» »

prestigio visconte 120 - 12" prenosnik

prestigio visconte 120 - 12" prenosnik

brbobrbic ::

Kupujem prenosnik in izbiram med 12" modeli. Zanima me, če ima kdo sledeči model oz. ga je preizkusil? Najpomembnejše mi je kvaliteta in ne hitros in pa zelo tiho delovanje.
Kateri 12" model mi še priporočate?

Še link
http://center.techtrade.si/

Hvala

blisk007 ::

jet mal gledam tega:
HP Compaq nc4010 P-M 735 1.7G 12.1 512/40 P YPF672AA
· Procesor Intel® Pentium M 735 (1.7GHz) L2 2MB (Centrino tehnologija)
· Pomnilnik 512MB 266MHz - do 1024GB (1 slot prost)
· 40.0GB SMART ATA HDD
· Brez FDD, Enhanced Dual point (Point stick, touch pad)
· Grafična karta ATI Mobility Radeon, 32MB DDR Video memory
· Zaslon 12.1''TFT 1024*768 XGA
· Modem 56k V.92, mrežna karta 10/100/1000
· Baterija High Capacity LiON 6-Cell (do 5ur delovanja)
· Bluetooth Modul, Integriran 802.11b/g wireless Lan
· OS WIN XP Pro Angleški
· Vmesniki: 2xUSB 2.0, 1xParallel, RJ11, RJ45, VGA, 1xAudio,
· Infrared S-Video TV-out, SD slot
· Dimenzije:27.94x23.37x2.79, teža od : 1,59Kg
· Garancija 3 leta Worldwide(3-3-0)


CENA: 369.900,00 SIT + DDV


Prenosni računalnik IBM X40 s/n TS079VK


ZASLON 12.1"
LOČLJIVOST 1024x768
PROCESOR Intel Pentium M 1.2GHz
DELOVNI SPOMIN 512MB
TRDI DISK 40GB
CDRW/DVD COMBO Da
GRAFIČNA KARTICA Integrirana Intel Extreme
ZVOČNA KARTICA 16 bit
MODEM 56kb/s
MREŽNA KARTICA 10/100/1000, WIRELESS
VMESNIKI BlueTooth, Infrared, RJ-11, RJ-45,3x USB 2.0,AC adapter,Expansion bus (for X4 Ultrabase Dock), External microphone, VGA, Headphone/Line out
BATERIJA 3,5 ur
TEŽA 1,24 kg
DARILO Torbica
GARANCIJA 3 leta, baterija 1 leto
OPERACIJSKI SISTEM Microsoft Windows XP Professional
S/N TS079VK

Cena: 455.616,00 SIT z DDV

maximum ::

blisk007 : ta dva ki si ti navedu sta absolutno predraga, za te konfiguracije.

Dobi se jih veliko ceneje, poglej na straneh firm kot so : Comshop(Comtron), Anni, Jae, Techtrade, Enaa,....

suprpp ::

Za Visconte 120 bi tut mene zanimal, ker iscem tocno tak prenosnik - majhen in lahek. Do sedaj sem razmisljal predvsem o iBooku, ampak tale Visconte mu je precej konkurencen, potem ko se mu seveda vgradi
- Centrino proc,
- wireless kartico
- dodatnih 512 rama.

Tako da ce kdo slucajno ve, koliko drzi baterija oz. ima kak test pri roki, se priporocam (:

borchi ::

@suprpp: popolnoma enako razmišljam. mal sem računal in cena pride praktično ista kot pri ibook 12", ko daš noter namesto celerona p4 mobile in wireless.

s tem, da imaš možnost razmeroma poceni dodat dvd+rw (ibook 12 nima superdrive opcije), bluetooth, večji disk je tut cenej kot pri ibook-u, ... verjetno ma tut mal boljši ekran (no, vsaj resolucija je mal višja).

edino baterija sigurno nima pri tem prestigio-u 5h. zanima me tut kako je z vga/video izhodi. drugače pa sem ga skozi vitrino mal gledal in se mi sploh ni zdel napačen.
l'jga

alfarulz ::

Imam CeBop (P4-M 1.7, 512Mb, DVD+-RW, 80Gb), ki je popolnoma enak kot Visconte. Narejen je solidno, ni vrhunski ampak je cist OK. Baterija drži cca. 3,5h. Ekran je zelo dober, ima pa nekakšen premaz, ki pri močni svetlobi reflektira.
Za ta denar cis OK zdeva.

borchi ::

@alfarulz: kk to misliš popolnoma enak? da je v bistu isti prenosnik samo drugačna nalepka? kdo jih potem dela? a ta CeBop je cenejši/dražji od Prestigio? kje prodajajo? pol baterija, po pričakovanju, ni lih nekaj posebnega.
l'jga

brbobrbic ::

alfarulz: tale tvoj je tudi 12"? Zanima me, če ventilatorji delajo non-stop oz. se prižigajo za vsako figo ali lahko normalno delaš, multitasking brez da se vklopijo?

alfarulz ::

borchi: Tko kot sem napisal - popolnoma enak. Dela jih Uniwill. Naroču sem ga iz Nemčije in me je prišel cca 1100 EUR + poštnina. Poštnina je secer 100 EUR, ampak sem naročil še nekaj drugih stvari.
brkobrkic: Ventilator se vklopi zelo redko in je relativno tih, diska se praktično ne sliši.
Ni vrhunski, ampak po mojem mnenju je vreden svoje cene. Obstaja pa tudi alternativa, in sicer Packar Bell oz. NEC pri nas, imajo ga v Harvey Normanu.

suprpp ::

Sem se oglasu v Techtrade, pa tut z vitrine niso hotl vzet da vidm kasn je filing... dost bedno. Sej res da ni nevemkak ultrasuper prenosnik za milijon sam brez da ga primemem, prizgem in mal poklikam ga pa ne bom kupu... cc (:

Sem si pa zato narocu iBooka potem ko sem ga sprobal v EPLu. Hooray for me :)

brbobrbic ::

super, a se jih da sploh kje preizkusit?

btw, a se dobijo subnotebuki pri nas?

suprpp ::

Naj bi se jih dal... ne vem ker je to moj prvi prenosnik. Vem pa, da na lepe oci ne kupim take stvari... ker zadevo nost nazaj zarad mrtiv pikslov ali cesa drugega je muka in traparija.

Poleg tega ce so mi pri EPLu dal na razpolago masinco, ne vem zakaj bi bil tam problem.

brbobrbic ::

A je še kakšno podjetje v Lj zastopnik za Prestigio prenosnike, kjer se lahko kupi tega 12".

PolentozerkaTM ::

Jaz sem ga vceraj videl v BOFu v LJ in sem bil presenecen nad prijaznostjo prodajalca, ki mi je vse zeljene modele dal iz vitrine in sva jih primerjala. Moram reci, da je tale Visconte 120 res lusten laptop. Ker ga rabim predvsem za obdelavo informacij na terenu, mi je edini podatek, ki ga potrebujem, trajanje baterije. Ekran je res nekam bleščeč, ampak to mislim, da bom že potrpel. Za ceno okrog 290k sit je namreč res dober. Vprašanje pa je, kako izgleda napenjanje oči 8-O na tako majhen zaslon, ki ima toliko pikslov. Da ne bomo dobili očal z dioptrijo! :D Upam, da se da.

Če se prav spomnim, je opis v zadnji reviji Monitor ali pa predzadnji, ampak se mi zdi, da so bili tam nekoliko razočarani nad baterijo (avtonomijo), ker je bila le nekaj čez 2h. Torej naprošam uporabnike/lastnike, da povejo realni čas uporabe v standardnih Win in Office programih.

Hvala in LP.

Lamur De Zur ::

EnaA.com - Visconte 120 - 269K SIT

Centrino 1.6 GHz
512 MB ram
DVDRW
WLAN
60 GB 5400rpm

okfec ::

Na Nakupovanje.net imajo tudi Prestigiote, mislim da Vsconteja sicer ni gor, ampak probaj pisat za ponudbo.

Glede monitorjevih testov pridejo pa malo cudni rezultati. Izgleda, da testirajo z Max preformance, ki ne spara kaj dosti z baterijo, saj zdrzijo prenosniki v povprecju vec kot pa so njihovi podatki. Vsaj koliko smo priperjali s kolegi, ki jih imajo.

Je se kdo opazil podobne anomalije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: okfec ()

dejvidlj ::

Tudi sam sem opazil, da vzdržljivost baterij na testih v Monitorju niso povsem skladni z testi na drugih spletnih straneh. Še posebej so mim udarili pri testu iBooka, ko so testirali delovanje pod WixXP emulatorjem in velikodušno napisali, da baterija na iBooku zdrži ca. celi dve uri ali nekaj več:D. Za PC notebooke pa so njihovi testi kar merodajni, res pa je, da testirajo vedno pri polni osvetlitvi zaslona, Speedstep pa je nastavljen na portable/laptop, kar je čisto v redu. Razlike v trajanju baterije nastopijo pri nastavitvah osvetlitve zaslona, ki je v bistvu drugi največji porabnik štroma, takoj za procesorjem. V povprečju je razlike v trajanju baterije pri nastavitvi ostvetlitve zaslona med minimumom in maximumo za ca. 45 minut.
Don`t worry, be happy

mitjaje ::

dejvidlj: Malo si se spozabil, s tehnologijo centrino in Itelovimi procesori PM, je ekran pristal na prvem mestu!! Seveda če gledamo, da procesor laufa na 200MHz. Kakšen drug procesor npr. p4 pa troši od 80-120W moči :D

LP
www.ultrasplet.net

OwcA ::

Seveda če gledamo, da procesor laufa na 200MHz.

Tole bo pa težka. Najnižji FID je 6x, tako da kvečemu 600 MHz, oziroma 800 MHz za Sonomi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

dejvidlj ::

Lahko laufa tudi na manj kot 600 MHZ z uporabo določenih programov se ga da prisilit, da teče na nižjem taktu, vprašanje pa je koliko je ta nižji takt od 600 MHz dandanašnji uporaben za normalno delo.
Don`t worry, be happy

OwcA ::

Novejši Pentiumi M (z EIST) privzeto uporabljajo P-prehode in ne ODCM.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

mitjaje ::

Owca: Ne vem sicer kako je po statistiki in programskem in hardverskem programiranju, a jaz imam OM 1.7 in mi laufa na cc 200Mhz do 300Mhz pri cc 150MB ramov zasedenosti (seveda bri prebiranju spletnih strani, dokumentov in podobno)

Zdaj sem glih preveril in je zadeva takšna. Prenosnik sem prižgal in ga pustil kakšno minuto, da se je umiril in preveril pod "System propertis" in mi piše 209 MHz.

Mogoče pa ne mislimo isto (jaz nimam v mislih FSB, sicer tudi dejansko ne vem kaj ta podatek pomeni pri cpe)

ps: Owca daj ti meni povedat, s čem se ti ukvarjaš, da veš vse zadeve o tehnologiji računalništva in prenosnikov (mogoče še kaj drugo). Ker jaz tudi dosti presedim pred računalnikom in se informiram in izobražujem sproti. A takšnih znanj kot jih imaš ti, bi težko dosegel samo s tem ... LP:))
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

OwcA ::

Poženi prosim CPU-Z in povej, če so tudi tam tako nizke frekvence.

Z ničemer takšnim se ne ukvarjam, fiziko študiram. ;)
Kar imam tovrstnega znanja je bojl ali manj pridobljeno iz forumov in spletnih strani. Samo prave si moraš najti, pa se zve čuda stvari.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

mitjaje ::

No tam takole piše:
Core speed: 598 MHz
FSB: 99.7Mhz
Bus Speed: 398.7
V System Propertis pa 209Mhz.

Komu verjet :)) To ni več vprašanje :))

No že vem eno stvar več!
Sedaj me pa še zanima, a imajo te plate v prenosniku podporo za kakšne hitrejše rame kot to "sranje" počasno?! Sicer za normalna opravila solidno hitro ... naprimer z namiznim računalnikom, se kar opazi razlika kjub 2mb L2 cache procesorja.
Sej dejansko DDR-SDRAM se dajo dobiti hitrejši tudi za prenosnike, a me bolj zanima ali plata podpira (piše v cpuz: Max Bandwith : PC2700 (166MHz))
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

OwcA ::

Odvisno od nabora, čeprav ponavadi je glavna težava v BIOS-u, ki ne omogoča nastavljanja razmerij in ostalih ključnih pomnilniških nastavitev.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup 12" prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
151191 (865) pshemee
»

Prenosnik 12,1" zaslon, lahek, kje in za koliko do njega?

Oddelek: Kaj kupiti
61382 (1245) joulf
»

Hp nc6000 ali dell D610

Oddelek: Kaj kupiti
81798 (1606) DjTonic
»

Prenosnik Hp NX 5000 ali Prestigio Nobile 158W

Oddelek: Kaj kupiti
61453 (1275) mitjaje
»

Kateri Notesnik je za 300 000 jurjov najblši??

Oddelek: Kaj kupiti
232321 (1744) CaqKa

Več podobnih tem