» »

Problem z NTFS particijo

Problem z NTFS particijo

RobyRob ::

Ko sem danes prižgal računalnik, se mi XP-ji niso hoteli naložiti. Pisalo je, da manjka ali je poškodovana datoteka VGAOEM.FON.8-O
Probam recovery s setup CD-jem. Te opcije mi sploh ne ponudi, pravi pa mi, da moram obstoječo NTFS particijo formatirati.;((
Probam Partition Magic 8 (na disku imam še Win 98, iz katerih tudi zdaj pišem tole). Karkoli probam narediti, mi izpiše "Read fault".
Probal sem nek program R-Studio, ki mi je našel nekaj datotek, torej vse ni izgubljeno.:)

Pozna kdo kakšen dober program, s katerim lahko popravim particijo ali pa vsaj rešim podatke?
Rešiti hočem e-maile iz Outlook Expressa, za ostalo namreč imam backup. A ve kdo kam Outlook Express v XP-jih to shranjuje???

sinko999 ::

Uborabi DBXtract, in iz inbox.dbx (ali prejeto.dbx) ekstrahiraj mesiđe v en direktorij. Potem označi vse mesiđe v tistem direktoriju in naredi drag & drop v Outlook express mapo (v Inbox ali prejeto).

http://www.pcworld.com/downloads/file_d...

Shranjuje pa jih to je za moj primer:

\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Identities\{8E0D29E0-A04E-493B-BFF2-BB9B155C059A}\Microsoft\Outlook Express

Zdaj kako rešiti adresar pa ne vem.
Ni? ni ve?no !

Hvala sinko999, vse maile sem rešil! Mimogrede, adresar je v .wab datoteki.;)
Program GetDataBack mi je rešil praktično vse podatke!:))
Zanimivo, da mi je javil veliko "bad sectorjev".:(
Chkdsk pa mi je javil "bad clusterje".:(
Maxtorjev Powermax pa mi je celo napisal "This drive is failing" in mi velel, naj v okviru garancije zahtevam drug disk.8-O

Ne razumem kaj je povzročilo to! Disk je star komaj nekaj mesecev. Električni šoki verjetno niso možni ker sem za UPS-om, mehanski udarci absolutno ne pridejo v poštev,... Res pa je, da so mi zadnje čase Windowsi nekajkrat crashali in tudi virusov sem nekaj našel.:\

Zdaj bom verjetno probal še "Low level format (full)" s Powermax...
Disk sem kupil v Comtronu, mi ga bodo zamenjali?

bobby ::

Ma ti nes disk v comtron, sej je še v garanciji???
če je, ti ga bodo itak menjal,...
ne kompliciraj ampak se ga čimprej znebi,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Jaz sem izvedel "low level" formatiranje, ki je mimogrede trajalo 17 ur (disk ima 120 GB)! Zdaj vse dela OK. Bral sem, da če program javi bad sector, ni nujno da gre za fizično poškodovan sektor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

outlook express - problem

Oddelek: Programska oprema
161370 (1134) fosil
»

outlook express in pošta

102566 (2458) knesz
»

Outlook Express težava

61566 (1470) Engineer_SLO
»

Outlook express težava - kam je šlo 900 emailov?!?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
191750 (1257) DrSergioDJ
»

Outlook Express in shranjevanje pošte.

Oddelek: Pomoč in nasveti
71911 (1799) StratOS

Več podobnih tem