Forum » Znanost in tehnologija » Kako prečistiti oljnato tekočino?
Kako prečistiti oljnato tekočino?
Lux ::
Najprej se orpoščam za tako bedno vprašanje, ampak nikjer nisem zasledil nobenega kemijskega foruma
Delam pa natrijev azid (gorivo), pa sem prišel že kar daleč, samo sem se ustavil na tem koraku..
Torej imam pa 2. vprašanji:
Imam težave s prevodom:
The upper oily layer was separated and washed three times
with 30 ml portions of 5 gram 100 ml sodium bicarbonate solution and 22 grams NaCl 100 ml solution respectively.
Zaplete se mi pri količinah. Ali to pomeni 3x z 5g Sode v 100 mL vode + 3x z drugo. Ali to pomeni da 3x za razopino sode in natrijevega klorida...
layer = plast
respectively = posamezno
sodium bicarbonate = soda bikarbona
NaCl= natrijev klorid
2. vprašanje, pa se navezuje na ta tekst. In sicer, kako lahko opereš oljnato tekočino? da zmešaš z "čistilno raztopino" in potem z lij ločnikom odstraniš redkejšo tekočino? in to ponoviš 3x oz. 6x, nevem, ker ne razumem teksta PS: lij ločnik imam...
Upam da mi lahko kdo pomaga,
Delam pa natrijev azid (gorivo), pa sem prišel že kar daleč, samo sem se ustavil na tem koraku..
Torej imam pa 2. vprašanji:
Imam težave s prevodom:
The upper oily layer was separated and washed three times
with 30 ml portions of 5 gram 100 ml sodium bicarbonate solution and 22 grams NaCl 100 ml solution respectively.
Zaplete se mi pri količinah. Ali to pomeni 3x z 5g Sode v 100 mL vode + 3x z drugo. Ali to pomeni da 3x za razopino sode in natrijevega klorida...
layer = plast
respectively = posamezno
sodium bicarbonate = soda bikarbona
NaCl= natrijev klorid
2. vprašanje, pa se navezuje na ta tekst. In sicer, kako lahko opereš oljnato tekočino? da zmešaš z "čistilno raztopino" in potem z lij ločnikom odstraniš redkejšo tekočino? in to ponoviš 3x oz. 6x, nevem, ker ne razumem teksta PS: lij ločnik imam...
Upam da mi lahko kdo pomaga,
Lux ::
Sem vprašal enega kolega pa mi je razložil takole:
1. raztopina: 5g sode zmešanih v 100 mL vode
2. raztopina: 22g NaCl zmešanih v 100 mL vode
oljnato tekočino najprej zmešaš z tretijino (30 mL) 1. raztopine in odliješ, kar ta raztopina raztopi (to storiš z lij ločnikom) potem zmešaš z tretjino 2. raztopine (40mL) in odliješ in tako ponoviš 3x
Če ima kdo drugačno idejo, naj pove
1. raztopina: 5g sode zmešanih v 100 mL vode
2. raztopina: 22g NaCl zmešanih v 100 mL vode
oljnato tekočino najprej zmešaš z tretijino (30 mL) 1. raztopine in odliješ, kar ta raztopina raztopi (to storiš z lij ločnikom) potem zmešaš z tretjino 2. raztopine (40mL) in odliješ in tako ponoviš 3x
Če ima kdo drugačno idejo, naj pove
antonija ::
Mislm da ti je prav povedu: Zmeasa s 30mL raztopine 1, stresas, locis (lij locnik). Ponovis se dvakrat (skupaj trikrat). Isto z raztopino 2.
Ciscenje pa poteka nekako takole: V tvoji oljni fazi so raztopljene snovi, ki jih ti ne potrebujes oz. te celo modijo pri nadaljen delu. Na tvojo sreco se te snovi bolje pocutijo v vodni raztopini natrijevega bikarbonata oz. NaCl respectively, zato bojo, ko dodas olju vodno raztopino, zacele lepo pocasi prehajat iz oljne v vodno fazo. Razlogov za to prehajanje je vec, pa pomojem da te ne zanimajo.
Ciscenje pa poteka nekako takole: V tvoji oljni fazi so raztopljene snovi, ki jih ti ne potrebujes oz. te celo modijo pri nadaljen delu. Na tvojo sreco se te snovi bolje pocutijo v vodni raztopini natrijevega bikarbonata oz. NaCl respectively, zato bojo, ko dodas olju vodno raztopino, zacele lepo pocasi prehajat iz oljne v vodno fazo. Razlogov za to prehajanje je vec, pa pomojem da te ne zanimajo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Umerjanje merilca vlageOddelek: Znanost in tehnologija | 7662 (5606) | energetik |
» | Kronično zamašen nosOddelek: Loža | 9698 (8906) | zee |
» | Cl + H2OOddelek: Šola | 4058 (3570) | Kamran |
» | NaClO2 v hraniOddelek: Loža | 3245 (2645) | jest10 |
» | Kje dobiti kalcijev bikarbonat?Oddelek: Loža | 9072 (7953) | Fave |