Forum » Strojna oprema » Inštalacija novega diska
Inštalacija novega diska
jabba ::
Konfiguracija mojega računalnika:
-Osnovna plošča: QDI Platini-X2 I-845 P4
-Procesor: intel Celeron 1.7GHz
-Pomnilnik: 256MB RAM
-Grafična: GeForce2 Mx/Mx 400 64MB
-Disk: WDC WD400BB-00DEA0 (38162MB) Disk razdeljen na dve particiji (C: 10001MB,
D: 28161MB)
Nameravam dodati še TV kartico in novi disk (200GB). In tukaj nastane problem. Imam Windows XP, za pošto in surfanje uporabljm Mozzilo 1.8a4. Inštaliran imam Norton Antivirus, ter Norton internet Security(imam vklopljen požarni zid). Celoten sistem mi dela v redu, brez problema.
Ob inštalaciji novega diska bi starega rad formatiral, ter izbrisal particije tako, da bi po novem imel stari disk celoten sistemski C: disk (38162 MB), novega pa D: (200000 MB).
Kako je z Windowsom in ostalimi programi, katere imam inštalirane, ker ne bi rad vse na novo inštaliral.
Ali lahko podatke in programe prenesem na nek prenosni disk in po formatiranju starega diska prenesem nazaj? Pa tudi podatke in programe na D: particiji starega diska, bi rad po inštalaciji novega diska prenesel na novega.
Ali obstaja kak program? ... slišal sem za neki Ghost??
-Osnovna plošča: QDI Platini-X2 I-845 P4
-Procesor: intel Celeron 1.7GHz
-Pomnilnik: 256MB RAM
-Grafična: GeForce2 Mx/Mx 400 64MB
-Disk: WDC WD400BB-00DEA0 (38162MB) Disk razdeljen na dve particiji (C: 10001MB,
D: 28161MB)
Nameravam dodati še TV kartico in novi disk (200GB). In tukaj nastane problem. Imam Windows XP, za pošto in surfanje uporabljm Mozzilo 1.8a4. Inštaliran imam Norton Antivirus, ter Norton internet Security(imam vklopljen požarni zid). Celoten sistem mi dela v redu, brez problema.
Ob inštalaciji novega diska bi starega rad formatiral, ter izbrisal particije tako, da bi po novem imel stari disk celoten sistemski C: disk (38162 MB), novega pa D: (200000 MB).
Kako je z Windowsom in ostalimi programi, katere imam inštalirane, ker ne bi rad vse na novo inštaliral.
Ali lahko podatke in programe prenesem na nek prenosni disk in po formatiranju starega diska prenesem nazaj? Pa tudi podatke in programe na D: particiji starega diska, bi rad po inštalaciji novega diska prenesel na novega.
Ali obstaja kak program? ... slišal sem za neki Ghost??
Rock`N` Roll
pajac ::
Seveda za "Duhcem" si naredis kompet sliko(image) celotnega diska. Zdej sprobu sm to s cdji in dela brez problema, ce ne stejes da sm jih 15porabu!
Pomoje mas ti ta problem, ker po formatiranju ne bos imel sistema nikjer, tako da bos verjetno mogu uporabit cdje za kopijo (NISEM PA ZIHER!).Cdji so zagonski, tako da po formatiranju restartaj masino in bootaj z prvega cdja, kjer si kopijo naredu. Pol te samo vodi naprej.
Če je se kaka druga moznost s tem programom ne vem, ker nisem sprobu. Najbolj elegantno bi blo če bi ti to lahko startu z novega diska, tako da ti cdjev ni treba kurit!
Pomoje mas ti ta problem, ker po formatiranju ne bos imel sistema nikjer, tako da bos verjetno mogu uporabit cdje za kopijo (NISEM PA ZIHER!).Cdji so zagonski, tako da po formatiranju restartaj masino in bootaj z prvega cdja, kjer si kopijo naredu. Pol te samo vodi naprej.
Če je se kaka druga moznost s tem programom ne vem, ker nisem sprobu. Najbolj elegantno bi blo če bi ti to lahko startu z novega diska, tako da ti cdjev ni treba kurit!
HA!..Tega pa nima še nihče!! ;p
destiny ::
S Partition Magic-om 8.0 združi obe particiji v eno. Pred tem še defragmentiraj obe particiji (priporočam z Diskeperjem ker je bolj učinkovit kot tisti od Windowsev). Tako ti ne bo treba formatirat diska...
iskra ::
Naredi sledeče: na netu si poišči Hirens Boot CD 6 (se mi zdi da mam tega jst doma). Stvar zasede nekaj manj kot 40MB. To spečeš na en CD.
V računalnik vgradiš nov disk in zaženeš sistem preko tega CDja. Potem greš v meniju pod cloning tools in nato lepo zbereš Ghosta, skloniraš komplet disk na novega in to je to.
Edino za prvi zagon z novega diska ti svetujem da greš safe mode za vsak slučaj.
Tako sem jaz prešel iz 40GB diska s tremi particijami na 200GB disk s tremi particijami in vse teče gladko že cel mesec in pol
Kloniranje pa traja kakih 45 minut.
V računalnik vgradiš nov disk in zaženeš sistem preko tega CDja. Potem greš v meniju pod cloning tools in nato lepo zbereš Ghosta, skloniraš komplet disk na novega in to je to.
Edino za prvi zagon z novega diska ti svetujem da greš safe mode za vsak slučaj.
Tako sem jaz prešel iz 40GB diska s tremi particijami na 200GB disk s tremi particijami in vse teče gladko že cel mesec in pol
Kloniranje pa traja kakih 45 minut.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17330 (10822) | opeter |
» | SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 22239 (14948) | MrStein |
» | organizacija particijOddelek: Pomoč in nasveti | 3405 (2733) | solatko |
» | Error Loading Operating System - WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1474 (1421) | GaS |
» | Windows ne zazna SATA diskaOddelek: Strojna oprema | 1251 (1117) | MasterMiG |