» »

Problemi s prenosnikom GERICOM

Problemi s prenosnikom GERICOM

Virko ::

Imam probleme s prenosnikom znamke Gericom Bellagio (CPU Celeron 1.7 GHz, 128 MB RAMa). Namreč, prenosnik se ni prižigal. Če se je že prižgal, je kmalu zamrznil in ko sem ga prižgal nazaj, se ni hotel več prižgati. Če sem počakal nekaj časa (cca. 20 minut), se je spet prižgal in zablokiral.

V prenosnik sem dodal še dodatnih 256 MB DDR333 RAMa, nakar se je magično začel prižigati in je celo normalno deloval. Nato se ni uporabljal približno en teden. Ko sem ga prižgal so Windowsi (XP Home) začeli javljati napake (blue screen), npr. PAGE_FAULT error, pci.sys error in podobne, tako da se windowsi sploh niso zagnali.

Ko sem hotel še enkrat namestiti Windows, mi je med namestitvijo računalnik spet zamrznil in potem je spet kazal iste simptome, ko se ni hotel več prižgati.

Odstranil sem RAM, pustil notri samo novega, nič, zamenjal, probal vse kombinacije, pa nič :( :( :(

Je imel mogoče kdo podobne težave ?
Mogoče je stari RAM zanič, novega pa ne podpira dobro, tako da bom probal oba odstraniti in probati z drugimi RAMi (več vrst različnih), če bo kaj bolje :(

Če ima kdo še kakšno idejo....

dmalis ::

Predlagam da stestiraš RAM.

Program najdeš na:
http://www.memtest.org/#downiso

Tudi jaz sem imel probleme s prenosnikom, pa sem čisto slučajno sprobal še to in ugotovil da je RAM pokvarjen ... zdej zadeva dela tiptop.

lp

Virko ::

Bom probal stestirat RAM. Sicer bi to že naredil, vendar prenosnik prehitro zamrzne, da bi naredil testno proceduro do konca. U bistvu sem probal stari RAM odstraniti in dat notri novega, vendar se tudi ni prižgal (mogoče ni kompatibilen RAM).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 BSOD memory_management

Oddelek: Operacijski sistemi
92385 (1916) slovo
»

Memtest errors

Oddelek: Pomoč in nasveti
151663 (1499) AC_DC
»