Forum » Loža » Linux krši patente
Linux krši patente
c0dehunter ::
Evo, ena tema predvsem za zveste Linuxaše . Linux potencialno krši kar 283 evropskih patentov. Kaj pravite na to?
- premaknil iz Operacijski sistemi: BigWhale ()
dr.J ::
So what? Aja, dvoklik miške in podobne bedarije.
Že grem formatirat disk in kupovat widowse.
Že grem formatirat disk in kupovat widowse.
64202 ::
dej poguglajte, tale tema je beaten to death. btw., winsi jih "krsijo" 10348, samo se jih noben ne upa pipnt al majo pa kao zmenjeno.
Ne vem no, sam ko sm po radiu tole slišu, me je pač spreletelo. Ker velik ljudi tok hvali Linux. Je pa Windows čist v redu, če ga znaš uporabljat, pa skrbiš zanj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: c0dehunter ()
roscha ::
Primky: Pa ne pozabit tistega dela da M$ OS-wannabe stane lep kupček denarja. Da se v svinjarijo DVOJNEGA plačevanja iste stvari sploh ne spustim.
No daj me vseeno prepričaj v superiornost M$ polizdelkov.
No daj me vseeno prepričaj v superiornost M$ polizdelkov.
MasterMind ::
Hmmm. M$ patentira Task grouping (Upam, d veste o čem govorim..). Kdo ga je pa naredil? Kje je bla ideja? Na mailing listih od KDE-ja.. Čaki.. KDE ni od M$. Kako pol, d je M$ tole kar tako patentiral? In še nekaj... M$ kar lepo kopira kar dobi pod roke .
gumby ::
m$ bo tud linux patentiral, če mene vrpašate... pač čisto legalen način ubijanja konkurence
Nism strokovnjak v OS, js sm sam novico slišu po radiu, pa sm jo vam posredoval. To pa zato, ker sem hotel videti, kaj strokovnjaki v Linux OS porečejo na to. Pa upam da se nism Linuxašem zameru
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
Aja, Gandalfar, s tistim stavkom sem pač samo hotel povedat, da mi je Windows všeč (XP mislim), razn virusi pa druga nesnaga!. Tisto, o uporabnosti je stvar zase.
I do not agree with what you have to say,
Poldi112 ::
Pa si kdaj sprobal kak drug OS razen od MS ?
To kar pa po radiu recejo je pa zal podobno tistemu, kar pisejo v dnevniku. Prekleto laicno. Tako da me potem babica vsake toliko casa zaskrbljeno opozori, da je en hud hud virus zunaj.
To kar pa po radiu recejo je pa zal podobno tistemu, kar pisejo v dnevniku. Prekleto laicno. Tako da me potem babica vsake toliko casa zaskrbljeno opozori, da je en hud hud virus zunaj.
Black Dragon ::
Več patentov naj "krši" Linux bolje bo za linuxaše ;)
Linuxaše itak b*** k**** ;)
Linuxaše itak b*** k**** ;)
Time will tell.
CCfly ::
Glede na podeljene patente vsak izdelek izpod rok programerjev krši katerega od njih. Kar nekako ni v skladu z duhom patentiranja izumov, ki morajo biti neočitni. Kako naj torej reagiram na tvojo novico (mimogrede radio zamuja za dva meseca) ? Ustavite Zemljo. Hočem dol.
sketch ::
Če bo to še en linux-win flamewar, bom temo zaklenil. Obdržite debato na kulturni ravni. Hvala.
-s.
-s.
Adapt and overcome.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sketch ()
gpg ::
Primky sploh veš, kaj so programski patenti? Za boljšo predstavo, kaj je npr. patentirano:
http://webshop.ffii.org/
http://webshop.ffii.org/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft patentiral sudo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Industrijska lastnina | 7649 (6559) | Poldi112 |
» | 500 IBMovih patentov za odprtokodno skupnostOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 4751 (3533) | borchi |
» | Predstavitev in razprava o programskih patentihOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 5803 (4423) | _sem_ |
» | Slovenska programska industrija proti programskim patentomOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 3994 (3994) | ahac |
» | Alarm: nam bo vstop v EU prinesel programske patente? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Industrijska lastnina | 10751 (10751) | krho |