» »

Kateri Notesnik je za 300 000 jurjov najblši??

Kateri Notesnik je za 300 000 jurjov najblši??

Krushi ::

Zdravo.. Potrebujem malo pomoči pri izbiri notebooka in trgovine v katri naj ga kupim.
Cena bi naj znašala okoli 300 000 sit. Zaj nevem točno kaj naj vzamem, centrino al pa navadno, ki pač
več baterije žere... Na kratko.. rad bi našel neki kompromis med ceno in zmoglivostjo...

Če mi lahko kdo pomaga ...Thanks v Naprej;)

dmalis ::

Jst sm tud zbiral zadevo okoli 250k in se žal po veliko pregledanih cenikih in forumih odločil, da bom reskiral do max 350k :)

V glavnem ... v tem razredu (350k) folk prav da je najboljši prestigio nobile 157 nakupi.net. Maš pa eno vrjetno kar lušno mašino na anni.si ... gericom za 260k .... vse kar je slabga na njemu je vrjetno samo baterija in tipkovnica .

Kokrkol...čakam na akcije in šparam za prestigion :)

lp

Gandalfar ::

ce ti ni problem ... si poglej se ibooka za 260k

CaqKa ::

vsekakor glej na mobilne procesorje one ostale varienate z p4 procesorji so bede...

jaz mam celeron mobile 1.3 ghz +radeon 9600 +512 mb rama pa lahko doom3 špilam tekoče na osnovnih nastavitvah. :) 300 ksit

iso2000 ::

Če si učenec, študent ali dijak dobiš pri mikropis.si IBM Thinkpad R51 brez OS-a za 300 jurjov. Vsaj taka reklama je v zadnji reviji Monitor.
LP

pitbul ::

Lahko poizkusiš z nakupom kje v Nemčiji, kjer za 1300 evrov dobiš že pravo zverino s kar precej programske opreme, TV Tunerjem, DVD pekačem, centrino tehnologijo, .....

KLIK: Medion

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pitbul ()

CaqKa ::

zgornji medioni nimajo mobnilnih procesorjev...

pitbul ::

Ja je res da tisti ki so trenutno na strani so s celeroni.

Kolega, ki je avtoprevoznik je prešnji teden v Nemčiji v neki super akciji (ki pri njih niso redkost), kupil notebook tega proizvajalca s Centrino procesorjem 1.7Ghz, 512 RAM, 80 Gb diska in vsemi bonbončki razen BlueTootha. Kot vidim na Medion strani pa je zadeva Ausverkauft - razprodano. Se pa splača zadevo spremljat ker imajo take akcije enkrat do dvakrat na mesec še bolj pogosto pa v prednovoletnem času, se pravi kmalu.

Stvarco pa je kupil v Aldiju - KLIK
Včasih se da kaj dobit tudi v Avstriji - KLIK

lp

Caligula ::

KAka pa je kaj razlika v zmogljivostih in porabi med Centrino M in Pentium M?
Kaj se splaca?

miguelslo ::

splaca se Centrino, porabi manj, da več
_____

CaqKa ::

pa baje je med centrino celeron in centrino pentium tudi blazna razlika. ampak ne v smilsu procesiranja ampak v smislu porabe baterije.
jaz mojega celerona 1,3 ghz ne spravim nad 3 ure delovanja. slišal pa sem da tisti s centrino pentuimi delajo tudi do 4,5 ure.

Caligula ::

A kul. Kaj pa Centrino pentium vs AMD Athlon mobile?
Tisti Fujitsu Siemens pri ANNi za 270.000 SIT. Ma kdo tukaj tega? Koliko drzi baterija?
Pa nasploh AMD mobile-poden ali ne-v notesniku?

CaqKa ::

ko sem slišal da intelovi procesorji (centrino) zdržijo 4 ure in več dela.. sploh nisem pomišljal o amdju.. itak že niti prej nisem pomišljal o amdju..
v poštev bi edino prišel še kakšen ibook. a ne gandalfar? ibooki so še bolj prenosni kot pa recimo centrinoti. tako da potem si pa res že uspejo dobit naziv "prenosnik", če pa misliš zadevo uporabit za kak tehnični faks pa je pomojem dobro pogledat tudi po tablicah (da lahko rišeš)

Gandalfar ::

sej sem napisu ibook, pa ga nihce ni jemal niti kot moznost. S 5-6h realne avtonomije za ne prevec zahtevno delo (tipkanje and stuff) in dobrimi 3-4h za gledanje filmov/igrce .. se mi zdi idealna resitev.

Cena je pa tudi vec kot sprejemljiva za to kar dobis.

Mortir ::

ja zanimivo tale ibook varjanta. kako pa je s programi in ostalimi stvarmi na ibooku?

pa primerljivost v hitrosti G4 napram pentium/amd?

CaqKa ::

na vsak način je ful dosti programov že zraven. kateri pa. bo pa gandalf povedal :)

TribesMan ::

iBook je super kupcija za ta denar. Kar probaj najti en spodoben laptop takih dimenzij/teze in z tako dobro opremo in kvaliteto izdelave. Tudi zmogljivosti niso slabe, G4 1.2GHz (kolikor je trenutno najpocasnejsi iBook) je po hitrosti nekje med P3 in Centrino procesorjem z enako frekvenco. Vsekakor pa je glavna prednsot velik "domet" z uporabo baterije, saj brez tezav dosezes 5ur in vec avtonomije. Ima tudi graficno kartico ki ima lastni pomnilnik, in ne uporablja sistemskega pomnilnika, kot vecina cenejsih PC laptopov.

Kar se tice programske opreme dejansko lahko dobis vse kar si pozelis, poglej na www.apple.com in klikni na link "software" in tam imas spisek vsega trenutno dobavljivega programja... lahko tudi isces po bazi programov. Sam dejansko imas vse kar potrebuje en povprecni uporabnik in se mnogo vec... Recimo na faksu uporabljamo program SPICE za simulacij elektronskih vezij... obstaja tudi Mac verzija... isto je z ostalimi malo bolj znanstvenimi programi ala Mathematica ali Matlab... vse se dobi. Predvsem pa je fajn sam operacijski sistem, ki tako po uporabnosti kot zanesljivosti poseka vse ostalo kar sem imel moznost uporabiti... res superca.
Nekateri se malo bojijo "migracije" iz Winsov na OS X, sam ti garantiram da se bos po pol ure uporabe pocutil kot doma. Vsaj jest sem se :D. Trenutno v sluzbi uporabljam G3 Powermaca z OS X... zadeva je kljub pocasnemu CPUju (450MHz) se vedno zelo uporabna, in veliko raje delam na njej kot na katerem koli drugem PCju ki jih imam v pisarni...

Tko da jest se pridruzujem Gandalfarju in glasujem za iBooka.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Mortir ::

no tole mi je pa zelo ql, drugega os se pa tako ne bojim. Kako pa je s kšnimi špili? sicer ga nimam namena imet za igranje, zato mam že dovolj domačo kišto če me že prime, vendar pa vseeno vprašam, če bi me kdaj kej potegnil da si popestrim če mi bo v službi dolgcajt |O :))

sicer pa kdo je zastopnik oz v keri štacuni se ga dobi pri nas?

CaqKa ::

z igrami je na vsak način boljše kot na linux področju. čeprav pa še vedno ne tako dobro kot na winsih. morš vedet da zelo dosti američanov uporablja mace.

TribesMan ::

Iger se dobi kar nekaj... predvsem se da dobit kaksne 'easy' arkadne in namizne spile in kaksne bolj popularne zadeve ala Quake, doom... Tko da z zabavo ne bo problema...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

romci ::

Moj glas tud dobi iBook, ki si ga bom v bliznji prihodnosti omislil. Seveda z vsaj 512Mb RAMa.

LP,
Roman
-- not all those who wander are lost...

vetta ::

Zivjo!

Glej, jst sm si kupu Fujitsu Siemensa že 1 let nazaj in mi ful odgovarja. Zanga sm res dau mnogo več kot si ti pripravljen dati sam je bil vreden denarja. Kar se pa tiče al centrino al P4, bi ti jst raje svetoval centrinota. Poleg tega da ti baterija dlje cajta zdrži se po moje tudi manj greje (včasih zna biti tudi to problem). Vsekakor bi ti dau pa še en nasvet! Jst sm šu notebooka kupt čez mejo (v Beljak), kjer je stvar očitno cenejša. Če pa najdeš še več folka se pa zapel tja do nemčije, kjer so stvari še bol cenej. Da pa boš lahko primerjal si oglej na temle sajtu kakšne so cene v nemčiji:

http://shop.mediamarkt.de/webapp/wcs/st...

Upam, da sem ti kej pomagal pri odločitvi. ;)

LP Simon
http://purchase-pills.pro-vetta.com/

okfec ::

Da razcistimo eno zadevo:

Centrino je beseda, ki se uporablja za skupek: Pentium M, Intel Chipset in Wireless mrezna. Ce karkoli od tega manjka, potem to ni vec centrino.

Ce govorite direktno o procesorji, je bolje, da uporabljate Pentium M oziroma Celeron M.
Celeron M nikoli ni Centrino, tudi ce ima zraven Wireless.

Celeroni M dosezejo do nekje do 3 ure delovanja, medtem ko Pentium M od 4-8h, odvisno od prenosnika. Pri Prestigio Nobile drzi nekje od 4,5 do 5h, odvisno kaj delas.

Ce isces dobre cene: Nakupovanje.net, imajotudi modele z 9700 radeon in 8x DVD-+RW.

CaqKa ::

okfec: jaz imam celeron m 1,3 pa wirelesa. pa imam gor nalepko centrino :)
edino nevem zakaj nima ati nalepke gor :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup 12" prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
151191 (865) pshemee
»

Izbira zanesljivega prenosnega računalnika?

Oddelek: Kaj kupiti
363056 (1864) Rešpetlin
»

prestigio visconte 120 - 12" prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
242257 (1651) OwcA
»

powerbook ali sony

Oddelek: Kaj kupiti
191374 (1092) Keyser Soze
»

iBook

Oddelek: Kaj kupiti
151622 (1441) jype

Več podobnih tem