Forum » Omrežja in internet » Micronet SP880 in e-pošta
Micronet SP880 in e-pošta
maxi1 ::
pozdravljeni.
pregledal sem že vse vaše poste na temo routerjev in še vedno nisem našel odgovora , naprošam za sledečo pomoč :
kadarkoli poskušam poslati e-pošto (outlook, ali direktno preko webmail-a) s priponko,
zadeva zamrzne in javi napako.
če pogledam na routerju v Intruder detection log mi "časovno" ta log odgovarja s časom, ko sem želel poslati e-pošto (tudi destination ip port) je od mojega računalnika.
ima kdo kakšno idejo?
PS
pred instalacijo routerja je e-pošta normalno delala....
pregledal sem že vse vaše poste na temo routerjev in še vedno nisem našel odgovora , naprošam za sledečo pomoč :
kadarkoli poskušam poslati e-pošto (outlook, ali direktno preko webmail-a) s priponko,
zadeva zamrzne in javi napako.
če pogledam na routerju v Intruder detection log mi "časovno" ta log odgovarja s časom, ko sem želel poslati e-pošto (tudi destination ip port) je od mojega računalnika.
ima kdo kakšno idejo?
PS
pred instalacijo routerja je e-pošta normalno delala....
..še nekaj. pošto lahko pošljem brez priponke ...
na Trendnetu (distributer Microlinka) so mi odgovorili, da samo z osnovno nastavitvijo routerja naj to ne bi bil problem (brez blokiranja LAN ali WAN)...
Menda ni treba po defaultu odpirat porte za e-pošto z Virtual serverjem (ne zdi se mi logično)?
Damn....
na Trendnetu (distributer Microlinka) so mi odgovorili, da samo z osnovno nastavitvijo routerja naj to ne bi bil problem (brez blokiranja LAN ali WAN)...
Menda ni treba po defaultu odpirat porte za e-pošto z Virtual serverjem (ne zdi se mi logično)?
Damn....
rešil sem problem...
Za delovanje pošte na Siolu mora bit MTU na routerju je nastavljen na 1472 oz.1432, isto velja za vsako postajo posebej...
Prednastavljen MTU je 1500 in to e-poštnem strežniku od Siola povzroča probleme...
Za delovanje pošte na Siolu mora bit MTU na routerju je nastavljen na 1472 oz.1432, isto velja za vsako postajo posebej...
Prednastavljen MTU je 1500 in to e-poštnem strežniku od Siola povzroča probleme...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lastni poštni strežnik(kako ne biti označen kot spam)Oddelek: Omrežja in internet | 3319 (2879) | BlackPanx |
» | Pisma - Ure In Ure - 3 Min Na PrejemnikaOddelek: Programska oprema | 1354 (1081) | jozekuch |
» | Problemi s pošiljanjem priponkOddelek: Omrežja in internet | 1483 (1317) | Osprey |
» | Pošta problemOddelek: Programska oprema | 5150 (4635) | Kv1DR_K1LL3R |
» | OmejitveOddelek: Omrežja in internet | 1111 (918) | steev |