» »

Ali zamenjati P4 3.0 z 1 Gb ram Da ali Ne>help<?

Ali zamenjati P4 3.0 z 1 Gb ram Da ali Ne>help<?

Mavr0 ::

Imam sledeče računalo:
P4 3.0
Gygabite 8I915
1 Gb ram
120 Sata maxtor
Saphire x600 Radeon pciexpress
itd...
sedaj pa ko bi moral biti računalnik za delo, pa me premlevajo sledeče misli in opazke:
To moje računalo sploh ni tako hitro kot bi moralo biti; po občutku je slabši kot njegov predhodnik, vendar bistvene stvari so te:
NI PRAVE HITROSTI, V SANDRI 04 SO REZULTATI SLABI V PRIMERJAVI Z IDENTIČNIMI RAČUNALI, DA NE GOVORIM O 3dMark05, kjer je izdavil le 1950 3dmarkov;

Ampak, da ne dolgovezim stvar je v tem, da računalo je novo in ni zadovoljilo mojih pričakovanj pa me zanima čemu je tako???

ZDAJ PA JAZ VAS VPRAŠAM:
1.Ali je pametno zamenjati Intel platformo za AMD??
2.Kaj potem je boljša izbira??
3.Grafična kartica katera pa bi bila??

MEDENA ::

k da je X600 dobra grafa...

ni čudn nizek 3DMARK2005 pa SANDRA2K4 gleda tudi hitrost ramov itd....malo bolj detajlno povej

Mavr0 ::

procesor P4 3.0
Gigabite plošča podrobnosti so tukaj!
Ram 2x512 runs double mode interlaved
disk maxtor 120 Gb 7.200 8mb sata priključen v biosu sedaj kar pač plata ima možnosti sem nastavil SATA Enhanched vendar mi zdaj v boot oknu sploh ne izpiše diska; če pa je vse nastavljeno na AUTO potem pa mi poleg diska izpiše ATA100???;( ...itd
Tako da že sama hitrost je vprašljiva...
DVD NEC 2slojni pa itak dela na ATA33?

grafična Saphire x600pro...pa me je razočarala na celi črti...
Skozi sem bil pristaš ATIja pa predvsem lepe in čiste kvalitetne slike, zdaj pa to tudi ni več to...
Imam LG 19`LCD monitor L1915S pa je slika na njem tudi svoh...zdaj pa se vprasam ali je intel in vse ostalo res vredno nakupa računala tu nekje okoli 200.000 sit ko sem jih moral dat za moje računalo, ali je pametno premislit in vzet raje AMD PLATFORMO??

No skratka;:
računalnik ne dela po pričakovanjih v primerjavi z AMD athlon 1000, 512 mb ram, 80gb disk (udma 5), radeon... pa se mi zdi, da dela skoraj bolje v dotičnih primerih kot ta novi...
recimo za to kar delam je to moje novo računalo super...ampak kaj ko pa v spilih le ni tako kot bi moralo biti...saj sem sel probat kako bi to delalo pa sem bil razočaran recimo v NFS underground 2, pa to katerokoli resolucijo nastavim od sredinske možnosti navzgor potem je slika čudna ali črna...tako da je igralnost = 0 ! pa menim, da bi to računalo moralo delati bolje pa ne...(zdaj pa res več ne vem...kako in kaj naj storim...)

No to je zdaj vprašanje...
Ali ostati na INTELU ali zamenjat za AMD:
predvsem pa
katero grafično potem gor dat???
Lp;
Mavr0:'(

Azrael ::

In kakšno je to delo, če smemo vedeti, ko je merodajen 3Dmark, Sandra in podoben krš ?

Grafa pa je nekje v rangu R9600, lahko je ta ozko grlo.

Glede diskov: Sata je marketniški nateg in do sedaj ni na trgu diskov in ostale periferije, ki bi realno zmogla kaj več kot omogoča ATA 66 standard (večina ne dosega niti ATA 33 standardov), večje cifre (ATA 100&133(, SATA 150&300), se v praksi ne poznajo. Večina optičnih enot, razen nekaterih DVD pečk, pa je ATA 33.

AMD ali Intel, precej resnih aplikacij CAD, CAM in podobno zahteva Intel, na AMD ne dela. Seveda, če pa so "resne" aplikacije benchi in kakšne igrice potem pa kar vzemi AMD.

Pri vsem tem se mi poraja še eno vprašanje, kako zapacan sistem imaš ? Kup majnih progijev, spyware in ostale smeti zamorijo še tak zmogljiv stroj.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

boštjan ::

menjaj grafo in to za 6600GT.Iskusi tudi geForca,boš vido,da ne boš razočaran;)
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

zed 5.0 ::

računalnik ne dela po pričakovanjih v primerjavi z AMD athlon 1000, 512 mb ram, 80gb disk (udma 5), radeon... pa se mi zdi, da dela skoraj bolje v dotičnih primerih kot ta novi...


Mi je prslo na misel, da mas mogoce slabo montiran hladilnik in da je CPU avtomatsko znizal clock. Preveri malo temperature...

Mavr0 ::

Ne ne brez skrbi masina je cist o.k. sestavljena...ampak...sem razočaran nad njenim delovanjem...

1. zakaj sata disk ne dela sata??? konektan in vse je o.k. ampak ce je pod devices nastavljen moj maxtor disk na auto potem ne dela na vec kot ata 100 zakaj pa to?
2. zdaj ko sem ga pa prestavil pa dela na enhenched IDE & Sata mode pa mi v boot oknu ne izpise vec diska...
3.
A ni Nvidia6600 ni bolj primerna za AMD platforme???
4.
A ne bi bilo boljše če bi raje mojo PCIxpress X600 zamenjal za vsaj x700??

to me zdaj zanima ali naj 0osttttaaaneeeeeeeeeemmmm na INTEL platformi ali jo raje zamenjal za AMD ???

Lp;
Mavro

Mavr0 ::

Azrael:
Brez skrbi za moje D E L O!, iger se sploh ne igra, če pa že pa minimalno (samo kako dobro za "duso") predvsem sedaj ko mašina je nova itak pa ni casa za igre JA!
Predvsem gre za resno delo, vendar kaj ko je stvarca nova in ne dela tako kot bi morala;
pac motijo me te stvari zato pa jaz vas vprasam za
realne prave odgovore...
kaj storiti?:8) :\

Crimson_Shadow ::

Kaj ko bi napisal kakšno delo sploh opravljaš na njem? Da bomo vsaj vedli kaj je tako "zahtevnega", da ga AMD1000Mhz opravlja bolje kot P4 3Ghz.

Za spodobno igranje iger pa zamenjaj grafično. Geforce 6600GT je idealen za to mašino. Če pa maš denarja preveč, pa nabavi Geforca 6800GT. Lahko pa vzameš tudi X700, ampak naj bo PRO, obvezno!
We create worlds

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

AMD ali Intel, precej resnih aplikacij CAD, CAM in podobno zahteva Intel, na AMD ne dela.

Od kje pa to tebi? Nek naključen bench

Vsekakor je dejstvo, da bi ti moral ta PC delovati precej bolje, če je res tako slabo, kot govoriš.
Formatiraj sistemsko particijo, na novo daj gor Windows XP + SP2, daj gor najnovejše driverje (www.ati.com, www.intel.com), potem pa povej, kako se obnese.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

overman ::

Glede nfs underground: tudi meni se je dogajalo, da je bila slika na visjih detaljih crna, potem pa sem se spomnil, da sem pozabil gonilnike za graficno instalirat. Poskusi z najnovejsimi gonilniki pa v options (NFS) izklopi overcontrast in pa over brightnes. Sicer imam radeona 9600xt, ki ni neko cudo tehnike, ampak vse igre delujejo tekoce (vecinoma na max detajlih).

A je to navaden p4 3.0 ali HT ? Pa o ramih v bistvu nisi skoraj nic povedal (mhz?).

lp

Wox ::

Kupi si Maca.
Commodore 64

Azrael ::

@ALIEN3001:

>Od kje pa to tebi ...
Klik!

Pa še malo o profi uprabi, grafične kartice, berite dalje od tistega večnega refrena na tem forumu AMD, AMD... ATi ali nVidia ?

Dejstvo je: AMD ponuja na papirju mogoče malenkost več (npr. 64bit in ostali marketnški prijemi in nategi, ki niso tuji nikomur v IT), high end aplikacije tega ne uporabljajo in imajo lahko zaradi njih težave. V high end bo to precej po tistem, če sploh kdaj, ko bo Intel te novotarije požegnal, ampak trenutno še ni nobene resne potrebe po čem takem.

Ali pesniško povedana Intelova taktikai: AMD naj se kar sam opoteka na splozkih tleh novih tehnologij, bomo že skopirali in malenkost izboljšali (in tako pustili AMD na cedilu), ko bo čas primeren, Intel pobere slavno in $$$, AMD pa...

Do takrat bodo te novosti za tehno frike s preveč $$$, ki morajo imeti vse po zadnji modi in precej neuporabne, razen za benche in kakšne igre. High end klasa (CAD/CAM, arhitektura, vodenje procesov...) je konzervativna in se drži preizkušenih receptov, ki zanesljivo delujejo, ker je zanesljivost delovanja pri teh aplikacijah prvo kar šteje. Za resno delo na osnovi x86 je samo Intel, drugega ni, konec debate, ne glede na stokanje AMD fanov.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Zheegec ::

V high end bo to precej po tistem, če sploh kdaj, ko bo Intel te novotarije požegnal, ampak trenutno še ni nobene resne potrebe po čem takem.

Intel je to novotarijo že požegnal, pa še marsikatero drugo bo. Celo SKOPIRAL je AMDjeve tehnične dokumente. Intelova verzija AMD64 se imenuje EM64T (ali EMT64, whatever) in jo uporabljajo NAJNOVEJŠI Intel Xeon (Nocona jedro) procesorji namenjeni high-end server in workstation segmentu.
Pentium 4 bo tudi kmalu to dobil, samo da Intel še kaj spaca skupaj.
Ali pesniško povedana Intelova taktikai: AMD naj se kar sam opoteka na splozkih tleh novih tehnologij, bomo že skopirali in malenkost izboljšali (in tako pustili AMD na cedilu), ko bo čas primeren, Intel pobere slavno in $$$, AMD pa...

Intelova kopija AMD64 res ni popolna kopija (glej www.anandtech.com in www.theinquirer.com; so bile novice o tem), ker ji manjka nekaj stvari, poleg tega pa imata Xeon in Pentium 4 še vedno 32-bitno fizično naslavljanje RAM, tako da ko bo neki zahtevni uporabnik uporabljal več kot 4GB RAM se vse skupaj malo upočasni (še dodatni penali, poleg tega da uporabljaš Intel se ta še dodatno upočasni :D ).

Tudi integrirani memory kontroler zelo tepe Intel, saj je AMD s pomočjo tega veliko pridobil -- da, tudi v zahtevnih CAD aplikacijah in v vsem ostalem, sploh pa v igrah, ker je zelo znižana latenca in igre to obožujejo. Memory bandwith je pa tudi večji (Athlon64 FX-51 ga ima nekje 6GB/s s 400MHz DDR1 RAM, Pentium 4 3.46GHz EE (1066FSB) z 533MHz DDR2 pa tudi nekaj takega).

SPEC
SPEC #2
SPEC/GPC's OpenGL Performance Characterization (SPECopc) project group has released SPECviewperf 8, a major new version of its software that measures graphics performance for systems running popular CAD/CAM, digital content creation, and visualization applications.

Professional Apps
Klik klik
OK, Pentium4 3.8GHz (še ni na voljo v trgovinah) je v Catia hitrejši za 2% od Athlon64 4000+ (na voljo v trgovinah), tako da priznam poraz.
[sarcasm Za Maya boš gotovo trdil, da je Pentium4 boljši? Mogoče pa pri Maya sploh ni pomembna hitrost, ampak vzamemo Intel, ker je bolj priznana znamka in se manj kvari in je bolj zanesljiv (pa pozabimo 10 resnih napak v Intel Prescott jedru, važno je, da je Opteron imel eno resno napako ->> kar je zelo slabo, se vidi da AMD nima šans proti Intelu). [sarcasm]
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dr_M ::

Ali pesniško povedana Intelova taktikai: AMD naj se kar sam opoteka na splozkih tleh novih tehnologij, bomo že skopirali in malenkost izboljšali (in tako pustili AMD na cedilu), ko bo čas primeren, Intel pobere slavno in $$$, AMD pa...

kot da bi poslusu enga starga fotra, ki ne vidi dlje od svojga nosa. old timerji pac, ki zivijo se vedno v zacetku 90 let, ko je nesporno kraljeval intel.

AMD je ze s K7 mocno presegel intela, ampak problem pri AMDju je marketing. zadeve ne znajo prodat, kljub superiornosti svojih procesorjev. no, pa tut folk je pac ignorantski, ker se ne poglablja v procesorje, ampak kupit tisto, ker mu trgovec podturi. to je dejstvo.
jest ne grem vec nazaj na intela, pa lohk se tok jokas, pa klatis neumnosti. sm ze predolg v tem, da bi me lohk en str fotr prepricu v neki, kar ni res. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mavr0 ::

Ampak jaz še zdaj ne vem če je vredno menjati amd za Intel moj 3.0 !
ali je plata vredu za tale proc?

Predvsem pa to jaz sem z masino zadovoljen razen tega da mogoče sem pa ga res najbolj "pihnil" mimo z grafično...

Kako bi se obnesla 6600 GT TDH od WinFasta recimo na Intel platformi, da recimo cenim kvalitetno barvno popolno sliko, (jo tudi rad vidim:D ), pa da se me prime igrat kako dobro igro...

zato rabim all round kartico pa me to najbolj zanima kaj zdaj storit, ...

Lp;

Mavr0 ::

Pozdravljeni!

Po vseh testih ki sem jih naredil z mašinco mi se pa vedno ni jasno zakaj traja boot Windowsov tako dolgo...pa tudi logof...pa tudi shutdown...namescen imam res SP2 sam to se je dogajalo enako ze pred popravkom...zdaj pa res ne vem več kje čaka tu zajec...

1. Razmišljam, da bi kljub temu zamenjal matično ploščo - ker mogoče je Gigabite 8i915p - G šibek člen...
2. Drugo pa je to, da se vedno moram menjat grafično kartico...saj (Rad3on x600 slika pa barve vse štima...ampak speeda pa ni od nje nobenga...zato razmišljam o nakupu druge...)
Samo katere...6600 GT namaže res x700 samo kako pa je z kvaliteto slike...pa barvami???

Pričakujem vaše poste...tudi pod grafiko glede grafične kartice...

Lp;
Matej

bmen ::

Mavr0 - a bi vseeeno povedal kaj tako DELAŠ na tem računalniku. Če ti ta krik tehnike še ni dovolj.

PS a si jo kupil s svojim denarjem?
... B ...

iso2000 ::

Za hitrejši boot si namesti microsoft bootvis programček, ki optimizira zagonski čas. Meni se je zagonski čas občutno izboljšal. Za iskanje uporabi google.

LP

K0K0 ::

Ma dej no priznej da ga maš sam za igrce in postavljanje, ker če bi ga nucov za resnno delo z grafiko nebi šel kupovat ati-ja v drugih računalniških panogah pa mislim da močna grafična itak ni tolk pomembna razen za igrce seveda >:D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalo za CAD - kaj vzet (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716160 (4256) cryptozaver
»

Delovna postaja za CAD aplikacije? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506277 (5331) Person
»

Računalnik za Catio (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
546888 (5108) barbarpapa1
»

Intel Prescot 3.0 zakaj tako?

Oddelek: Kaj kupiti
291329 (975) mtosev
»

Nakup računalnika P4; mnenja o nakupu!

Oddelek: Kaj kupiti
101260 (1077) PlayTheGame

Več podobnih tem