Forum » Omrežja in internet » Gigabitna povezava dveh računalnikov mimo LAN
Gigabitna povezava dveh računalnikov mimo LAN
nejkica ::
Pozdravljeni,
A mi lahko kdo pomaga?
Imamo mrežo(LAN) preko switch-ev (tudi v internet) in ta za večino stvari zadostuje. Imamo pa tudi dva računalnika, ki bi potrebovala hitrejšo povezavo. Ta dva namreč zelo veliko prenašata podatke eden do drugega. Sedaj pa bi jaz rad povezal ta dva računalnika z enim kablom (crossover) z gigabitnima mrežnima karticama. Seveda pa bi oba morala ostati tudi v obstoječi mreži. Ali je to sploh mogoče? Oba imava dodatne mrežne kartice (gigabitne).
Če se to da, kako nastaviti, da bodo podatki med tema dvema šli preko druge povezave in ne sedajšnje? Ali je to samodejno? Ali uporablje potem obe povezavi in se tako pasovna širina poveča?
Lepo prosim za pomoč...
A mi lahko kdo pomaga?
Imamo mrežo(LAN) preko switch-ev (tudi v internet) in ta za večino stvari zadostuje. Imamo pa tudi dva računalnika, ki bi potrebovala hitrejšo povezavo. Ta dva namreč zelo veliko prenašata podatke eden do drugega. Sedaj pa bi jaz rad povezal ta dva računalnika z enim kablom (crossover) z gigabitnima mrežnima karticama. Seveda pa bi oba morala ostati tudi v obstoječi mreži. Ali je to sploh mogoče? Oba imava dodatne mrežne kartice (gigabitne).
Če se to da, kako nastaviti, da bodo podatki med tema dvema šli preko druge povezave in ne sedajšnje? Ali je to samodejno? Ali uporablje potem obe povezavi in se tako pasovna širina poveča?
Lepo prosim za pomoč...
You know too much, too much, too much, too much, too much, too much
Spc ::
Torej v obeh pcjih rabiš 2 mrežni.
Zadeva pa bi naj takole zgledala (tako sem si vsaj jaz to zamislil):
Povežeš se pa lokalno na recimo: \\192.168.0.3\ (Microsoft File and print Sharing).
Z to topologijo se izogneš dragemu gigabitnemu switchu in lahko še naprej uporabljaš sedanjega.
Mislim, da bi to moralo delovati v windows-ih.
Zadeva pa bi naj takole zgledala (tako sem si vsaj jaz to zamislil):
Povežeš se pa lokalno na recimo: \\192.168.0.3\ (Microsoft File and print Sharing).
Z to topologijo se izogneš dragemu gigabitnemu switchu in lahko še naprej uporabljaš sedanjega.
Mislim, da bi to moralo delovati v windows-ih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Spc ::
Lahko pa še dodaš kakšen host v datoteko hosts, ki jo najdeš v:
C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC\
Recimo primer:
192.168.1.3 highspeed2
Tako, da lahko potem uporabiš ime \\highspeed2 za 192.168.1.3
Če gre v tem primeru za critical data ali pa za kakšno podjetje priporočam:
Intel PRO/1000 MT Server Adapter
Cena: 33k sit
C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC\
Recimo primer:
192.168.1.3 highspeed2
Tako, da lahko potem uporabiš ime \\highspeed2 za 192.168.1.3
Če gre v tem primeru za critical data ali pa za kakšno podjetje priporočam:
Intel PRO/1000 MT Server Adapter
Cena: 33k sit
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gigabitni switchOddelek: Omrežja in internet | 2908 (2362) | ender |
» | dva IP-ja na eni NICOddelek: Omrežja in internet | 2856 (1792) | Yacksy |
» | Prokleto domace omrezje.Oddelek: Omrežja in internet | 3302 (2244) | darkolord |
» | Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?Oddelek: Omrežja in internet | 2470 (2119) | gumby |
» | problem mrežaOddelek: Omrežja in internet | 1884 (1735) | maticm |