Forum » Pomoč in nasveti » Device meneger mi prepozna zunanji HDD ekplorer pa ne
Device meneger mi prepozna zunanji HDD ekplorer pa ne
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
mzupin ::
Imam FireWire 400 PCI controller, WD 120 GB IDE 7200rpm 8MB cache, 5,25" Combo (USB 2.0 in Firewire), pentium 3, Intel® Desktop Board VC820.
Torej. Priklopil sem zgoraj imenovan disk pre FireWire-a na moj comp. Ohišje naj bi bilo plug and play, in WIN XP naj bi ga prepoznali. Driverji so se inštalirali in XP-ji so ga prepoznali v device meneger. Troubleshuter mi je javil (code 10). Prvo sem šel na microsoftovo stran, kjer je bisalo, da moram v BIOSu spremeniti USB function na disable. Zgodilo se ni NIČ, vsaj ne da bi vedel. Zato sem šel gledat jumperje in ji malo prestavljal a učinek je bil še slabši. Dal sem nazaj na CABLE. Potem sem šel v disk manager in ga tam našel. Naredil sem initiate a opcije za formatiranje še ni bilo. Po resetiranju, pa ga v disk managerju ni bilo več??!??!? Poleg tega, mi je sedaj javil napako (code 43) ki pa je nekaj povezana z varnostjo - in ne z HDD-jem, ali pač?
Sedaj nimam več veliko idej, kaj naj bi bilo narobe.
Plz pomagajte.
LP
Torej. Priklopil sem zgoraj imenovan disk pre FireWire-a na moj comp. Ohišje naj bi bilo plug and play, in WIN XP naj bi ga prepoznali. Driverji so se inštalirali in XP-ji so ga prepoznali v device meneger. Troubleshuter mi je javil (code 10). Prvo sem šel na microsoftovo stran, kjer je bisalo, da moram v BIOSu spremeniti USB function na disable. Zgodilo se ni NIČ, vsaj ne da bi vedel. Zato sem šel gledat jumperje in ji malo prestavljal a učinek je bil še slabši. Dal sem nazaj na CABLE. Potem sem šel v disk manager in ga tam našel. Naredil sem initiate a opcije za formatiranje še ni bilo. Po resetiranju, pa ga v disk managerju ni bilo več??!??!? Poleg tega, mi je sedaj javil napako (code 43) ki pa je nekaj povezana z varnostjo - in ne z HDD-jem, ali pač?
Sedaj nimam več veliko idej, kaj naj bi bilo narobe.
Plz pomagajte.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB 3.0 črno na belem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 10327 (7647) | MrStein |
» | iz kamere na PCOddelek: Programska oprema | 6258 (5223) | Tomay |
» | 1394 net adapter v SP2, rabim pomoc!Oddelek: Operacijski sistemi | 3837 (3543) | letalec777 |
» | prenosni disk WD 500 GigaOddelek: Pomoč in nasveti | 2273 (2188) | StratOS |