Forum » Omrežja in internet » wlan repetitor / wlan to lan converter /wlan->lan->switch
wlan repetitor / wlan to lan converter /wlan->lan->switch
WebService ::
Pozdravljeni vsi
Rad bi ustvaril wlan v krogu cca. 3km, zato rabim obvezno repetitor ali dva, je pa problem v tem da neven kako naj ga naredin.
Imel sem idejo a sem vanjo podvomil, bila je pa takšna:
Doma dostopna točka wlan ruter na 15dB anteno z kotom sevenja 360 stopinj po horizontalni osi in 5 stopinj pa vertikalni osi. To naj bi imelo dometa 1km. Zdaj pa k repetitorju: zanj sem hotel uporabiti usmerjeno anteno na 15 stopinj po horizontali proti dostopni točki k tej anteni bi priklopil d-linkov dwl-810+ ki je v bistvu lan to wlan konverter( v bistvu pa rabim glih obratno in ravno tukaj se je zataknilo) na to bi prek utp-ja peljal signal na router in nazaj na drugo anteno. Tako sem si zamislil stvar a nevem če bi to delovalo.
Če kdo pozna kakšno lažjo rešitev naj mi prosim sporoči.
še link na DWL-810+D-LINK DWL-810+
Imam pa še eno, malo manj kompleksno vprašanje, v bistvu pa nekaj podobnega: kako iz wlana konvertati na lan da bi na koncu dodal še switch
Pa še eno :) je možno priklopiti router na lan ? ali je to možno samo na wan
ok,dovolj zaenkrat
v upanju na izčrpne odgovore, se vam ze vnaprej zahvaljujem
Rad bi ustvaril wlan v krogu cca. 3km, zato rabim obvezno repetitor ali dva, je pa problem v tem da neven kako naj ga naredin.
Imel sem idejo a sem vanjo podvomil, bila je pa takšna:
Doma dostopna točka wlan ruter na 15dB anteno z kotom sevenja 360 stopinj po horizontalni osi in 5 stopinj pa vertikalni osi. To naj bi imelo dometa 1km. Zdaj pa k repetitorju: zanj sem hotel uporabiti usmerjeno anteno na 15 stopinj po horizontali proti dostopni točki k tej anteni bi priklopil d-linkov dwl-810+ ki je v bistvu lan to wlan konverter( v bistvu pa rabim glih obratno in ravno tukaj se je zataknilo) na to bi prek utp-ja peljal signal na router in nazaj na drugo anteno. Tako sem si zamislil stvar a nevem če bi to delovalo.
Če kdo pozna kakšno lažjo rešitev naj mi prosim sporoči.
še link na DWL-810+D-LINK DWL-810+
Imam pa še eno, malo manj kompleksno vprašanje, v bistvu pa nekaj podobnega: kako iz wlana konvertati na lan da bi na koncu dodal še switch
Pa še eno :) je možno priklopiti router na lan ? ali je to možno samo na wan
ok,dovolj zaenkrat
v upanju na izčrpne odgovore, se vam ze vnaprej zahvaljujem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako postaviti WLAN/LAN v mojem primeruOddelek: Omrežja in internet | 2479 (2411) | [SkA] |
» | Nakup WLAN karticeOddelek: Kaj kupiti | 3619 (2344) | pujsek_ |
» | Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8471 (6295) | pujsek_ |
» | Wireless LAN - Prosim pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1561 (1448) | pujsek_ |
» | WLAN rešitevOddelek: Strojna oprema | 1604 (1311) | CCfly |