Forum » Programiranje » KDevelop exiting with status 2
KDevelop exiting with status 2
ql000 ::
torej kaj je razlog za zgornje sporočilo v KDevelop-u? Ves čas mi javlja še zahtevo po neki knjižnjici: aclocal:
configure.in: 8: macro `AM_PROG_LIBTOOL' not found in library
pol pa še: exiting with status 2?
configure.in: 8: macro `AM_PROG_LIBTOOL' not found in library
pol pa še: exiting with status 2?
BigWhale ::
Danes imam kristalno kroglo na poliranju, zato bi te prosil, ce lahko:
Sporocis verzijo KDevelopa, KDEja, distribucijo, ki jo uporabljas in se kdaj tocno se ti izpise ta stvar.
:)
Hvala.
Sporocis verzijo KDevelopa, KDEja, distribucijo, ki jo uporabljas in se kdaj tocno se ti izpise ta stvar.
:)
Hvala.
KDevelop: 3.0
KDE: 3.2
Distribucija: Suse 9.1
zadeva se pa izpiše, ko mu dam kompajlat in pognat zadevo (Ctrl + F9).
KDE: 3.2
Distribucija: Suse 9.1
zadeva se pa izpiše, ko mu dam kompajlat in pognat zadevo (Ctrl + F9).
64202 ::
Pomeni da v autoconf/automake bazi M4 makrotov ni AM_PROG_LIBTOOL makrota. Verjetno ti fali libtool devel paket?
Si prej pognal autoconf/make & friends?
Ce se ti je to zgodilo med poganjanjem automake in configure, potem ti zelo verjetno kaj manjka... mogoce celo libtool...
probaj tole pognat v konzoli: aclocal --print-ac-dir
in poglej, ce je v tistem direktoriju kak libtool.m4
Ce ni, ga poisci... oziroma probaj kako novejso verzijo libtoola instalirat ali pa preglej verzije autoconf in automake, ter instaliraj najnovejse.
Ce se ti je to zgodilo med poganjanjem automake in configure, potem ti zelo verjetno kaj manjka... mogoce celo libtool...
probaj tole pognat v konzoli: aclocal --print-ac-dir
in poglej, ce je v tistem direktoriju kak libtool.m4
Ce ni, ga poisci... oziroma probaj kako novejso verzijo libtoola instalirat ali pa preglej verzije autoconf in automake, ter instaliraj najnovejse.
Ok, bom probal zvečer ko pridem domov! samo kako to, da mi ni že pri inštalaciji javu dependencies errorjev? Tukaj mislim na KDevelop. Vsa inštalacija je potekala preko YAST-a, sam sem imel problem, ker mi YAST ni hotel celotnega KD. z depenedenci-ji downloadat, zaradi tega sem vse knjižnjice zloadal iz neta "na roke" in potem inštaliral! Kaj je mogoče tukaj ratal problem?
no rešiš en problem dobiš novega.
Namestil sem libtool, vendar mi zdaj javi:
*/home/ql0/My Documents/ttfort2/configure: line 685: test: /home/ql0/My: binary operator expected
*/home/ql0/My Documents/ttfort2/configure: line 691: test: /home/ql0/My: binary operator expected
*configure: error: sources are in /home/ql0/My Documents/ttfort2, but `cd /home/ql0/My Documents/ttfort2' does not work
potem pa še:
exiting with status 1
Namestil sem libtool, vendar mi zdaj javi:
*/home/ql0/My Documents/ttfort2/configure: line 685: test: /home/ql0/My: binary operator expected
*/home/ql0/My Documents/ttfort2/configure: line 691: test: /home/ql0/My: binary operator expected
*configure: error: sources are in /home/ql0/My Documents/ttfort2, but `cd /home/ql0/My Documents/ttfort2' does not work
potem pa še:
exiting with status 1
kako pa to naštimaš? Preveru sem vse nastavitve po Configuration samo nisem nič podobnega našu!
LP
LP
64:
Ne, ko prebiram slotech, odprem, 5-10 tem in se sprehodim od prve do zadnje. Cer vmes kdo kaj napise, pac napise. :) Se zgodi :)
ql: ce ne podpira, pac ne podpira, file a bug report.
Oziroma workaround je to, da naredis direktorij brez presledka. ;)
Ne, ko prebiram slotech, odprem, 5-10 tem in se sprehodim od prve do zadnje. Cer vmes kdo kaj napise, pac napise. :) Se zgodi :)
ql: ce ne podpira, pac ne podpira, file a bug report.
Oziroma workaround je to, da naredis direktorij brez presledka. ;)
ma sem pogruntal! Tisti /My Documents me je jebal! Zgleda, da ni finta al podpira direktorije s presledki ampak kater shell uporablja odzadaj! Ampak, da se nisem zafrkaval s shell nastavitvami sem enostavno dal folder brez presledka, zdej dela k šus! Hvala BW, tist tvoj tazadenj post je prižgal brljivko nad mojo glavo!! Hvala tud tebi 64202!
LP
LP
64202 ::
Problem ni toliko kot v shellu, ampak v quotanju argumentov, evo en example iz configure:
if test ! -r $srcdir/$ac_unique_file; then
Ce ima $srcdir presledek gre stvar jasno po gobe. Se spomnim nekaj casa nazaj je bila ful panika: en installer za neko ap. na MacOSX je brisal prakticno cele particije, ce si instaliral v direktorij s predsledkom. Zajebnli so isto stvar.
Ce bi bili shelli malo bolj resni, bi expandali spremenljivke PO TEM, ko grejo parametri programu.
if test ! -r $srcdir/$ac_unique_file; then
Ce ima $srcdir presledek gre stvar jasno po gobe. Se spomnim nekaj casa nazaj je bila ful panika: en installer za neko ap. na MacOSX je brisal prakticno cele particije, ce si instaliral v direktorij s predsledkom. Zajebnli so isto stvar.
Ce bi bili shelli malo bolj resni, bi expandali spremenljivke PO TEM, ko grejo parametri programu.
jest oreng zagovarjam Linux, sam kje katera zadeva je pa vseeno malo smotano rešena! V mislih imam ravno te presledke v imenih, no pa case sensitive v imenih je po mojem mnenju tudi brezveze. NTFS ali pa FAT imajo to malo bolj rešeno!
> case sensitive v imenih je po mojem mnenju tudi brezveze.
Kaj pa vem, mene ne moti. ntfs in vfat sta case aware, fat pa se to ne :P
Kaj pa vem, mene ne moti. ntfs in vfat sta case aware, fat pa se to ne :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mysql 5.0.16 gentooOddelek: Operacijski sistemi | 1254 (1172) | yimi |
» | K3B problemOddelek: Operacijski sistemi | 1274 (1152) | theD3viL- |
» | Igre za linuxOddelek: Igre | 1802 (1383) | NoUse4AName |
» | Napaka pri inštalaciji GCCja na Debianu...Oddelek: Operacijski sistemi | 1105 (1069) | Gandalfar |
» | Kako instalirat v linux?Oddelek: Pomoč in nasveti | 890 (846) | BigWhale |