» »

D LINK DI 604 dsl router tezave

D LINK DI 604 dsl router tezave

Milko# ::

Nisem siguren v cem je tezava,.... mislim pa da router.

stvar je taka... imam novega, ker je stari enak router sel po gobe. ampak z starim se je dogajalo podobno.
na router je povezan 1 pc in wireless AP (netgear) na katerega sta vezana se 2 pcja.

pcji se med seboj vidijo, mreza dela vedno. kar pa ne dela vedno pa je internet povezava in ne morem se povezat z 192.168.0.1 (z routerjem) vcasih se lahko vcasih povezovanje traja nekaj casa in potem dela.

mogoce se omenim, da ce pogledam v grafe na emuli upload in download, kjer bi upload moral biti konstanten je krivujla hecna... nekaj casa ni povezave... potem spet je in to sorazmerno kot da bi gledal CTG.

sem razmisljal da je kaj z DSL... samo zakaj neki se potem ne morem povezat z routerjem ???

pozna kdo tezavo? karkoli?
hvala

lp, m

P.S. je mozno da se pregreje? ker je router malo bolj topel kot ponavadi. (sem imel dsl+router+ap kar na kupu pa se malo grejejo med seboj)
  • spremenil: Milko# ()

sinko999 ::

Moje mnenje je da router ne prenese prevelikega števila odprtih portov in se enostavno zresetira. Lej poskusi s tem
prižgi ftp klienta pojdi na:

download2.gamershell.com /pub/pc/games/gamershell//movie/

pa daj te filme dol loadati tega je okoli 5-6 giga in daj da ti to dol potegne pa vmes spremljaj če se ti je bil router resetiral ali ne. Če se ti ni je problem v številu odprtih portov. Rešitev je ali se sprijazniš s temi občasnimi reseti ali pa nabaviš boljši router.

LP
Ni? ni ve?no !

Poldy ::

Imam popolnoma isti problem. Internetna povezava mi včasih dela včasih ne, pa tudi z routerjem se ne morem vedno povezat, ali pa zelo dolgo traja. Če potem router izklopim iz napajanja in ponovno vklopim, stvar spet nekaj časa dela normalno...

Zanima me, ali imam mogoče kaj software-sko narobe ali je ta router le poceni sran..;(

Prosim za čimprejšnji odgovor, da lahko router nesem takoj nazaj.

poldy> ja zgleda da ta router zadostuje nezahtevnim uporabnikom. druzinski router :))

za kaj boljsega pa bo treba doplacat.

lp,m

OldSkul ::

Kupujete poceni routerje pol pa pričakujete, da bo delalo vse brez problema.
Malo para malo muzike.

Pričakujemo da bo delalo dobro ali slabo, ne pa da sploh ne dela...

Sem zamenjal za drugega (isti model) in ta sedaj kar dela.:D

Milko# - ali mi lahko na hitro poveš, kako vzpostavim lan omrežje na tem routerju?

Hvala

Poldy:
kako mislis kako vzpostavis omrezje? saj imas vzpostavljenega ce pravis da ti dela.

lp,m

No ja, malo prehitro sem se pohvalil, stvar se mi je potem kmalu sesula ;(

Kar se pa tiče omrežja - ne vem, ampak vsi računalniki se lahko povežejo na internet, čeprav ne vidijo drug drugega. Mislim pa, da so to nastavitve na posameznem računalniku...

Router sem resetiral in sledil navodilom tukaj

Zanimivo je že "Note: Do not run Wizard. " .

Se bom vseeno spet pohvalil - internet že dela celo dopoldne 8-O in trenutno poganjam edonkey in bittorrent in imam stalno povezavo.

Poldy:

Ja ce imas DHCP on ter na pcjih obtain ip adress automaticaly potem naceloma mora delat. Fajn bi bilo da si na vsakem racunalniku nastavis IP ali v routerju doloceni MAC adressi ki jo najde dolocis da je ip vedno enak.

npr router imas na 192.168.0.1 nastavis starting dhcp ip 192.168.0.5 pa ending 192.168.0.9 tako da imas omejeno na samo 4 ipje od .5 do .9 .. najbolje pa da na vsakem pc nastavis ip .5, .6, .7.... gateway pa 192.168.0.1

ce se pcji med seboj ne vidijo... morada uporabljas razlicne OS (win98, winME) o tem imas temo ravno zakaj se med seboj ne vidijo.

Tisti run wizard pa je samo tako za lazjo namestitev ... predvsem za DSL povezavo.

Ko bos pa na donkeyu dosegel vecjo stevilo povezav, pa bo router zacel "trokirati" pac ima omejeno stevilo povezav. potem bo povezavo prekinjalo. (jaz sem mislil da je kaj narobe, a imam ze drugi tak router in se enako dogaja - tako pac je)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domače omrežje - linija in wireless

Oddelek: Omrežja in internet
354531 (4010) amigo_no1
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191904 (1570) Mitch
»

Deljenje povezave

91819 (1611) DaMachk
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222277 (2051) TribesMan
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

211879 (1464) kajak33

Več podobnih tem