» »

Omejitve

Omejitve

Zeratrem ::

Zanima me, kako omejiti pipe razlicnim racunalnikom, ki so povezani z reuterjem? Recimo tako, da ce je kapaciteta downloada 128kb/s, enemu racunalniku zamejis, da dlja max 64kb/s, drugemu 16kb/s, enemu pustis neomejeno, itn.

#000000 ::

Ja če maš router to ni težko, pač najdi v nastavitvah routerja, network in pa bandwith, potem samo določiš za vsak rač ime in vpišeš ip ki ga uporablja mašina recimo 192.168.1.4 in pa določiš kolk ma lahko uploada in downloada ter enablaš in to je to.

bastadu ::

Ja najprej ti mora router podpirat omejevanje povezav... Če ga ne tega ne moreš narediti na ravni routerja, ampak na vsakem posameznem računalniku...

sash ::

@#000000, vidim da uproabljaš CC, pa me zanima ali tebi ta funkcija limitiranja pasovne širine dejansko deluje normalno, ker jaz imam neke probleme z njo in sicer želel sem omejite promet po portih (ne po IP-jih) in če omejim recimo transfer za FTP to dejansko deluje, medtem ko če omejim na HTTP ali P2P mi to ne funkcionira. ;(
--------------------
Think different...
TOROiD Group

steev ::

Ce res rabis samo router in ne drugih stvari, ki jih podpira CC (ftp, www, mail serverji), potem uporabi m0n0wall. Meni net limiter zelo uredu dela. In po portih in po ipjih.
:|

Zeratrem ::

Pojavlja se mi cudna tezava. Dolocene strani se mi z reuterjem ne odprejo, ce pa se povezam na internet brez reuterja delujejo brez problema. Taksen primer je Arnesova stran, ki omogoca prikaz porabe, spremembe gesla, branje poste... Not se mi uspe prijaviti, tudi v okno za posto lahko pridem, ko pa kliknem na konkreten mail, da bi ga prebral, se mi ta ne odpre. Ce grem na internet brez reuterja, to lahko pocnem brez problema. Na reuterju je izklopljen firewall.

TEDY ::

Pri mojem routerju je bil napačno nastavljen MTU, ko se mi strani niso hotele odpirati. Preglej in nastavi na 1492 če še ni.

Zeratrem ::

Izgleda, da je bil problem firewall na racunalniku. Softverski firewall sem izklopil in vklopil firewall na routerju, zdaj stvar deluje. Ne znam pa si odgovoriti, zakaj mi je stvar, ce sem se z racunalnikom direktno povezal na internet delovala s softverskim firewallom, prek reuterja pa ne, nastavitve so bile identicne...

Ali je firewall na reuterju dovolj zanesljiv? Pri softverskem sem imel dober obcutek varnosti, ker me je za vsako aplikacijo posebej vprasal, ce se sme povezati na internet, tega me reuter ne sprasuje...

Pa se glede dolocanja bandwitha posameznim racunalnikom. Zgleda da moj Edimaxov broadband reuter nima v web vmesniku opcije s katerim bi to urejal na njem. Kateri program moram na racunalnike instalirat, da to uredim softversko? V Mozzili Firefox npr. v nastavitvah ne dobim opcije za max download... ampak tudi ce bi, bi bilo malce motece, da bi moral za vsak program posebej to urejat, raje bi imel nek univerzalni blokator.

Najlepsa hvala za pomoc.

Zeratrem ::

Dobil sem nek program s katerim lahko na vsakem racunalniku posebej omejim bandwidth, ampak se vedno bi mi bilo ljubse, ce bi to lahko sotril direktno na routerju.

Imam Edimaxa model BR-6104K. V firmwareju, ki je ze prednalozen te opceje ne morem dobiti, prav tako na njihovi strani ni nobenega novejsega firmwareja, ki bi to lahko naredil. Ali obstaja kaksen univerzalni firmware, ki deluje na razlicnih routerjih, ki bi mi to omogocil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zeratrem ()

steev ::

Ne.
:|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpad interneta pri T-2 samo pri prejemanju podatkov iz Bittorrent omrežja, ne pa pri

Oddelek: Omrežja in internet
415393 (3869) Jst
»

Linksys wrt54gl wireless se sesuje ob IPTV prometu

Oddelek: Omrežja in internet
408728 (6286) aiko
»

Ruter!!!

Oddelek: Omrežja in internet
101495 (1180) Shinobi170

Kompletna pomoč za Emule uporabnike (porti, Emule, zaščita)

Oddelek: Omrežja in internet
1012788 (10944) jurre
»

Težava z routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
122688 (2236) skymaster811

Več podobnih tem