» »

Kam postaviti subwoofer

Kam postaviti subwoofer

rokobaroko ::

Ne vem kam naj postavim subwoofer? Na naekaterih shemah je postavljen spredaj ob televizorju, na nekaterih zadaj za poslušalcem, spet na drugih shemah pa s strani poslušalca. Ali mora biti bas res obrnjen proti steni, da pride do pravega efekta. Kupil sem harman kardon hkts 11 5. 1 home theatre + receiver pioneer vsx-c502-s. Ali ima kdo kakšne izkušnje s postavitvijo? Ali sem kupil dobro kombinacijo ali sem se malo zaj.?
Audiofili navalite!

R-S-LoVe ::

Odvisno kakšno postavitev opreme vaš v sobi. Najboljše bo, če preizkusiš vse postavitve in potem vidiš katera ti bo najbolj odgovarjala.
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

OnTheMic ::

Tako je! Pohištvo v sobi in površina "golih sten" (odboji...) zelo vplivajo na končni zvok wooferja. Poslušaj zvok pri čimveč možnih postavitvah. Pri najslabših pozicijah boš zaradi seštevanja odbojev slišal glasen bučeč bas, ali pa ga sploh nič ne bo.
Skratka, poskušaj in poslušaj, če pa razlike ne boš opazil, ga pač postavi tja, kjer te najmanj moti:\

LP:)

glinik ::

Odvisno, kaj hočeš dosečt oz. imet. Sama postavitev suba. je v osnovi simpl. Al ga postaviš v kot ali nekje sredi sobe, kje imaš pač prostor. Če ga daš v kot se ti bodo nizke frekvence precej ojačale in dobil boš super nizek in "pocasti bas". Če ga boš dal nekje na sredo sobe, bo ta efekt obraten. Se pravi čistejši bas, imel ga boš manj itd... Malo se poigraj, boš že sam videl kaj ti paše. Večini ljudem je všeč tisti pocasti bas - na mojo žalost. Kako boš imel ti, je seveda tvoja odločitev.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Ja!! Problem je tudi ta, da sem že v začetku predvidel subwoofer spredaj ob televizorju. Brez da bi se prej pozanimal kako to vpliva na akustiko. Vsi zvočniški kabli so že v stenah, ker ravno ne zgleda da kabli visijo ali pa ležijo okrog.
Ali ima kdo izkušnje z Harman Kardon zvočniki, ker nisem bil siguren ali naj kupim bose Acustimas 6 ali Harman Kardon HKTS 11? Prosim za mnenje.
LP
rokobaroko

iration ::

Pusti pri miru vso teorijo. Edino pametno postavitev lahko najdeš samo s poiskušanjem. In če ne slišiš razlike, potem ni važno kje je :-)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

kurjač ::

Je morda kdo pomislu kako se televizor počut ob tako silovitih basih? Po nekaj letih se bo najbrž kej poznal.(v kakšni denarnici):\

gzibret ::

Če si v bloku, pol ne wuferja postavit direkt na parket. Naj bo spodi kaka cota, tepih... (nekaj mehkega). Drugač bojo mel spodnji sosedi vsakič, ko boš poslušal muziko, veselico. Drugač pa za niske frekvence sloh ni tako važno, kam ga postaviš, ker človeško uho itak ne zazna, od kod prihaja bas. Pazit moraš samo, da je čim manj odbojev (torej ni dobro wuferja postavit npr. v kot, kjer so ravne stene).
Vse je za neki dobr!

En kolega si le z zelo zelo močnimi basi uničil TV za 500k. Sliko ima čisto megleno in neostro. Tako da, ne pretiravat z basi!

Lp

Je vredno razmisleka ...

Gzibret, ti pravis da ne v stene obracat da ni odbojev. Zadnjic mi je pa ravno u Fun Elektroniku pamet solil da se bas mora odbiti od stene in da je najbolje da ga obrnem proti steni.
Zdej pa res ne vem vec ?8-O

Seveda ti je to priporočal, saj meni da imaš rad čimveč basa oz. stojnih valov ki nastanejo ob takšni postavitvi. Saj si ni sam kriv, je pač en prodajalec...

Lp

Je vredno razmisleka ...

ShowDown ::

najbolje je po moje met v kotu.
jaz mam v kotu postavljenega pa sem z zvokom zelo zadovoljen.

BlazP ::

Z basom lahko unicis TV samo ce je v neposredni blizini TVja(manj kot 1 meter). Ce bo 2 metra stran, se na TVju ne bo prakticno nic poznalo. To da mora biti bas obrnjen proti steni ni pravilo. Je samo ena od moznosti postavitve. Poskusi razlicne postavitve: v kotu ob steni, proti steni, stran od stene, pod kaksno mizo... na razlicnih podlagah, jada jada...

Ne razumeš me Blaž. Kolega je TV uničil z basi, saj jih je bilo zelo, zelo, zelo dosti. Z njimi je premaknil tuljave za vzpostavljanje slike, ki so v TVju. Elektromagnetno polje nima nič pri tem. Ima namreč 4 X 25cm basere v sobi 3x4 m. En zvočnik ima 2 basa. Infinity Kappa 9.2 mislim da ima.

V tvoji sobi sigurno ne bo toliko basa :D .

Lp

Je vredno razmisleka ...

marjan1a ::

Jaz ima tako narejeno za zvočnike ti bom oppisal.

Levi TV Desni

SUB na stropu

Levi Desni

In tako maksimalno čujem kot da sem v kinu.

Stepni Volk ::

Tema že obstaja: [Hi-Fi] - O zvočnikih, zato jo z zamudo zaklepam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem 5.1 domači kino

Oddelek: Zvok in slika
487073 (5826) edi45
»

sestava kvalitetnega 5.1 srs domačega kina

4614742 (13488) krepki
»

[Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok... (strani: 1 2 )

8212798 (9947) miko 55
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

534887 (4430) filtr

Več podobnih tem