» »

Modifikacije pa kr ne pomagajo ...

Modifikacije pa kr ne pomagajo ...

Pat_MaGroin ::

Heh, neki me zanima. Mam midi tower, pa D700@900. Pri zaprti kisti imam 50 stopinj. Potem sm pa za foro odprl kisto, odsraufal ven napajalnik, da je pred ventilatorjem evliko prostora (drugace je napajalnik 2 cm oddaljen od ventilatorja). Pogledam meritve temperature - enake. Se vedno 50 stopinj. Vedno bolj dvomim, da bojo dodatni venti kej pomagal. Kulk kej Volcano II zniza temperaturo, zdej mam orba gor. Tud o menjavi ohisja sm pomislu.
lp

Tomi ::

Ne vem no, sam imam tudi midi tower, pa mi en sam vent spredaj zmanjša temperaturo za 7-10C. Si meril dovolj dolgo časa in pa kaže senzor pravilno?
Sicer je pa VII boljši kot Orb, pa še blazno poceni je, tako da ga kar zamenjaj.
Drugače pa imaš v ohišju gotovo spredaj spodaj in zadaj zgoraj dve odprtini za ventilatorje, ki naredita dober prepih. Vzami dva Sunona in poročaj. Če ne pa, kupi novo ohišje.
metrodusa.blogspot.com

alien-w ::

Verjetno res nimas pravilno nastavljenih senzorjev. Ti vedno kaže 50°C? Tudi ob zagonu? Lahko si ogledaš temperature tudi v BIOSu, tam je sigurno pravilno nastavljeno. Potem pa odpri škatlo in odčitaj temperature. Skoraj sigurno se bodo spremenile. Moja modifikacija mi je shladila sam proc za 15°C! Premisli...

Bom dal za test enga 12x12 da piha na proc. Drgac je pa tkole: D700@700 okol 41 stopinj idle. D700@800 okol 43 stopinj, D700@900 okol 53 stopinj idle (ja, 3 stopinje razlike med odnjenim ohisjem, odmeknjenim napajalnikom in zaprtim ohisjem). na 950mhz gre pa samo vcasih. Se neki me zanima: zadeva mi laufa na 900mhz, potem ugasnem compa, pa zjutri zalaufam, pa zacne kr piskat noter. resetiram vse z napajalnikom, pa se zbudi na 700mhz, rebootam, pa se zbudi nazaj na 900.
Zakaj ma probleme zbujat se na 900mhz?
lp

element ::

Glej, če samo kišto odpreš ne narediš skoraj nič. Čim boš pa ti v stranico ugradil 2 venta 120*120 tko k jest pa alien-w, boš pa sam gledu, kok bo temp ° padla. :D8-O

ABX ::

In gledal jo boš tudi ponoči ker ne boš spal :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Heh, sem sel v lokalno stacuno, kupil 2 80x80 venta. enega namontiral nad prodecor, drugega pa kar zraven, da piha dol na rame. No, iz 700@900 pri 50 stopinj sm padel na 700@900 pri 38 stopinj! Zdej pa tuhtam: kulk bi mi big tower+volcano kej se znizala zadevo. Je pa fora: pri 900mhz se mi zbuja s piskanjem in se ne zboota. Potem, ko ga malce "podrezam" pa zalaufa. zakaj se mi vedno brez problema ne zbudi?
lp

Aja, venta sta na 12v in sta (ne pretiravam) Neslisna! Resno, cisto nic jih ne slisim. Ker vem, sem zadnjic poslusal v Zarnici v Celju enga 80x80 pa je brnel k blesav.

SkIDiver ::

Jz mam enga 80 sunoona je pa 1,8 W pa brni napol blesavo do 3/4 blesavo:Dpa sm ga mal umeru z enim 100 Ohm uporom pa je lepo tiho.

PIC brnenje ali moč venta je odvisna od moči k se izraža v Watih. Več jih je bol ropota. Recmo en 12 sunon z 2,4 W al kuk že je nebi mogu zravn njega zaspat.

No sm mal pobrsku in najdu tole

od tega te pa morjo ušesa bolt da je hudič

Ufff, 6.8W! 8-O Prepih...

msmiha ::

Jaz sem, dal 2 ventilatorja na stranico tako kot Alien-W pa se mi je tem. znižala za cca 12*C
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Venti v stranici rulz! Prepihhhhhhhh... :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje Thunderbirda 1000

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131177 (930) Hux
»

Kako vroč je vaš CPU ?

411944 (1444) abcde7
»

Nasvet glede ventilatorjev

91088 (905) element
»

Duron 600@1Ghz!!!! Pri 1.75V in normalni cooler!!!

Oddelek: Navijanje
151343 (1111) eraserr
»

Hladni procesorji

301967 (1588) S-T-M

Več podobnih tem