» »

Disk IBM 20 GB UDMA 5400v/min ATA 100

Disk IBM 20 GB UDMA 5400v/min ATA 100

kalcek16 ::

A kdo ve zakaj se mi v mojem računalniku ne prikaže ikona da imam 20GB diska. Bios jo zazna in mi napiše da je 20 GB placa notr u računalniku sam v windowsih mi ne pokaže ikone kaj je narobe, kako dobim ikono. Imam Win ME.

element ::

Učer mi pa nis pustu popraut, k sm bil pr teb... :))

Aja, kalcek16 ma vse na IRQ 11. Zvočno, TV Tuner, PCI Grafično... Bios sm mu pa včeri flešnu na ZT. Abit KT7e matična plošča. :)

ChiefThunder ::

Dej še enkrat. Ne pokaže ti ikone diska? Kje maš pa windowse? A maš več particij? Poglej pod upravitelja naprav. Če maš vse na IRQ11 pol mora bit ceu kup sporov... :O
To lahko popraviš v samih winsih (sistem-lastnosti)alpha v biosu.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

MaD_Mavr0 ::

Pelcjan rihtal si mašino.... :) [joke];
Ej saj to ni možno da je vse skupaj na IRQ 11;
Malo poštorat po biosu, malo premetat komponente, pa potem probat...

Kako je pa kaj z osnovnimi programi, sori drajverji, ki jih potrebuješ; npr VIA 4in1 drivers zaj maš final 4.32; pa tak naprej; sam saj ni fore....

Potrebno bo Winse dol vreč, formatirat, na novo gor postavit, in zopet bo delalo.....

bastadu ::

Sklepam, da si dokupil disk k obstoječemu disku. Disk moraš najprej formatirati s programi, kot so Disk Manager ( ti ga priporočam, saj je ta program od IBMa, ki je pisan prav za instalacijo novih trdih diskov), fdisk, Partition Magic...

Dexxx ::

jap to bo...
particije je treba nardit|O

sej jest sm mu tud probleme k sm svoj 1.disk inštalirov:D

kalcek16 ::

A mi lahko kaj bolj podrobno poveš kako in kaj

1. naredi sistemsko disketo
2. računalnik zbootaj s sistemske diskete
3. vtipkaj(poženi): fdisk
4. pozabavaj se z nastavitvami

Priporočam ti, da 2. disk na katerem imaš že postavljen sistem prej odklopiš, da ne boš česa zajeb**. V programu f disk lahko 1 velik disk(fizičen) razdeliš na več diskov, ki jih prepoznajo windowsi. Po vsem skupaj diske še sformatiraj(upam da znaš ;) )

Vzemi si prosto popoldne in se pozabavaj z nastavitvami, itaq nimaš kej za pokvarit (se mi zdi >:D ), pa tko se boš največ nauču.

Jinxy ::

Jets ti predvsem priporocam, da se obrnes ka kaksnega bolj izkusenega frenda in ti bo on zrihtal zadevo, pa pokazal, kako se to dela, ker ce res nimas pojma, potem je zelo velika verjetnost, da bos obstojeci disk zbrisu...pa resno me vzemi!

če ma tacga frenda (ko sm mu jest problem nism nobenga najdu:'()
Drugač se pa disk lahko izklop pol pa lahko šar kolkr hoče pa ne bo nč zbrisal8-)

Binji ::

Mah sej ce kriticni disk ni boot disk ni problem z fdiskom tudi v winsih delat. Je pa res da ce od tega nimas pojma rajsi pusti komu drugmu, ceprav se mi zdi precej izi za zastopit (izberes taprav disk, nardis primary partition, gres ven, resetiras, formatiras|O)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

lord VASCO ::

Ja pridm jurt do tebe pa ti uštimam, tko d sploh ni panke

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

What the Hell

Oddelek: Pomoč in nasveti
141469 (1274) DarkHand
»

Odstranjevanje XP-jev

Oddelek: Operacijski sistemi