Forum » Strojna oprema » Help! Disk mi ropota...
Help! Disk mi ropota...
DarkSite ::
torej, pred pol ure mi je disk začel čudno ropotat, vsi pogrami so zamrznili, vključno z windowsi. Sem resetiral računalnik. Safe mode ne dela. Disk še vedno ropota, windowsi se ne poženejo! Vse kar mi napiše je tole:
--------------------
searching for boot record from cd/dvd-0..not found
searching for boot record from ide-0...OK
a disk read error occurred
press ctrl+alt+del
---------------------
Zdej me zanima naslednje:
1)Se, da to kako zrihtat doma, kar osebno dvomim?
2)In, če lahko na servisu rešijo podatke iz tega diska? Kam priporočate, da ga odnesem, kjer mi ga bodo ali popravili ali pa preseneli podatke na nov disk?
3)Kaj drugega?
Hvala za odgovore!
--------------------
searching for boot record from cd/dvd-0..not found
searching for boot record from ide-0...OK
a disk read error occurred
press ctrl+alt+del
---------------------
Zdej me zanima naslednje:
1)Se, da to kako zrihtat doma, kar osebno dvomim?
2)In, če lahko na servisu rešijo podatke iz tega diska? Kam priporočate, da ga odnesem, kjer mi ga bodo ali popravili ali pa preseneli podatke na nov disk?
3)Kaj drugega?
Hvala za odgovore!
mojsterleo ::
Verjetno je odpovedal disk. Če so na njem pomembni podatki ki jih nujno rabiš, odnesi disk k uradnemu zastopniku tiste firme(nisi napisal za ker disk gre) in ti bojo povedal kako in kaj.
Verjetno se da dobit podatke dol iz okvarjenega diska če bi res nucu.
-- Leo
Verjetno se da dobit podatke dol iz okvarjenega diska če bi res nucu.
-- Leo
bastadu ::
Verjetno se da dobit podatke dol iz okvarjenega diska če bi res nucu.Proizvajalec nikoli ne jamči za izgubo podatkov, tako da je ob primeru reševanja podatkov (seveda če je disk res odpovedal) potrebno odšteti kar veliko denarcev...
nodes ::
se ni potrebno napisat firme
varnostne kopije podatkov je potrebno redno delat, posebno če jih hraniš na WD-u.
varnostne kopije podatkov je potrebno redno delat, posebno če jih hraniš na WD-u.
gzibret ::
Jaz sem imel neki 500MB disk, ki je crknu (v bistvu je ružil, vsebine diska pa sploh nisem mogel videti). OK, se odločim, da ga razdrem in pogledam v njegovo drobovje. Na žalost je imel disk neke petokrake šraufe, tako, da sem s kladivom zabijal noter šraufenciger, da sem si naredil utor in zadevo razstavil. No, v bistvu sem po disku kar konkretno nabijal.
Pol, ko pa sem disk razšraufal na prafaktorje (ven sem vzel celo glave), sem ga lepo nazaj sestavil (nisem ga zašraufal, ampak le dal skupaj in zadevo obtežil z neko granato - cca 5 kg) in priklopil na comp. Ne boste verjeli, zadeva je delala in sem si celo lahko določene podatke posnel dol. Res pa je, da je bilo kar nekaj bad sektorjev.
Pol, ko pa sem disk razšraufal na prafaktorje (ven sem vzel celo glave), sem ga lepo nazaj sestavil (nisem ga zašraufal, ampak le dal skupaj in zadevo obtežil z neko granato - cca 5 kg) in priklopil na comp. Ne boste verjeli, zadeva je delala in sem si celo lahko določene podatke posnel dol. Res pa je, da je bilo kar nekaj bad sektorjev.
Vse je za neki dobr!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12051 (11021) | Jerry000 |
» | Ne morem ištalirati nobenih WIN preko nobenega medija (USB, DVD, CD...)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2054 (1842) | BorutK-73 |
» | Računalnik ne bootne w winseOddelek: Pomoč in nasveti | 1332 (1246) | StratOS |
» | Racunalnik zmrzne malo naprej od bootanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1158 (963) | Ballau |
» | Tole mi javi prenosnik ?Oddelek: Strojna oprema | 1376 (1138) | #000000 |