» »

Mreža dela, brskanje po netu pa nikakor ne?!

Mreža dela, brskanje po netu pa nikakor ne?!

bastadu ::

Imamo lokalno mrežo (cca. 15 računal) in router, ki deli net med vse te mašine. Problem je pr enemu kolegu (ki ma WinXP) ker mu omrežje deluje normalno (pinga normalno, sharing deluje bp), ampak z explorerjem se sploh ne more povezat na net. Fora je, ker mu je to prej dolovalo, potem pa kr naenkrat ne več... Nastavitve IPjev so vse pravilne. System restore ne pride v poštev, ker nima nobene obnovitvene točke... Ima kdo kakšno idejo ali ostane samo še format?

MArko ::

zaj ce lahko pingas ven.....
probaj na roko vpisat dns... vcasih se je meni to zgodlo da router ni posredoval dns serverjev pri dhcpju.... in sem jih na roko vpisal pol pa je delalo

Pomoje nu tu problem, ker ostalim na mreži pa dela bp?! V mreži imamo fiksne IPje...

Andor ::

Bi rad tudi jaz vedel odgovor na to. V naši mreži je zadnje čase kup takih računal. Antivirus sicer ne odkrije nič pametnega, vendar se stvari izboljšajo, ko pobrišeš vse temp in ne vem kakšne file še v vseh temp in download mapah. Stvar me je pošteno razjezila.
---Never send a monkey to do a man\'s job---

Kako to misliš vendar se stvari izboljšajo?? Dela ali ne dela potem? Kaj vse moraš izbrisati?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

AtaStrumf ::

Jaz mam tud en tak misteriozni problem, k mi bo živce požrl. Imam 2 mašini doma povezani prek mrežnih kartic, ena od njiju pa še na internet prek kabelskega modema. Do pred kratkim je vse delalo OK, pol sem pa reinštaliral Win XP SP2 (prej sem imel SP2 kot popravek, pa je vse delalo OK) in sem imel nek error kao limited or no connectivity na vgrajeni mrežni pa sem dal pol noter 3 COM mrežno, pa je bilo isto, pol sem drkal vse živo in nekako to odpravil, a kaj ko mi dela ali samo internet ali pa samo LAN nikakor pa noče oboje skupaj. To je jako nadležno, saj mora imet tudi drug comp dostop do neta in nočem, da mi crkne internet, če moram izmenjavati kake fajle med računalnikoma. Internet ima DHCP, LAN pa sem nastavil ročno in oba delata, če drugega disableam. V čem je zdaj fora???

EMET ::

bastadu ... naredi se Angleža in instaliraj firefoxxa, pa poglej, če bo net delal ...
EMET is the truth ...

EjTi ::

Probaj iz tistega računalnika pingat zunanji računalnik 193.189.160.170 in nato ta ip (če ping dela) vpisat še v brskalnik. Če ti to dela, maš DNS serverje narobe vpisane.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

EMET: To je bila ena izmed mojih zgodnejših idej in ne, ne deluje:|

DSmidgy: Pingati se da vse živo, DNS serverji so sigurno prav vpisani:P

AtaStrumf ::

No jaz sem pol nekako zrihtal tole mojo mrežo. Na moji mašini sem zalaufal Set up a home or small office network wizard in pol na koncu naredil setup disk in ga zagnal na na drugi mašini, samo da ni deloval kot bi moral ampak se mi je še enkrat zagnal ta wizard še na tej drugi mašini in sem šel isto čez postopek, samo pol še vedno ni delalo, nakar sem skočil pod tuš, da si malo zbistrim glavo po skoraj celodnevnem razbijanju le-te ob tej glupi mreži in ko sem prišel ven sem, na drugi mašini preklopil iz ročnih na avtomatske nastavitve za TCP-IP in kar naeknrat je vse delalo. Moja mašina ima LAN IP še vendo nastavljen ročno na 192.168.0.1/255.255.255.0 ostalo je prazno, ta druga mašina pa ima nastavljeno, da avtomatsko dobi IP in zdaj stvar dela na enih windowsih. Bom sprobal jutri še na drugih (imam dual boot), da vidim če bo ratalo.

EjTi ::

A pol si probou, če ti v browserju dela, če tisti IP vpišeš? Da vidiš al je browser ali so DNS nastavitve?
Kaj pa v FTP klientu - a se da povezat na kakšno FTP stran tako, da vneseš domeno in ne IPja?

Pol če je vse pravilno nastavljeno - zakaj potem tukaj sprašuješ, zakaj ne dela.

DSmidgy: Probu in ne dela... Tudi na FTPje ne morem hodit...
Pol če je vse pravilno nastavljeno - zakaj potem tukaj sprašuješ, zakaj ne dela.
Ker sta že 2 kolega imela isti problem in ju je system restore rešil, ta kolega pa nima nobene obnovitvene točke in to ne gre:( Sicer pa vem da je vse prav nastavljeno, ker sem sam nastavljal nastavitve na preostalih 10+ računalnikih in je delalo vredu... Saj sedaj sem mu tako na novo namestil sistem in deluje vredu, ampak me še vedno zanima zakaj pride do tega in kako odpraviti, če se zopet pojavi...

Ibex ::

Če imaš orginalne windowse xp se obrni na microsoft slovenija.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475968 (2951) OmegaBlue
»

Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?

Oddelek: Omrežja in internet
212443 (2092) gumby
»

nujno-internet sharing v linux mandrake 10.0

Oddelek: Operacijski sistemi
191340 (1205) moj_nick
»

Problem z dostop do neta z linux boxa preko winXP boxa - gateway

Oddelek: Pomoč in nasveti
91647 (1542) Skrat
»

Internet connection sharing! WTF???