Forum » Programska oprema » PDF -Ali se da PDF tekste namenjene samo za ogled skopirati v urejevalnik besedila?
PDF -Ali se da PDF tekste namenjene samo za ogled skopirati v urejevalnik besedila?
mzupin ::
Ali se da PDF tekste namenjene samo za ogled skopirati v urejevalnik besedila?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
tratto ::
Seveda je možno. Preprosto odstraniš zaščito PDF-ja. Kako? Uporabiš ustrezen program. Npr. "Adult PDF Password Recovery".
Cr00k ::
seveda se da tekst v .pdf formatu skopirat, npr. v .doc format...
V acrobat readerju, odpres želeno .pdf datoteko..., zgoraj v "orodjarni", kliknes gumb Select tekst... Potem pa samo oznacis želeno besedilo... skopiras...
Gres v Word, in prilepis... :)
V acrobat readerju, odpres želeno .pdf datoteko..., zgoraj v "orodjarni", kliknes gumb Select tekst... Potem pa samo oznacis želeno besedilo... skopiras...
Gres v Word, in prilepis... :)
tratto ::
Seveda bil moj odgovor namenjen zaščitenim dokumentom (nisem videl, da je mzupin mislil read only dokumente). Drugače pa velja postopek, ki ga je opisal Cr00k.
schurda ::
Čakte malo, vi ste zašli. Acrobat reader -> File -> Export document to text. To je vse.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
OZZY ::
samo problem so šumniki...vsaj pri men so bli in sem mel pol kvadrtatke itd namesto njih.
Go with the flow.
ajagodnik ::
mimogrede, če si nabaviš ghostscript in pa seveda ghostview, lahko pdf odpreš z ghostview in vsa zaščita (proti tiskanju na primer), se izniči...
iz acrobat readerja --> save as --> pa naredi samo š-je, č-jev pa ne, acrobat reader 6.0
LP
iz acrobat readerja --> save as --> pa naredi samo š-je, č-jev pa ne, acrobat reader 6.0
LP
mzupin ::
Pdf-ji, o katerih je govora, so zaščiteni z geslom. Tko da vse v stilu save as, export ipd. odpadejo. Bo treba skrekat.
Vseeno hvala za pomoč. Se še trudim - ni mi še uspelo; bom jutr poiskusil, kar ste mi že svetovali. Tnx
Vseeno hvala za pomoč. Se še trudim - ni mi še uspelo; bom jutr poiskusil, kar ste mi že svetovali. Tnx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | .pdf - kako shraniti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1690 (1564) | bosmla |
» | Office 12 bo podpiral PDFOddelek: Novice / Pisarniški paketi | 5914 (4233) | amigo_no1 |
» | Urejanje .pdf datotekOddelek: Programska oprema | 3166 (3008) | doublemp |
» | Pdf convertanjeOddelek: Programska oprema | 1530 (1391) | azislo |
» | .pdf ... Moj trn v petiOddelek: Programska oprema | 992 (890) | jetam |