» »

napajalnik

napajalnik

tec ::

Kako je mozno povecati votazo napajalnika, da bi oddajal 5v ali vec na plato.
Torej problem je sledec: V biosu, mi kaze 4.75, kjer bi bilo potrbeno 5v ali vec. Isti problem se pojavi pri 12v, kjer kaze samo 11.65. Se da te voltaze kako povecat ?
Napajalnik je 300W.
  • spremenilo: tec ()

OldSkul ::

Ti maš en sfukan napajalnik se men zdi.

Ker men prikaže zmeraj mal več kakor 12v ter 5v oziroma mi pri 5v pokaže 4.98 al ne vem točno imam pa 235 W napajalnik!

tec ::

Sem poskusil z ene petimi napajalniki, pa povsod isti problem

MTB ::

To, da plata kaže malce manjšo napetost sploh ni nujno, da je napajalnik zanič (za tiste, ki jim je štrom tuj). Čisto normalno je, da pri večjih tokovih pride do padca napetosti v vodnikih, slab(š)ih kontaktih in podobno. Lahko pa je tudi napajalnik malce slabše nastavljen. Sicer pa napetost 4.75 V odstopa le za 5%. Do tega pa lahko pride že zaradi napake merilnega vezja, saj nobena zadeva ni 100% natančna.

RS

Mr.B ::

Lahko da ti bo kdo odgovoril , da imaš plato zanič.Hitro menjaj plato , da bo bolj točno kazalo. PS : pa še izoleri spodnji del procesorja ( AMD mislim) od plate pa boš mel zelo hladen procesor , tudi ko bo navit .>:D

Malo resnosti !
Probaj zmeriti z volt metrom koliko ti pokaže : Rdeča je 5V , oranžna je 12 V. Samo tu so težave bolj z nastavitvami senzorja za voltažo na plati.Lahko probaš nadgraditi BIOS , pa boš videl kaj sedaj pokaže .
Ampak če ti dela zadeva normalno , potem je vse ok. Problem bi bil če bi ti napetost preveč nihala pa bi se ti zaradi tega začel zmrzovati računalnik.

PS : napetost na napajalniku se lahko dvigne tudi tako , da ga bolj obremeniš , to je lastnost teh tipov napajalnikov. Glede nato da imaš 300W napajalnik , pa bolj malo notri ( nisi nič povedal ) je to tudi nepomembna težava. Če dela pusti na miru pa bo.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

element ::

Če dela normalno ne vem, zakaj se sploh sekiraš!? :D

OldSkul ::

Jest sem danes dubo 300W napajalnik pa mi isto kaže tako da brez skrbi!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj uničuje trde diske...?

Oddelek: Pomoč in nasveti
255318 (3823) solatko
»

Napajalnik na poti v večna lovišča?

Oddelek: Strojna oprema
171765 (1340) Pyr0Beast
»

Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?

Oddelek: Navijanje
463077 (2204) schurda
»

Ali bo dovolj moci?!?!?

Oddelek: Strojna oprema
342086 (1450) Matek
»

Antec ali Enermax?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
423063 (2028) tha_man

Več podobnih tem