» »

NV5 Silencer - kupiti, da, ne?

NV5 Silencer - kupiti, da, ne?

Slasher ::

Bonjour.


Imam grafično Asus 6800'GT' (350/700). RAM sem navil na 922MHz (41C idle, 47C fullload), več pa ne gre, najverjetne zaradi prenizke voltaže. tiborrr je reku, da mi bo zvišal Vcore da bo možni večji clock (upamo na 1000MHz ^^), pod pogojem da si ubodem heatsinke na RAMe. Tisti cheap revoltec, ki se zalimajo gor, baje niso najbolj, ker ne pritiskajo na RAMe.

Zanima me, kako je z NV5Silencer? Vreden svojega denarja? Gledal sem teste, ki pa so primerjali med pravim GT qlerjem (torej, z rebri na RAMih) in v naslovu omenjenim. Kaže, da je Silencer malo boljši, torej predvidevam da bo meni služil še bolje, glede na to, da je moj bolj pritlikavi qler in sploh ni hladilnikov na ramih?

Slika grafe tu:


pa tu:

(slika je stara, zdaj je no3 malo lepše, in manjše >:D)

Lp // Slasher
  • spremenil: Slasher ()

PEK- ::

nvsilencer je zlo ql... tih je pa zlo uredu hladi :)

Caligula ::

A pa si probu voltazo povecat prek bios tweaka? Ker se ful pozna. Jz lahko RAM na svoji zdej ceprov naj bi bios kao samo za core spremenu, navijem na 1000 Mhz. Je pa navadna Leadtekova z navadnim DDR ramom.

Pogooglaj malo 6800 bios vmod recimo.

Slasher ::

Ne, Asus 6800GT je oskubljena verzija, ni čistokrvna GT. Ima navadne rame, DDR, in clock pri 700MHz, ne 1000MHz.

Voltaže ne mislim nič sam dvigovat, z nobenim Bios tweakom, ker se v Vcore in pdb zadeve ne razumem najbolj. Prepustim to profičom.

Samo povejte mi, NV5Silencer, kewl, not kewl? Lahko pričakujem manjše temperature, ali iste?


Ktnxbye

Caligula ::

Saj ravno to je to: Bios tweak je tolk simpel ,da ga lahko naredi vsak. Ker je en preprost patcher kjer samo klikas in šotem tisto flashas in ma grafa vec stroma na voljo in se bolje navija.

Slasher ::

Okey fajn, samo ne sprašujem tega. Zanima me kako se obnese NV5Silencer v praksi, in poudarjam, bodo temperature kaj manjše, ali iste?

Caligula ::

Znale bi bit malenkost nizje samo vprasanje koliko bi se to poznalo pri navijanju pa zdi se mi, da RAMa ne pokrije pa pri DDR3 ramu itak ni nekega ful gretja,.. skratka za navijanje dvoimim, da se splaca, ce te zanima predvsem RAM pa nasploh bi vec za navijanje naredil tak bios mod kot silencer pa nasploh-temperaturo grafe ti bo bolj zbilo dobro luftanje kiste kot karkoli drugega.

Moja ma ob izklopljenem lastnem ventu (Leadtek) temp cca 90C pri idle, ce pa vklopim vent na strehi od rac kiste, ki mi vetri celo kisto pa to takoj pade na 50C v idle. Ce pa vklopim se vent na graficni pa pade le se za kakih 5C.

Pa razlog, da sem malo proti Silencerju je,d a je to hardwerski poseg v grafo pa ti znajo jokat na servisu zarad garancije, ce bo kdaj kaj narobe..

Slasher ::

Vem, da se GDDR3 RAMi ne grejejo dosti, ampak, jao, daj beri moje poste bolj podrobno. Moja ima DDR1 RAMe, saj je oskubljena verzija GT, in se zato pomoje bolj grejejo.

Asus 6800'GT':
Core/RAM: 350/700
128MB DDR 256-bit
16pipelines

In ja, NV5Silencer pokrije VSE RAMe. Poglej si tu.

NV5Silencer clickz0r

Caligula ::

OK, Asusa ne poznam tako podrobno. Sem mislil, da ma DDR 3 RAMe pa 12 pielinov.

Ampak recimo moji lahko tudi pri precej visjih temperaturah,-brez ventilatorja prakticno enako navijem RAMe.
o mojem ni take panika temperatura-vsaj pri Leadteku ne.

igor0203 ::

Caligula kje se dobi ta BIOS Tweak? dej mi link.

@Slasher

Ej jst mam tud to grafično pa se mi ne more tok navit k pr teb.... s kerim programom ti navijaš? jst z unim k sm ga dubu zravn grafične z uni mod ASUSa. drgač mam pa jst NV Silencer 5 pa ti loh povem da ti ne bo šou gor, k ma ta vent na original hladnjaku tak mejhn 3-pinski molex, NvSilencer 5 ma pa 2-pinskega tko da ne boš mogu venta prklučt. zato sm pa jst dau una rebra vn iz Silencerja pa jih gor pršraufu pa od AMD64 Box hladnjaka vent gor pršraufu pa u redu hladi. :D tko da sam se odloč....

Caligula ::

KLIK
pa lepo vse preberi, pa na tistem linku na forum pol skaci naprej, da dobis najnovejso verzijo patcherja pa nasploh vse preberi ,da bos vedel kaj pocnes. In flashanje je pac na tvojo lastno odgovornost. Skratka flashaj, ce ves kako se to dela.... :P

OK uporabis tale patcher KLIK

Najprej si mors posnet svoj stari BIOS dol. Pol ga odpres s tem patcherje, das 2D in 3D voltages na 1.5 in posnames in ta nov bios pol flashas na graficno. To je vse. Jaz sem vse to naredil kar z Winfoxom od Leadteka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

igor0203 ::

ja sam kje pa nj dobim BIOS? sm gledu po googlu pa nism nikjer najdu? a lahko grafično flešam tud s kšnim drugim biosom od drugega proizvajalca?
dej če se ti da prid na MSN: igor17_juric@hotmail.com

Caligula ::

A nisi dobu nobenga programa zraven Asusa za flashanje biosa? K Leadtek ma prou v programu ze to opcijo ,da ti shran tastarga pa da lahk flesas z njim,..

Pol pa poglej na tistem forumu s cem to drugi pocnejo, ker so pac neki univerzalni flasherji,.. sam to tam pise-jaz tega nisem rabil pac.
Poglej kako tam pridejo do tega, da extractajo svoj bios pa kako flashajo z drugim. Moras pa obrezno svoj bios modificirat.

igor0203 ::

kokr sm jst zasledu nism nbenga tazga programa dubu.... bom mal prečekeru... in kako pol zmodaš BIOS?

Caligula ::

JA un patcher k sm ti dal link do njega uporabis. Das open bios, gres do svojga biosa tja kamor si ga extractu, ga odpres, das povsod pr vseh voltazah na 1.5. (2D,Thrtl in 3D-povsod na 1.5v) in pol das save bios in pol ta novi bios flashas. PA shrani svojega originalnega nekam na varno-se kam si ga na mail poslji,.. skratka da ga vedno imas.

Slasher ::

@ igor, vedno uporabljam RivaTuner. Tam gre slider do 1050MHz RAM ^^.. samo me ne pusti do tolk. Zato hočm vcore zvišat, oziroma tiborrr je reku, da mi lahk on, ali njegov prijatelj.

Kar se pa tiče NV5Silencer, torej kot sem gledal, se mi je res zdelo da mi ne bo šel na grafo. Ampak je tiborrr biu preveč pameten, pa me vseeno prepričeval, da bo. Tnx 4 info, torej odpade! x: Torej, kaj si naj zdaj gor priporpam na RAMe?

igor0203 ::

ni nikjer unga programčka da BIOS shranm na disk.... striček google pa tud nč ne najde... :8)

@Slasher

lahko kupiš NV Silencer in nardiš tko kt sm jst? daš una rebra vn in pol gor pršraufaš še en vent? drgač ša loh kšne une heatsinke od Revolteca(una BGA)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

Caligula ::

ODLICNA STRAN Z VSEMI TOOLSI ZA NVIDIE

Tukaj dobis tudi bios dump s katerim lahko osnames s kartice svoj bios pa tudi za flashat toole mas tu...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NV silencer 5 rev. 2 in 7800GT

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5767 (726) raynox
»

Test: Zalman 700Cu-Led na 7800GTX

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352555 (1538) jackorsen88
»

Se splaca kupit AGP 6800LE@12pip ?

Oddelek: Kaj kupiti
131336 (1063) kixs
»

Kateri zračni hladilnik za 6800 GT AGP

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9874 (742) PrimozR
»

Kako izvem temperaturo GPU

Oddelek: Navijanje
442345 (1742) Tilen

Več podobnih tem