» »

Rezanje stekla-krogov?!?

Rezanje stekla-krogov?!?

overman ::

Pozdravljeni!

Naredit mislim neko stojalo za steklenic. Stvar bo iz stekla, zdaj pa me zanima kaksno orodje bi uporabil za rezanje lukenj v 3-4mm debelo steklo. A obstaja kako sestilo ali nekaj takega (saj veste tisto ko roparji uporabljajo v filmih:D ) in kje bi stvar lahko kupil?

Lep pozdrav

PS: se opravicujem ampak nisem nasel bolj primernega foruma:8)

Sergio ::

overman: take stvari se dela z umetnim diamantom. Ce hoces izrezati krog v steklo, pojdi k steklarju, saj ni malo dela s tem (been there, done that).
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Highlag ::

Ja luknje so problematrične. Men je en steklar trikrat delal steklena vrata za mojo omarico za CD-je. Samo 4 luknje je moral zvrtat v dve krili. 2x so bile preveč zamaknjene zadnji poizkus pa je bil "zadovoljiv" Natančnost verjetno ni njihova vrlina.

Drugače pa za luknje manjših premerov nekje 60 mm ali manj ne uporabljajo nožev ampak kronske diamantne svedre. Kot ima kakšen pečar za vrtanje lukenj v keramične ploščice.
Never trust a computer you can't throw out a window

milica ::

Verjetno tvoj steklar ni ravno natančen Highlag. To kar dam zvrtati-izrezati mojemu steklarju pa ni nikoli narobe. Vedno naredi kot narišem.
LP!

boych ::

Delam na steklarski firmi in dobro poznam te postopke!
Za manše loknje od 2- 100mm se oporabljajo, kot je rekel Highlag diamantni svedri, ki majo na stredini luknjo po kateri teče hladilna voda!
Za večje luknje pa se uporablja priprava ki ima prisesek in se z vakuumom prisesa na steklo. Deluje podobno kot šestilo in ima na koncu diamantni nožek. S tem nožekom potem na zgornji strani šipe zarežemo obliko kroga, s spodnje strani pa natolčemo z trdim predmetom, da šipa po tem rezu napoka! Potem po sredini kroga zarežemo z diamantno krožno žago in šele takrat pade ven ta površina kroga!
Tista fora iz filmov, ko lopov zareže krog in ga vzame kar tako je lari fari, ker je potrebno šipo obvezno natolči iz druge strani in pa tudi šipa ne poči nikoli tako ravno, da bi pol lahko krog kar ven vzel!:D :D :D
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

overman ::

Hvala za ofgovore, ampak plan se je spremenil:\ Zdaj bi rabil samo se en res dober noz za ravne crte rezat-v steklo seveda. Kje bi kaj takega lahko nabavil?

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: overman ()

boych ::

Kje kupit nož ne vem, če boš pa ga kje zasledil pa glej, da boš kupil takega, ki ima v držalu rezervarček v katerega naliješ rezalno olje( lahko tudi strojno olje), ki nato maže konico noža(rezalni kolešček).
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vrtanje v ploščice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5414296 (10770) mikhaair
»

Pleksi steklo (stranice in ohisje) za PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
74625 (4418) MSI7
»

Kam po nastavke za mini vrtalnike (Dremel ipd.)?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
163806 (3557) UWO (un.walking obj.)
»

Kako preluknjati procesor?

Oddelek: Pomoč in nasveti
331932 (1170) Sergio
»

Prvrtati procesor

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81113 (961) SkIDiver

Več podobnih tem