Forum » Operacijski sistemi » 2x Windows na enem disku
2x Windows na enem disku
markko ::
Na disku bom naredu 2 particiji. Na eno nameravam dat win XP, na drugo pa 98. Zanima me, na kakšn način se pol zbira kater se naj zažene, pa če je možno, da v win naredim particijo od neaktivnih win nevidno. Ja, pa še to, kak pri inštalaciji XPjev zbereš particijo?
Hasta La Victoria Siempre !
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
pviran3 ::
Najprej s f-diskom naredi 2 particiji s fat32 (če boš naredu ntfs, se windowsa ne bosta vidla in win98 nebo delu)
Nato na c: namesti win98., Tak da ti bo normalno laufu
Nato namestiš xp; v nastavitvah, k te sprašuje kam namestit, mu reč d: in ne spreminjaj s fat32 na ntfs, ker ti 98 nebo delu!.
Zadeva se lepo inštalira in ob ponovnem zagonu boš imel ob zagonu računalnika možnost, kere windowse izbrt. Zgleda pa približno tako, kakor bi gledal meni varni zagon...
Za dodatne nastavitve spreminjaš datoteko boot.ini
Nato na c: namesti win98., Tak da ti bo normalno laufu
Nato namestiš xp; v nastavitvah, k te sprašuje kam namestit, mu reč d: in ne spreminjaj s fat32 na ntfs, ker ti 98 nebo delu!.
Zadeva se lepo inštalira in ob ponovnem zagonu boš imel ob zagonu računalnika možnost, kere windowse izbrt. Zgleda pa približno tako, kakor bi gledal meni varni zagon...
Za dodatne nastavitve spreminjaš datoteko boot.ini
Aha, tak je to! Ka pa če bi dau na 2 diska, kak bi pa pol zbrau kire windovse naj pokaže?
pviran3 ::
Kako to mislš?
Sej dva diska vid kot c: in d:, torej ni razlike
Sej dva diska vid kot c: in d:, torej ni razlike
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pviran3 ()
Zanima me, kire windovse bi pol zagnal, tak ko bi meu boot device nastavlen al ne tak?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj ne gre installirat xp na 1300mhzOddelek: Operacijski sistemi | 1178 (809) | skof23 |
» | Installacija Win98 po WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1440 (1370) | R33D3M33R |
» | dualboot - je to moznoOddelek: Operacijski sistemi | 1234 (1139) | jlpktnst |
» | WinXP - Z FAT32 na NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1873 (1732) | jlpktnst |
» | NTFS--->FAT32 convert v WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 2365 (2063) | Tito |