» »

Ikone zginjujejo iz zaslona...

Ikone zginjujejo iz zaslona...

pikipirs ::

Imam problem, da na mojem Notebooku zginjujejo ikone iz zaslona. Nikoli vse naenkrat, vedno naključno. Zgodi se mi, da izberem mapo iz Namizja in mi sporoči, da ta ne obstaja (ikona na Namizju je MAPA, ne bližnjica, torej se nahaja v mapi, kjer je Namizje). Ikone zginjujejo in se prikazujejo kar tako, vsakokrat ko pritisnem F5. Enkrat se mi je celo zgodilo, da so Windowsi ves čas javljali, da Namizja sploh ni (C:\Documents and settings\xxx\desktop). Na ozadju pa so bile le najosnovnejše ikone (IE, Moj računalnik, Omrežna mesta, Koš). Če pogledam v mapo 'C:\documents and settings', tam res ne najdem mape Desktop. Včasih je tam, včasih pa je ni. Če Notebooka znova zaženem, je vse spet normalno nekaj časa (vsi fajli in mape se vrnejo), dokler spet ne začnejo zginjati.

Zelo moteče!!!! ;(( ;(( ;((

Kopija Windowsov je še čisto sveža, isto uporabljam na namiznem računalniku, na internetu še nisem bil, tako da ne more biti kriv virus. Tudi ni, saj sem Notebooka pregledal s Nortonom in s F-Protom.

Notebook: ASUS A2532D (klik tukaj)
Windows: XP SP1

Je kdo imel že kdaj takšne izkušnje? Mi lahko kdo kaj predlaga?
Whata...

pikipirs ::

Ja, tako. Odkril sem problem, zaradi katerega so zginjale ikone iz zaslona.

Ob inštalaciji, ko me je XP Setup vprašal za moje ime, sem vpisal "Piki Pirš", kar pa se je
pozneje izkazalo za ne tako pametno. Okna so si v mapi "C:\Documents and Settings" ustvarila dve podmapi, eno z imenom "Piki Pirš", drugo pa z imenom "Piki Pirs". Vedno, ko sem nato pritiskal tipko F5, so se Okna (verjetno naključno) odločala za eno od teh dveh map. Namizje je bilo v obeh mapah, v vsaki približno polovica tistega, kar bi moralo biti. Enako je bilo z menijem Start in s vso drugo "navlako", ki je pač v teh mapah.

Torej: brez šumnikov :) dober poduk zame in če koga pestijo podobni problemi.

LP, Piki
Whata...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows xp upgrade to windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
452927 (2483) bluefish
»

brisanje praznih map

Oddelek: Programska oprema
253619 (3228) Cold1
»

Firefox je zabit kot noč (ali pa sem jaz) :-)

Oddelek: Omrežja in internet
71578 (1165) xabre
»

noče odstraniti exe.ikone

Oddelek: Pomoč in nasveti
8882 (781) TeraSonic++
»

Omejen uporabnik na Windows XP

Oddelek: Programska oprema
222088 (1843) |SNap|

Več podobnih tem