Forum » Operacijski sistemi » binary to ASCII [LINUX]
binary to ASCII [LINUX]
Gost ::
Če misliš *.bin datoteke, lahko uporabiš bin2iso in nato *.iso datoteko mountaš:
mount -o loop file.iso /nekam
mount -o loop file.iso /nekam
cryptozaver ::
Aplikacija dela eno binarno datoteko. Vsebina je dejansko v ascii zapisu katerega hocem obdelovat (grep "00:*" datoteka > datoteka_1).
Tezava pa je v tem ker je fajl binary in grep ne deluje. Ce pa 'copy pastam' zapis in shranim z enim txt editorjem grep deluje. Zelim torej v skripti najprej pretvorit binary fajl v ascii in ga nato obdelat.
Tezava pa je v tem ker je fajl binary in grep ne deluje. Ce pa 'copy pastam' zapis in shranim z enim txt editorjem grep deluje. Zelim torej v skripti najprej pretvorit binary fajl v ascii in ga nato obdelat.
BigWhale ::
Kako pa dejasnko zgleda file v hex editorju?
Ali je mozno, da so samo carriage returni in line-feedi na koncu vrstice? \n\r namesto \n?
Ali je mozno, da so samo carriage returni in line-feedi na koncu vrstice? \n\r namesto \n?
Na koncu vrstice ce pogledav v hex je: ;
Ko grepam binary file mi vrne: Binarna datoteka tralala ustreza
Sicer txt izpisuje line by line po pogojih ki sem jih dolocil
Ko grepam binary file mi vrne: Binarna datoteka tralala ustreza
Sicer txt izpisuje line by line po pogojih ki sem jih dolocil
Skrat ::
Kaj pa naredi cat ? In ce zadevo catas cat file1.bin > file2.txt ?
Free software is a matter of liberty, not price.
Brane2 ::
IIRC ima "dd" eno od opcij tudi za pretvorbo bin v hex.
Poglej si malo manpage...
Poglej si malo manpage...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Pravzaprav bi rabil le pretvorbo tipa iz binary fajla v ascii. Vsebina je kot sem ze napisal itak ascii.
simon ::
kaj pa grep -a ?
na linux-u ni razlik med binarno in textovno datoteko, samo grep po prvih nekaj bajtih datoteke sklepa da je vsebina binarna in ti jo ne izpise, da ti ne zmestra terminala
na linux-u ni razlik med binarno in textovno datoteko, samo grep po prvih nekaj bajtih datoteke sklepa da je vsebina binarna in ti jo ne izpise, da ti ne zmestra terminala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako odpreti file z notepadom če je večji kot 1 giga?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2116 (1594) | fosil |
» | [C#] branje ter urejanje podatkovOddelek: Programiranje | 1577 (1352) | maticm |
» | Potrebuje HEX v BIN pretvornikOddelek: Programiranje | 1869 (1722) | roscha |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4039 (3528) | Vesoljc |
» | kak se na slohostingu postav forum in katerega?Oddelek: Izdelava spletišč | 2241 (1885) | Klemenn |