» »

Linux krši patente

Linux krši patente

c0dehunter ::

Evo, ena tema predvsem za zveste Linuxaše >:D . Linux potencialno krši kar 283 evropskih patentov. Kaj pravite na to?

dr.J ::

So what? Aja, dvoklik miške in podobne bedarije.

Že grem formatirat disk in kupovat widowse.>:D

64202 ::

dej poguglajte, tale tema je beaten to death. btw., winsi jih "krsijo" 10348, samo se jih noben ne upa pipnt al majo pa kao zmenjeno.

moj_nick ::

Tožimo Linux!!!

hecen si...

Ne vem no, sam ko sm po radiu tole slišu, me je pač spreletelo. Ker velik ljudi tok hvali Linux. Je pa Windows čist v redu, če ga znaš uporabljat, pa skrbiš zanj >:D

Zgodovina sprememb…

borchi ::

Primky: WOW!!! dej povej kj več o tem!
l'jga

roscha ::

Primky: Pa ne pozabit tistega dela da M$ OS-wannabe stane lep kupček denarja. Da se v svinjarijo DVOJNEGA plačevanja iste stvari sploh ne spustim.

No daj me vseeno prepričaj v superiornost M$ polizdelkov.

MasterMind ::

Hmmm. M$ patentira Task grouping (Upam, d veste o čem govorim..). Kdo ga je pa naredil? Kje je bla ideja? Na mailing listih od KDE-ja.. Čaki.. KDE ni od M$. Kako pol, d je M$ tole kar tako patentiral? In še nekaj... M$ kar lepo kopira kar dobi pod roke >:D.

gumby ::

m$ bo tud linux patentiral, če mene vrpašate... pač čisto legalen način ubijanja konkurence|O

Način kapitalizma...

BigWhale ::

V lozo...

Gandalfar ::

Primky: kaj imajo patenti v jedru linuxa s splosnim usabilityem samega linux namizja?

Nism strokovnjak v OS, js sm sam novico slišu po radiu, pa sm jo vam posredoval. To pa zato, ker sem hotel videti, kaj strokovnjaki v Linux OS porečejo na to. Pa upam da se nism Linuxašem zameru :D
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zaradi nevednosti se nam ne moriš zameriti :D, ali pač >:D.
Gentoo, KDE uporabnik.

Aja, Gandalfar, s tistim stavkom sem pač samo hotel povedat, da mi je Windows všeč (XP mislim), razn virusi pa druga nesnaga!. Tisto, o uporabnosti je stvar zase.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Poldi112 ::

Pa si kdaj sprobal kak drug OS razen od MS ?
To kar pa po radiu recejo je pa zal podobno tistemu, kar pisejo v dnevniku. Prekleto laicno. Tako da me potem babica vsake toliko casa zaskrbljeno opozori, da je en hud hud virus zunaj.

Black Dragon ::

Več patentov naj "krši" Linux bolje bo za linuxaše ;)

Linuxaše itak b*** k**** ;)
Time will tell.

CCfly ::

Glede na podeljene patente vsak izdelek izpod rok programerjev krši katerega od njih. Kar nekako ni v skladu z duhom patentiranja izumov, ki morajo biti neočitni. Kako naj torej reagiram na tvojo novico (mimogrede radio zamuja za dva meseca) ? Ustavite Zemljo. Hočem dol.

sketch ::

Če bo to še en linux-win flamewar, bom temo zaklenil. Obdržite debato na kulturni ravni. Hvala.

-s.
Adapt and overcome.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sketch ()

gpg ::

Primky sploh veš, kaj so programski patenti? Za boljšo predstavo, kaj je npr. patentirano:
http://webshop.ffii.org/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft patentiral sudo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
567649 (6559) Poldi112
»

500 IBMovih patentov za odprtokodno skupnost

324751 (3533) borchi
»

Predstavitev in razprava o programskih patentih

395803 (4423) _sem_
»

Slovenska programska industrija proti programskim patentom

483994 (3994) ahac
»

Alarm: nam bo vstop v EU prinesel programske patente? (strani: 1 2 )

5210751 (10751) krho

Več podobnih tem