» »

[c++] mysql povezava

[c++] mysql povezava

upirna ::

Torej, uporabljam MS visual studio 6.0 in bi se rad s c++ povezal do mysql baze. Prsurfal sem do te strani klik! Povlekel sem si verzijo za windows, vendar sedaj ne vem kaj naj naredim.

Na netu sem prebral, da morš v Visual C++ iti Project->Add To project>new in dodaš mysql++. Vendar ko hočem pol vključit mysql.h mi kompajler javi napako, da le ta ne obstaja. Kaj je narobe?

Hvala za pomoč!
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

BigWhale ::

Imeti moras tudi mysql in devel knjiznice zanj... :)

Sicer pa, si vsaj prebral kaj na tisti strani? Vsaj malo?

Will it build under Visual C++ 6?

No, it won't. This is a six-year-old compiler, and it had the worst Standard C++ support of any compiler in its time. MySQL++ doesn't build with six-year-old versions of GCC, either. I'm not going to hold back the technical development of MySQL++ just to accommodate a weak implementation of C++.

Verzija mysql++ ki pa deluje z vc6 je pa precej stara :)

Si kaj razmisljal, da bi se tega lotil v KDEju z kdevelop recimo? :)

PS: Hecno, dobre pol leta nazaj sem opustil mysql++, ker je bil zastarel ni nevzdrzevan...

upirna ::

a obstaja kakšna alternativa mysql++?
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

BigWhale ::

Pod linuxom, je Qt precej dober za delo z bazami... Pa driverje za vec baz ima...

Pod win? nevem, porobaj z ADOjem in odbc driverji...

Nerdor ::

Na MySQL splet. strani sem tole našel ODBC. Ubistvu, ti bo dodal v tisti Administrator konzoli za ODBC (Control Panel) MySQL Service Provider. Kličeš pa to zadevo, kot bi klical MS-SQL, samo da je connection string drugi. That's the theory, nisem pa še sprobal :8) Upam, da bo kaj pomagalo.

Drugače pa fantastično deluje MySQL preko CoreLab Connector-ja, na .Net platformi, s C# in VB.Net.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# Aplikacija - Baza

Oddelek: Programiranje
61136 (1038) AndrejS
»

EXPORT: MSSQL -> file -> MySQL

Oddelek: Programiranje
71863 (1770) delfy
»