Forum » Izdelava spletišč » MySQL problem
MySQL problem
knafelc_j ::
Pozdravljeni!
Trenutno delam manjso spletno aplikacijo v php-ju,. Zadeva je v grobem taka, da se preko vnosne strani podatki iz forme shranijo v bazo MySQL.
Za testiranje doma uporabljam Appserv (Apache 1.3.31 s podporo za PHP/4.3.8 + streznik MySQL 4.0.2a)
Vse lepo in prav, dodajanje dela kot mora, zatakne se pri updatu. Brskalnik mi izpise sledece:
Parse error: parse error, unexpected $end in c:\appserv\www\grilc\urejanje.php on line 9
Koda datoteke urejanje.php pa je sledeča:
?php
povezava_mysql("localhost", "root", "") or die ("Povezava z zbirko podatkov spodletela!");
//vzpostavi povezavo z zbirko podatkov; ce ne uspe, izpisi sporocilo
izberi_bazo("ime_baze");
//izberi bazo
query("update klienti set opis='$opis', kolicina='$kolicina', cenaKos='$cenaKos' where id='$id');
//UPDATE!!!
zapri_bazo();
?
ukazi so prirejeni, ker nisem mogel postat
Skratka, zanima me, kaj pomeni ta parse error in seveda kako ta error odpravit
Ze vnparej hvala za pomoc
Trenutno delam manjso spletno aplikacijo v php-ju,. Zadeva je v grobem taka, da se preko vnosne strani podatki iz forme shranijo v bazo MySQL.
Za testiranje doma uporabljam Appserv (Apache 1.3.31 s podporo za PHP/4.3.8 + streznik MySQL 4.0.2a)
Vse lepo in prav, dodajanje dela kot mora, zatakne se pri updatu. Brskalnik mi izpise sledece:
Parse error: parse error, unexpected $end in c:\appserv\www\grilc\urejanje.php on line 9
Koda datoteke urejanje.php pa je sledeča:
?php
povezava_mysql("localhost", "root", "") or die ("Povezava z zbirko podatkov spodletela!");
//vzpostavi povezavo z zbirko podatkov; ce ne uspe, izpisi sporocilo
izberi_bazo("ime_baze");
//izberi bazo
query("update klienti set opis='$opis', kolicina='$kolicina', cenaKos='$cenaKos' where id='$id');
//UPDATE!!!
zapri_bazo();
?
ukazi so prirejeni, ker nisem mogel postat
Skratka, zanima me, kaj pomeni ta parse error in seveda kako ta error odpravit
Ze vnparej hvala za pomoc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | jquery ajax problemOddelek: Izdelava spletišč | 1473 (1095) | miko22 |
» | Izšel PHP 5.5Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 5165 (3855) | technolog |
» | Sun Microsystems prevzema MySQL ABOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 5980 (4075) | Bistri007 |
» | majhen problemček v implementaciji php v html..Oddelek: Izdelava spletišč | 920 (831) | speacker |
» | Procentni račun v php-ju?Oddelek: Izdelava spletišč | 2466 (2274) | Tito |