» »

radio + zvocniki za avto

radio + zvocniki za avto

ddeben ::

Nevem ce sm v prav oddelek postavu tole temo ampak vseeno...Trenutno kupujem radio s podporo za mp3-je + zvocniki za avto. Pa pojma nimam keri radiji/zvocniki so kj dobri tko da vas prosm, da mi svetujete ktere bi se splacalo vzeti, ter kje in kulko je cena. Aja cena pa naj ne bo pretirana....:)
  • spremenil: ddeben ()

Tody ::

Hja tkole je... Autoradiji z podporo za CD so se kr razpasli in razlika med tistimi za 120.000 sit in unimi za 45.000 sit je sledeča. Slabši ti ne berejo vseh medijev ali pa ti preskakujejo pesmi če je malo spraskan tu prav tako skače, medtem ko boljši modeli znajo to ignorirat... potem pa še standard več funkcij za več denarja. ČE nisi lih kak fanatik ti bo 2x 150W čist zadostovalo pod pogojem da bo radio imel 4x50 izhoda....

jRk0 ::

jojoj...kake morm brat:D

razlika med radiji za 50k pa 120k sploh ni v tem da keri ne bo cd-jev bral. danasnji berejo vse mogoce. sploh pa, najslabse je gledat kolko W ma keri radio...tisto so W MAX, ki ti ne povejo nic. tisti 4x50 majo v resnici okoli 20W rms. in ne kaj dosti dinamike pa kontrole nad zvocniki...

razlikujejo se predvsem po uporabnih funkcijah, številu in napetostu preoutov, sub-out, kretnice, kolko stezni EQ imajo in taksne stvari. to je pomembno.

Zvocnike pa lahko mas 514565W pa ti bo en drek pomagalo ce jih bos dal na radio... ti bodo zvocniki z 30w rms dosti lepse igrali kot taki z 100w rms, kar pri enih firmah pomeni ene 400W max (tiste bolj ta glupe)...

tako da, povej kolko dnara mislis dat, bos vezal kaj na ojacevalnik, potem ti bomo pa povedali priblizno.
You fuck up once, you loose two teeth.

Tody ::

Hja jest sem tko na splošno govoril... Kaj je dost za normalnega uporabnika ki ima avto za vozit in se ne z ozovčenjem bahat... ker mam jet tud ene cheep zvočnike (15k sit oba) pa en tak avto radio pa imaš ćez glavo zadost... ČE si pa malce bolj občutljiv na take zadeve pa seveda lahko se izmušljueš do nezavesti ...

ddeben ::

Zdej, tko je ne... za radio bi recmo dal ene 35k recmo tud 40k. Za zvocnike pa nevem... pac ene preproste, torej da niso glih jajca ampak pa da niso glih high end.

CaqKa ::

za radio si oglej poioner deh 3600
pionerji imajo trenutno kolko sem razumel največ odpora na vibracije.. poleg tega berejo tudi wma...
za zvočnike naj drugi povedo.. sicer pa obstaja tdui neki slovenski forum avtoakustika al kak se reče.. jaz sem njih tam vprašal.. pa na mobisuxu vprašaj tam majo menda tudi doste debat o tem...

tody: fora med radiom za 50ksit in 120 ksit ni v tem da bo bral cdrje ali pa ne...
če jih bo dobro bral ali ne je v glavnem odvisno od firme oziroma kakšne enote dajo firme not...
v tisti denarni razliki je noter en kup drugih tehniških stvari kot jih je jrko opisal.
fora gre celo tak daleč da se ti lahko zgodi da ti radio za 120ksit nebo bral rwja... dočim kot ga pa bo najcenejši šikimiki...
tajvanci pač naredijo stvari tak, da dela čimveč kar not potisneš. kakšen sony pa se za to ravno ne zavzema preveč...

jaz bi glede na stanje lukenj v naših cestah priporočal pionerja (zato ker imam sam sonyja... in sem preveč razočaran z nebranjem in prekinjanjem raznih medijev.. tudi orginalnih!!!!)

ddeben ::

Je kje na spletu ta radio? Js ga nikjer ne najdem...

ali3n ::

klik (dobi se ga v treh barvah - rdeča, zelena in še ena (modra?) )
ga imam tudi sam; WMA ne uporabljam. Ima pa eno "napako" - pa se ne sekiram preveč - CDje uniči po kakem mesecu vrtenja; itak vrtim samo kopije.

Pa reciever je mal slab (prejšnji Sony je imel precej boljšega).

za tak denar, ok radio.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

dëych ::

CaqKa ::

cdje uniči? em to pa prvič slišim

ddeben ::

Zgleda da se bom kr za tega odlocu.... ka pa zvocniki...?

Scorpia ::

in zvočnike pioneer vzemi, pa boš več kot zadovoljen. zadi si daj dva ovalca, spredaj pa 2 navadna zvočnika + 2 visokotonca. 2 dobra ovalca staneta okrog 20 tisoč, ostala dva +visokotonca okrog 15 tisoč. Če pa hočeš še hujši bass, si pol vzemi od pioneer ovalca 32 tisoč, sam takrat ti je že bolš imet kakšen ojačevalc, da bo izkoristil 100% moč teh ovalcev.
drgač pa kenwood tudi niso slabi, odlično cd-je berejo (mam kar velik izkušenj in neuničuje cd:D že več cd-jev 3 leta˝kopije˝ dela brez problema snemano na 24x) sam zvok ni na takem nivoju kot pioneer, pa tudi ne zaostaja veliko)

CaqKa! Ker avto imaš, oz. kolikšen % naklona je. Enkrat se je frend pritoževal da mu poskakuje cd pr sonyju. Pri fiatu punto je naklon več kot 30% , ali pa celo 30% in je res cd poskakoval. pol smo za foro dali v astro in cd ni več poskakoval. pol sem pa od enga varnostnika slišal da ima pioneer! v puntu in je cd tudi skakal. težavo pa je rešil tko da je mp3-je poslušal.
////

ali3n ::

jaz sem kupil MacAudio DVD 2.16 (16cm vuferček, tweeter, kretnica - 21K sit), zadaj mam pa "neke" sonije - niti ne vem kteri so :8) stali so me itak 5k sit (novi, 16cm, Xplode serija);
S sprednjimi sem zelo zadovoljen, zadnji pa nekak ne dajo kaj dost od sebe - nimajo volumna (so v kolotekih (karavan pač)).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

CaqKa ::

astro.. pa preskakuje..
naklon pa nebi reko da je sploh kakšen..
punci sem pa priporočal tega 3600 in ji nič ne preskakuje.. pa ima puntota :) (kakšno naključje)

Tody ::

hmmm ja jest mam tud puntota pa kenwooda pa mi je pri nekem dražjem modelu, ki so mi ga odtujili čist lepo špilal, pri tem cenejšem pa zadeva, preskakuje če se mu zazdi tako...

planetparty ::

Jaz prav tako kupujem radio in zvočnike. Bi prosil, če mi nekdo priporoča točno po medoelu, zapraviti imam namen nekje do max 120k za vse skupaj.
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

xabre ::

Radio: MP3 a navaden?
Kakšne posebne zahteve glede funkcij, znamke?

Zvočniki: 13 ali 16cm? Obvezno ločen sistem mid+tw
Kakšno glasbo poslušaš?
A imaš kej placa za panele


A boš sam montiral?
Obvezno priporočam ojačevalec 4 kanalni, za morebitno nadgradnjo s subom ali pa dodatnimi zvočniki, od 4x50rms naprej.

Osebno si lastim amp Blaupunkt GTA450, avtoradio BP Acapulco MP52, sprednji sistem magnat classic kar znese 100k plus kabli in montaža.
Glede sprednjega sistema je bolj jeba ker nekateri dobro špilajo samo v škatlah (teli magnati moji recimo), spet drugim paše odprta montaža, potem tw so tut zelo delikatni in tukaj pridejo tvoja ušesa na vrsto.8-)

Zapelji se do kakega monterja, osebno ti lahko priporočim radio Vili, ker mam same dobre izkušje, pa tudi svetovanje in strokovna pomoč je na nivoju.

Predvem je pa važno, da veš kaj bi rad, če pa neveš kaj bi rad pol pa itak nimaš kej falit.:D

Pa mogoče ni odveč ideja o subu, 12" 200-300 rms pride od 20-30k, pa imaš lepo še ta najnižje frekvence pokrite in ga lahko priklopiš na tega BP-ja je dost močan.
Pa ne poabit na kable (dovolj debele).

LP

_Dejan_ ::

Za radio rajš poglejte za kakšnim cenejšim Blaupunktom ker je boljši kot pioneer 3600. Jst sm mel tega pionerja pa nism bil zadovoljen z njim( v bistvu sem mel tut 5600 in 7600) pa sm ga vrnu ker mi je ful preskakoval kadar sem povečal base(mel 2 suba po 160w rms) Pol pa sm kupu alpine pa nimam več problemov z preskakovanjem (kljub temu da imam na subu 3kW rms). Je pa res da je cena tega radia nad 100k sit.

Cena za GTA450 (ali BGA450)je okoli 30k sit kar je dost poceni pol pa gor prklopš še ene 16+tw(cca 20k sit) radio za recimo BP Milano MP34 (cena 45k sit) kabli(cinch, napajalni za amp vsaj 20mm2) 10k sit in še 15k ti ostane ki jih prišparaš pa si kupiš še en sub.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

planetparty ::

V bistvu nimam pojma kaj bi naj kupil, poslušam pa bolj dance pa trance ali pa pač neke mikse...
Hočem samo, da bo zvok čim boljši za vložen denar, zato sem vpraševal po konkretni opremi. Danes imam namen obiskati Bigbang, da vidim kaj imajo rezstavljeno pa da se malo informiram.
Lahko mi nekdo poda neko trgovno, ki imajo vse kaj bom rabil in da tam naročim, montirali pa mi bodo najbrž kjer kupim avto (Peugeot 206).
Najlepša hvala za trud:D
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

xabre ::

Pri tej glasbi ti wufer ne uide:D

_Dejan_ ::

UU peugeot 206 je zelo akustičen avto, pomoje da je najboljš da kupiš tisto kar sm napisal. Glede montaže prvega sistema je pa tako:
če boš zvočnike našraufal samo v vrata ne bo ok. Zvočniki za 5k sit in zmontirani v dobro utrjena vrata ti bodo lahko bolje špilali kot pa eni zvočniki za 50k sit, tako da je montaža 16-k zelo pomembna.
Mal poglej na Avtoakustika kjer je veliko takšnih sistemov napisanih
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Avtoradia

Oddelek: Zvok in slika
483393 (1055) Twixz
»

Ozvočenje v avtu - subwoofer da ali ne?

Oddelek: Zvok in slika
264756 (4339) AndrewSmith
»

avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
252191 (2010) _Dejan_
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
526010 (4416) dunker
»

Avtoradiji - debata

Oddelek: Loža
91508 (1392) ssokec

Več podobnih tem