Forum » Kaj kupiti » koliko bi pohitril sistem dodaten ram
koliko bi pohitril sistem dodaten ram
Yohan del Sud ::
Za služben računalnik P2 233 s 64 mb rama in NT-ji bi rad dokupil še toliko rama. Zanima me če se splača in ali bo pohitritev opazna. Vedno imam namreč odprtih kakih petnajst oken (office, IE, WC, Gimp...) in stvar ni nevem kako hitra...
BTW, da ne grem še zdej šraufat. Kakšen ram sploh uporablja zadeva (lx plata)?
BTW, da ne grem še zdej šraufat. Kakšen ram sploh uporablja zadeva (lx plata)?
BigFoot ::
oj. 64MB RAMa se te sigurno splača dobavit. vem, na šihtu mamo še ene par PCov z Intel 200MMX proci, pa včasih je blo notr po 64MB RAMa in je štekalo vse full na veliko. dej je pa notr po 128MB RAMa, pa NTji tečejo veliko veliko lepše (beri hitrejše ) tko da iz lastnih izkušenj ti lahko rečem da se ti obvezno splača dokupit še 64MB RAMa.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
BigFoot ::
A ja, RAM je pa DIMM
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
krucymucy ::
Jest sem na svojmu (Cyrix 300) probu iz 64 na 128 precejsnja razlika - sploh ce mas odprtih tolliko oken!
Po moje se splaca!
Po moje se splaca!
ChiefThunder ::
v prvi vrsti je največ odvisno od procesorja, vendar bi se nakup dodatnega rama moral poznati. Kup ene 64 ali 128mb, sej je itak pocen.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
ChiefThunder ::
zakva pa PC100? A ni tko da ram deluje na hitrosti najpočasnejšega modula, edino če zadeva ni kompatibilna....
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
krucymucy ::
Kolikor je meni znano nekatera cipovja ne samo da ne podpirajo, ampak tudi pravilno ali sploh ne zaznajo modula!
Primer : 128 PC 133 ne dela sploh na VIA MVP3 al neki tazga cipovju 64 PC133 pa ga najde kao 32
Zanimivo! To se je zgodil men pa se enmu kolegu
Primer : 128 PC 133 ne dela sploh na VIA MVP3 al neki tazga cipovju 64 PC133 pa ga najde kao 32
Zanimivo! To se je zgodil men pa se enmu kolegu
ABX ::
1) Sploh ni važno ali je PC100, PC133, PC66 ali kaj več. Specifikacija rama more bit enaka ali višja hitrosti vodila.
Yohan: za pisarniška dela je ram ključnega pomena, se ti splača tam nekje do 192Mb od te meje naprej je razlika samo v specifičnih appzih.
Z trenutno ceno rama nimaš kaj študirat. V TS je 128rama 7k sit.
Sicer pa če imaš NT-je poglej pod win task manager in čekiraj da imaš vedno vsaj 32rama neizkoriščenega.
Yohan: za pisarniška dela je ram ključnega pomena, se ti splača tam nekje do 192Mb od te meje naprej je razlika samo v specifičnih appzih.
Z trenutno ceno rama nimaš kaj študirat. V TS je 128rama 7k sit.
Sicer pa če imaš NT-je poglej pod win task manager in čekiraj da imaš vedno vsaj 32rama neizkoriščenega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
OZZY ::
Kar nabavi dodaten ram, ker se dost pozna pri delu. Cene pa tko al tko vedno bolj padajo.
Go with the flow.
Borci ::
Ker si rekel, da imaš hkrati odprtih več oken, je 64 MB več kot premalo. Zato računalnik ves čas skače po disku, kar pa zelo upočasni sistem.
Probaj, ne bo ti žal. (vsaj 64 MB)
Probaj, ne bo ti žal. (vsaj 64 MB)
Stra ::
Glede na danasnje cene je 128MB res tisti minimum... Jaz sem imel 128, nakar sem kupil se dodatnih 128 in ti povem, da se sedaj disk prakticno ne slisi vec.
Lordjosh ::
Jah ram je obvezen nakup dandanes je 64 ram za karkoli premalo saj se 64 ce ne se kaj vec !!!
Yohan del Sud ::
Hvala za odgovore. Sem danes zadevo razšraufal in notri sta dva DIMM rama po 32 Mb. Na žalost pa ni več prostih dodatnih mest tako da bi moral zadevo komplet zamenat. Rabi kdo dva 32 Mb DIMM rama?
Shrani si jih.. Nekoc, ko bos sestavljal se eno masino, ti bodo prisli prav (lastne izkusnje).
Tomi ::
Ker je ravno tema odprta, me zanima, kaj naj sedaj kupim.
Imam C400 ( 450 ), in 128 rama ter W98 ( razmišljam sicer o XP ). Sedaj pa, ker so cene tako nizke, me zanima, ali se mi splača kupiti še 128 ali 256 ( denar pač ni problem ), pač glede na to, koliko bi ta razlika vplivala na delovanje mojega računalnika?
Pa hvala naprej..
Imam C400 ( 450 ), in 128 rama ter W98 ( razmišljam sicer o XP ). Sedaj pa, ker so cene tako nizke, me zanima, ali se mi splača kupiti še 128 ali 256 ( denar pač ni problem ), pač glede na to, koliko bi ta razlika vplivala na delovanje mojega računalnika?
Pa hvala naprej..
metrodusa.blogspot.com
Jaz imam C466 in 256 rama. Pred casom sem imel 128 in potem, ko sem dokupil se 128, sem videl, da mi bo masina sluzila se doolgo casa.
Po moje je najvecja razlika prehod z 128 na 256, kar je za danasnje razmere vec kot dovolj rama, razen, ce ne ne ubadas s kasnimi super duper graficnimi zadevami.
Po moje je najvecja razlika prehod z 128 na 256, kar je za danasnje razmere vec kot dovolj rama, razen, ce ne ne ubadas s kasnimi super duper graficnimi zadevami.
CCD ::
Nekaj ste govorili o kompatibilnosti novih RAMov s starimi ploščami - danes sem kupil 128MB Microna PC133 7ns in vrgel ven prejšnjih 64MB na QDI Legend V. matični s procom PII 200Mhz, tko da... (sem vesel da dela)
luni ::
Tomi glede na to, da Win98 ne zna pravilno izkoriscat vec kot 128MB RAMa, se ti nakup ne izplaca. Pocakaj da presedlas na WinXP ali 2k , potem pa kupi :)
(ceprav bo takrat mogoce ze prepozno, ker bodo cene sle gor )
(ceprav bo takrat mogoce ze prepozno, ker bodo cene sle gor )
Artificial Intelligentia
luni: kako win98 ne izkoriscajo pravilno vec kot 128 rama? Jaz imam win98 in 256 rama in moram reci, da je razlika med 128 in 256 kar opazna..
Tomi ::
Bom verjetno kar kupil. Ker prej ali slej bom menjal OS, pa ne bo panike. Glede na to, da bi imel XP, pa je verjetno kar najbolje, da vzamem 256..
metrodusa.blogspot.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko ramaOddelek: Kaj kupiti | 1359 (1085) | recoil |
» | Cene POMNILNIKA!?Oddelek: Kaj kupiti | 1391 (981) | SpiDEr8 |
» | Prokleti RAMI !!Oddelek: Strojna oprema | 1215 (861) | VASkO |
» | RAM, RAM in se enkrat RAMOddelek: Pomoč in nasveti | 1920 (1712) | TESKAn |
» | Ram >>> V čem je razlika???Oddelek: Pomoč in nasveti | 3656 (993) | NiggerBob |