Forum » Strojna oprema » Problem s frekvenco PCI vodila
Problem s frekvenco PCI vodila
DrAndy ::
Na enem starejšem računalniku se mi pojavlja sledeči problem:
Matična plošča je PC Chips M754LMR z GFX Pro chipsetom in Socket 370 podnožjem za procesor. Procesor je Celeron 800 z zunanjim vodilom 100Mhz in 8x pomnoževalnikom, pomnilnik pa SDRAM 128 MB 133Mhz.
Po moji logiki bi morala pri hitrosti FSB-ja 100 Mhz PCI vodila delovati s hitrostjo 33Mhz, ampak Sisoftova Sandra mi javlja, da je hitrost PCI vodil 50Mhz (kar se opazi pri nepravilnem delovanju mrežne kartice in posledično počasnem prenosu podatkov preko ADSL-ja) in da je FSB procesorja nastavljen previsoko.
Če hitrost FSB-ja znižam na 66Mhz, PCI vodilo deluje pri normalni hitrosti 33Mhz, normalno deluje mrežna kartica, procesor pa se prelevi v Celeron-a 533A in je zato opazno počasnejši.
Ali ne bi morala PCI vodila pri 100Mhz zunanjem vodilu delovati pri 33Mhz in ne pri 50Mhz? Se komu sanja, v čem bi lahko bil problem?
Matična plošča je PC Chips M754LMR z GFX Pro chipsetom in Socket 370 podnožjem za procesor. Procesor je Celeron 800 z zunanjim vodilom 100Mhz in 8x pomnoževalnikom, pomnilnik pa SDRAM 128 MB 133Mhz.
Po moji logiki bi morala pri hitrosti FSB-ja 100 Mhz PCI vodila delovati s hitrostjo 33Mhz, ampak Sisoftova Sandra mi javlja, da je hitrost PCI vodil 50Mhz (kar se opazi pri nepravilnem delovanju mrežne kartice in posledično počasnem prenosu podatkov preko ADSL-ja) in da je FSB procesorja nastavljen previsoko.
Če hitrost FSB-ja znižam na 66Mhz, PCI vodilo deluje pri normalni hitrosti 33Mhz, normalno deluje mrežna kartica, procesor pa se prelevi v Celeron-a 533A in je zato opazno počasnejši.
Ali ne bi morala PCI vodila pri 100Mhz zunanjem vodilu delovati pri 33Mhz in ne pri 50Mhz? Se komu sanja, v čem bi lahko bil problem?
Zagotovo vem le to, da nič ni zagotovo.
Dead_Eye ::
Poglej kakšno je fsb/pci razmerje pri FSB 100. Nekatere plošče so imele več možnosti pri isti frekvenci. nastavi na 1/3 pa bo.
The one and only
DrAndy ::
To razmerje FSB:PCI se nastavlja z jumperji na matični?
Ker jaz v priročniku za matično nikjer ne najdem takšnega jumperja, niti tega ni mogoče nastavljati v BIOS-u. Gre za eno starejšo plato, ki očitno te možnosti ne podpira.
Še kakšna ideja?
Ker jaz v priročniku za matično nikjer ne najdem takšnega jumperja, niti tega ni mogoče nastavljati v BIOS-u. Gre za eno starejšo plato, ki očitno te možnosti ne podpira.
Še kakšna ideja?
Zagotovo vem le to, da nič ni zagotovo.
Dr_M ::
hm, take zadeve plata dela sama.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako pravilno naviti samo procesorOddelek: Navijanje | 3404 (2838) | WamPIRe- |
» | navijanje celerona 700 MhzOddelek: Navijanje | 1835 (1300) | sheep |
» | Je moj Duron odklenjen?!Oddelek: Navijanje | 910 (827) | VASkO |
» | OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4940 (4262) | AtaStrumf |
» | FSBOddelek: Navijanje | 1373 (1119) | undertaker |