Forum » Pomoč in nasveti » Znižanje št. obratov/min pri CPU fanu. Kaj je narobe???
Znižanje št. obratov/min pri CPU fanu. Kaj je narobe???
z3my ::
Kar naenkrat se mi je znižalo št. obratov/min iz približno 3000 na na približno 2500. Imam P4 2,8ghz zraven pa sem dobil priložen hladilnik, ki mi je do sedaj dobro deloval zdaj pa so se mi znižali obrati in procesor se je začel pregrevati. Kaj bi to bilo???
Sami ::
Slab napajalc mogoce ???
To verjetno ni vzrok. Lahko pa, da bo tvoj BOX cooler počasi izdihnil, sej imaš garancijo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
AndrejS ::
Lahko da se je nabral prah na lopaticah, ali pa so ležaji slabi. Včasih pomaga kapljica olja na ležaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejS ()
Scorpia ::
In kolk je temperatura procesorja?
ker jaz imam 2300 vrtljajev pa mam 30-33 stopinj, res pa da je 2 ghz, če pa ga navijem na 2,6 z istimi vrtljaji mi ne gre tudi na polni obremenitvi čez 52 stopinj. pa še cooler je original.
poglej v biosu kako imaš naštiman. na plati imaš še sigurn še za en priklop ventilatorja neki more pisat na plati FAN1 al pa chassis FAN, al FAN2, sam večinoma FAN1 meri vrtljaje(ene plate na Fan2 sploh ne vejo če je kaj priklopjen) pa probi sam prestaviti, pa boš vidu kaj je.
ker jaz imam 2300 vrtljajev pa mam 30-33 stopinj, res pa da je 2 ghz, če pa ga navijem na 2,6 z istimi vrtljaji mi ne gre tudi na polni obremenitvi čez 52 stopinj. pa še cooler je original.
poglej v biosu kako imaš naštiman. na plati imaš še sigurn še za en priklop ventilatorja neki more pisat na plati FAN1 al pa chassis FAN, al FAN2, sam večinoma FAN1 meri vrtljaje(ene plate na Fan2 sploh ne vejo če je kaj priklopjen) pa probi sam prestaviti, pa boš vidu kaj je.
////
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iz +12v na +7v modifikacija ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3019 (2523) | Pyr0Beast |
» | neki glede speedfanOddelek: Pomoč in nasveti | 1571 (1085) | dadooo |
» | AMD 3000 Box- 6000 RPM?!?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1589 (1270) | BogyX |
» | Hladilnik za proca ne dela!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 885 (767) | kuglvinkl |
» | Abit BH6 in temperaturaOddelek: Pomoč in nasveti | 936 (835) | Tjulenj |