» »

odstranitev trojanca - nucam pomoc

odstranitev trojanca - nucam pomoc

DrSergioDJ ::

Da začnem na začetku.

Nekje dober mesec nazaj sem za foro hotu probat kako deluje keyloger (za foro zato, ker sm itak jst edini uporabnik pc-ja, tko da sm naceloma sam sebe nadziral, lol :D ).

Potem, ko sem ga po par dnevih odinstaliral (imel si pac obicajno "uninstall" opcijo), pa se je zadeva zataknila. Čeprav naj bi se pridružil izbrisanim, mi je začel AVG antivirus javljati, da je nasel trojanca sckeylog. Ker nisem več dobival emailov z log-i, se na to nisem preveč oziral in sem pač zapiral opozorila.

Včeraj sem po mailu fasal nekega netsky (pomoje sem falil ime, pa saj ni pomembno), ki mi je okuzil inbox file od mozilinega thunderbirda. Ker se mi je to zgodilo ze v preteklosti in je noton ponavadi kar lepo izbrisal celotni inbox (;(( ), sem poiskal drugi AV program in si nalozil Kaspersky-a.

Le-ta je včeraj lepo popucal inbox in računalnik je delal vredu. Do danes.

Danes ko sem prižgal pc, mi vrže vn, da je:

Process module winlogon.exe\ntvdscm.dll is infected with a virus TrojanSpy.Win32.SCKeylog.o.

Priporoča, da naj ga izbrišem, na opcijo pa imam delete in skip. Če kliknem delete, napiše vsakič drugače. Ali da ga ne more izbrisati ali pa da ga bo izbrisal ob naslednjem system startupu.

Če kliknem ali delete ali skip, se mi po cca. 3 sekundah resitira pc, žal pa mi ni uspelo klikniti da bi se izbrisal ob naslednjem startupu systema, ker mi je vmes prej resitiralo pc.

Probal sem tudi preskenirati pc z SpyWare Doctorjem 3.0 trenutno pa poteka se scan a2 scanner-ja, samo za zdaj ni uspeha.

kaj mi je storiti??
...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk read error occurred press ctrl+alt+del ...

Oddelek: Pomoč in nasveti
71048 (861) Riff
»

ne morem izbrisati datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
388675 (7789) Yossarian
»

Gmail podpira odslej tudi IMAP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8710698 (10698) Gandalfar
»

Nameščanje Windows XP pro in NTFS format

Oddelek: Operacijski sistemi
161602 (1403) fenomen79
»

Outlook 2000 - help

Oddelek: Programska oprema
11859 (791) lordgreg

Več podobnih tem