» »

Disk hardware configuration problem?

Disk hardware configuration problem?

drummerboy75 ::

Živio

Zgodba je na kratko taka. Kupil sem popolnoma nov računalnik pred dvema tednoma. Zmogljivosti: AMD Sempron 3100+, 512 MB RAM in 80 GB Excelstor disk ter Nvidia graf. kartica.

Sedaj pa na tisti zanimivejši del. V dveh tednih kolikor imam mašino so se mi že dvakrat sesuli Windowsi. Zmeraj se pojavijo podobni problemi. Po parih dneh se mi začnejo zamrzovati in potem imam težave z rebootanjem itd. Naredil sem že reklamacijo v trgovini vendar so mi samo na novo naložili Windowse, ko so se mi sesuli prvič. Po približno 5 dneh so se sesuli spet.

Če hočem sedaj rebootati PC z Windows diska sploh ne morem v setup, ker se mi pojavi naslednji text:

Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem. Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.

Torej v čem je problem? Jaz sumim, da je lahko zanič trdi disk, ki slabo bere podatke. Skoraj siguren sem, da je problem v hardwaru, ker je skoraj nemogoče in nedopustljivo, da se ti v dveh tednih 2x sesujejo Windowsi. Trgovine ne bom omenjal vendar mislim, da že imate grobo sliko katera bi lahko bila.

Kaj vi mislite v čem bi lahko bil problem? Kaj zamenjati ali kaj narediti, da bi PC delal ok? Hvala za odgovore.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z namestitvijo windows xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
212808 (2571) bluefish
»

Prosim za pomoč - Could not read from the selected boot dis

Oddelek: Pomoč in nasveti
7491 (434) solatko
»