» »

Service Pack 2 za Windows XP tudi za rožice

Service Pack 2 za Windows XP tudi za rožice

ComputerTimes - V nasprotju s svojo politiko ob izdaji prvega servisnega paketa za Windows XP, se je Microsoft odločil, da bo drugega ponudil vsem, da torej vanj ne bo vgradil zaščite, ki bi preprečevala njegovo namestitev na nelegalne verzije Windows XP. Še več, mogoče bo celo naročiti brezplačen CD s popravki, za katerega boste plačali zgolj stroške poštnine.

Microsoft je zatrdil, da so táko odločitev sprejeli, ker menijo, da je v tem trenutku pomembneje, da so uporabniki njihovih operacijskih sistemov zaščiteni, čeprav ne uporabljajo legalne kopije. Očitno se v Redmondu zavedajo problematike črvov, kakršen je (bil) Sasser, ki pustošijo prav zaradi in po nezaščitenih računalnikih. Več o tem.

42 komentarjev

mrTwelveTrees ::

kaj nej rečem........ zelo lepo to
to mi deli ! :D

še lep čas ne bom šel na linux :D

V-i-p ::

mrTwelveTrees, daj pod svoj post podpiši še mene prosim :D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

lorenz ::

Ja ja mislim da se ze zavedajo da jim tece voda v grlo vendar jih ne bo resil niti zastonj service pack . (saj res kdaj pa bo sploh ven prisel.)

Erazer ::

Ali to pomeni, da so od zdaj naprej teme z naslovom "scrakal sem windowse, imam probleme s črvi, kje naj dobim popravke" legitimne na tem forumu?
:D
Al pa si bom s tem nakopal naziv?>:D

Sergio ::

lahko poskusiš >:D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Boeing ::

Mislim, da to ni to.

Po moje je fora v tem, da je nekdo pri MS končno skapiral, da se jim niti pod razno ne splača metat stran težke maljone za zaščito, če je zadeva razbita na netu najkasneje 3 dni po objavi.

Kje je pol point vsega :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Microsoft ::

Mislim, da pri MS vejo, da je v domaci uporabi prakticno vsak Win OS nelegaln. Ce ti ne bi (ne bodo) imeli moznost nalozt SP2, potem tak brezveze, da bi izdali SP2.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

nicjasno ::

Podjetja se s to izjavvo nebi strinjala.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Vikking ::

mislim da so naredil zelo dobro potezo s tem! pa ob nakupu windows XP bi mogla bit na prvi strani navodila Security UPDATE, Security UPDATE, Security UPDATE, Security UPDATE, da bi folk bil malo bolj ozaveščen! in pa približat uporabo firewall-a vsakemu uporabniku na čim bolj enostaven način! mislim da gredo v pravo smer!

HardwareMaster ::

Jst mislm da je MSa mal zasrbelo pod nogam, ko jih linux zadne case tko lepo tolce, pa da bi mal prtegnl pozornosti, sam kokr so rekl, s tem ne bojo resil velik. Sicer pa se vedno prissegam na Linux.

LP

SkyNet ::

Ah ta Microsoft:\
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

BendeR ::

Kdo koga tolče? Kje že? :o

sam kokr so rekl, s tem ne bojo resil velik


Če bi popvrečen Janez imel vključen že integriran FW v XPjih, potem bi bila Sasser in Blaster ogrožena vrsta. In prav tole so storili. >:D

mchaber ::

Nepošteno!;(

Tisti ki kupijo licenčne kupijo s tem tudi podporo. Drugi si ne zaslužijo podpore in mi dol visi če jim virus zjebe OS. In pol se ravno ti najbolj pizdijo čez MS.;((

Ja no saj bi zaščito itak razbili z 48 urah...
.

salesky ::

pomisli pol da tudi zarad takih ki imajo ilegalno kopijo potem nebi mel popravkov in bi se prek teh prenašali virusi in te reči in bi se lih tako pizdu na njih, pa še škodo bi ti nardil.

Tko pa če dajo zastonj bo vsaj večja možnost tudi za ilegalne kopije da bodo zaščitene in ti nebodo smetile tebi email in drugih reči.

LP

cryptozaver ::

Zanimivo. Na tiho nekako dopuscajo crne verzije XP.
Zagovarjam stalisce, da bi moral bit SW za domaco in solsko uporabo zastonj. Kdo pa rabi access, AutoCad, VisualStudio... doma?
Na drugi strani bi morali podjetja se bolj nadzorovat.
Vsaj M$ bi se na ta nacin se bolj populariziral.

salesky ::

hm,..access uporabljam doma :D

pirx ::

microsoft rulz :)

Jux ::

sam potiho priznavajo, kar jst že kr neki časa trobim. Pirati delajo uslugo MSju, ker povečujejo bazo domačih uporabnikov. A mislite, da se ne da nardi ene dobre zaščite - recimo tale aktivacija bi bila takšna, če nebi imel corporate verzij ms software-a. Valda da se da in dejstvo je da si MS zdej ne more prvoščit da Janez Kranjski nebi uporabljal MS software-a (pa čeprav illegalno). Ker ve da če ga JK doma uporablja, ga uporablja v službi in v službi majo v 90% originalen software (če že kej kupjo, so to winxp in office).

Jst pravim še ene dve do pet let, da dobi linux dober home user base, pa bodo tudi windows zastonj za domačo uporabo.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Karaya 52 ::

Pomislite kolk bjond je na svetu ki nimajo pojma kaj je update, in odpirajo vse priponke.:\
Čeprav pozdravljam MS potezo in upam da bo zdaj teh ***** črvov manj, ker jih dobim 5 na dan. PREVEČ!;((

kuglvinkl ::

Po mojih informacijah naj bi "nekdo" to od njih zahteval. ;)
Your focus determines your reallity

speed machine ::

Hm, where is the catch?8-)

Drgač pa lepo za njih(nas).:))

bradek ::

Linux vse mocnejsi, tvoj omiljen OS ki slisi na ime windows pa vse bolj na udaru za crve in vecina end-userjev nima legalnih winsov. Kaj storiti? Ce hocejo ohranit delez in se ne zamerit end userjem tocno to kar so nardili. Iz njihovega stalisca zelo pametna poteza. Sicer pa ni prav da tisti z ilegalnimi kopijami tulijo "hura", tisti z legalnimi bi morali tuliti da to ni prav in se pritoziti, konec koncev placajo/mo za to.

Politika je tricky zadeva.

G@ry45 ::

eno vprasanje!!
kje ste zasledili da je izdan SP2????
jaz sem nasel samo RC1(release candidate 1)-
se pravi testno verzijo!!!???

Microsoft ::

SP2 se ni izsel. Prisla je samo inforamcija, da _BO_ SP2 mozno namestit na vse WinXPje... Izsel je pa SP2 Beta for WinXP.

Drgac bi (bo) bla res zanimiva situacija, da bi Microsoft objavil novico v stilu "From now on Windows for home use fo free..." :)))

Sem pa malo razmisljal o izvoru virusov. Kaj mislite, ali so virusi odraz userjev, ki ne prenesejo, da Microsoft izdaja placljiv software?
Jst bi rekel da je tako v vecini primerih...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

undefined ::

> Jst mislm da je MSa mal zasrbelo pod nogam

Jaz pa mislim, da je tebe zasrbelo med nogami.


Sicer pa naj se ponovim: Microsoft rules. Period. :)

LoneWolf ::

Sem pa malo razmisljal o izvoru virusov. Kaj mislite, ali so virusi odraz userjev, ki ne prenesejo, da Microsoft izdaja placljiv software?

LOL.
Viruse delajo zato, ker jih lahko. Period. Kdor isce neke politicno-ideoloske motive v piscih virusov ne pozna scene. Velika vecina jih je delanih za okolje Windows, ker je to z naskokom dalec najbolj razsirjen sistem v svetu, in ima kot tak prevladujoc odstotek nepoucenih uporabnikov, ki jih virus lahko izkorisca. Ce bo kdaj prevladal Linux, jih bodo pac pisal za Linux. Ce ima kdo idejo, da jo bo Linux odnesel brez virusov, hackanja, vdorov in ostalih sorodnih pojavov samo zato, ker je brezplacen, je malce naiven. Trenutno enostavno ni dovolj zanimiva tarca, to je vse. Ce bi Windows imel strukturo uporabnikov kot jo ima Linux, po stevilu in sposobnosti, bi lahko tudi viruse za Windows prestel na prste.

Back on topic - noben OS ni mogoce naredit varen, ce ima zadaj nepoucene uporabnike. Microsoft to zelo dobro ve, XP SP2 ni usmerjen toliko v funkcionalne izboljsave kot predvsem v prisilo uporabnika, da poskrbi za varnost svojega sistema, ce mu je ze bila to do sedaj zadnja skrb. Popolnoma smiselno in v interesu Microsofta in vseh nas je, da se SP2 cimbolj razsiri, tudi (in predvsem) med pirati z nelegalnimi verzijami - domaci uporabniki s piratsko verzijo so vecinski delez med dummy userji. IMHO logicna in pricakovana poteza, zakaj zdaj nekateri iscete v tem povezave z opesourceom in njegovim vplivom na Microsoft, to veste samo vi.

Caligula ::

Se mi ne da vsega brat,.. sam oni tega ne delajo, ker bi blo lepo. Oni ina nasploh gospodarstvo ma s tem manj skode in meni v bistvu ni blo jasno zakaj tega niso ze prej poceli. Varnostni popravki bi morali bit zastonj pa ze tko bi vlade morale poskrbet, da ma gospodarstvo recimo na voljo po vsaj kak antivirusni program brezplacno,.. , ker bi s tem scitilla svoje interese in interese svoje industrije.

LOL tistim, ki mislijo, da je to nekaka lepa gesta Microsofta.
Sam sele zdej so skapirali, da bi to ze morali prej pocet. Ne sam z SPjem1 ampak nasploh s popravki.

Ker tud vec ko je okuzb, vec ma tud njihovih legalnih kupcev pol tezave s tem.

In nebi me cudlo, ce bi to storili tudi na namig vlade ZDA, ker jim crvi povzrocajo milijardno skodo.
Skratka ziher se bojijo, da bi s tem dali vtis, da piratstvu ne stopajo na prste ampak se vedno so koristi za njih, njihove stranke in gospodarstvo veliko vecje kot, ce tega nebi storili.

BigWhale ::

To je bolj ali manj politicna odlocitev... "Glejte nas, Microsoft, kako smo prijazni, se piratom damo nase popravke! Tako da bomo VSI varni"

Piratstva niso preganjali precej casa, dokler se niso s pomocjo piratstva usidrali v stevilne domove, podjetja... :) First one is always free, to ze drug dealerji vedo ;)

lunamit ::

LOL BigWhale :)) :)) :))

Se čist strinjam s tabo. Dobra primerjava drugdiler in Microsoft :)) :))

hruske ::

Tako kot s patenti. Najprej ti pustijo, da se nekaj uveljavi kot standard, potem pa ko se jim zdi dober čas, da napadejo, grejo in stožijo vse po vrsti.

Kojk bi jih pretepu. Grr.

Double_J ::

Pa boš lahko dal SP2 direkt na frišne WinXP, al boš rabu SP1 prej?
Dve šivanki...

Vlady ::

Nej začnejo še winse zastonj talat... >:D :D

salesky ::

sej jih že (msdnaa)

Jeebs ::

Kok lepo bi blo, če bi bil softwer (pa tud muska...!) KONČNO po cenah dostopnim množici in ne samo podjetjem iz nekaterim posameznikom, k jim ni težko ruknit xx.xxx SIT za CD. No ja, sej počasi se daleč pride menda. Kar se mene tiče je popolnoma vseeno tud če dajo zaščito na SP2, ker bi stvar tako ali tako bila v nekaj dneh skrekana. Naj raje odprejo SP1, da mi ne bo folk vsakič jokal zarad blasterja...
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

darkolord ::

zakaj bi SP1 odpirali, ce bojo sp2 dali ven...

V-i-p: :\

Marjan ::

Double_J, SP1 boš moral že imet. In pazi foro: SP1 "ne moreš" ilegalno namestit, SP2 pa ne moreš namestit, če nimaš SP1... :\

Mr.B ::

Do bi bilo pa nekaj novega, najprej 100MB sp1 potem 100MB sp2 potem 100MB sp3...., ja pa kaj še....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

RejZoR ::

Glede na to koliko varnostnih popravkov in drugih funkcij je v SP2,tistih 200 mega ni nič čudnega.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

darkolord ::

SP1 NI potreben za instalacijo SP2

Tilen ::

motiš se
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

hruske ::

mislim da ne. ponavadi microsoft v service packih zadeve ponovi... torej sp2 = sp1 + novi popravki, sp3 = sp2 + novi popravki.

Dr_M ::

pri prejsnjih windowsih, star SP ni biu potreben...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leto dni po koncu podpore Windows XP še vedno brca (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
23554191 (47384) Malajlo
»

Tudi ameriška davkarija bo plačala za podaljšano podporo za Windows XP

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3115341 (13865) Invictus
»

Microsoft ukinja družinski paket Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5116457 (13692) opeter
»

Windows star 25 let! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7924825 (22005) pegasus

Več podobnih tem