Forum » Omrežja in internet » FileSharing med windows XP in 2003 kako?
FileSharing med windows XP in 2003 kako?
meszaj ::
Rad bi nastavil, da se ne bi pojavilo tisto okence, ki zahteva vnos gesla pri sharanju, ko kliknes na neko sharano mapo...
--->Torej rad bi da bi lahko uporabniki ki smo povezani ala mshome (z windows xp ) dostopali do map, ki so sharane na server-racunalniku, ki ima windows 2003 nalozene brez gesla.
Ce na serverju nastavim filesharing pa dam everyone, lahko dostopam do sharanih map samo jaz, ker poznam geslo ostali pa ne.
please help.
--->Torej rad bi da bi lahko uporabniki ki smo povezani ala mshome (z windows xp ) dostopali do map, ki so sharane na server-racunalniku, ki ima windows 2003 nalozene brez gesla.
Ce na serverju nastavim filesharing pa dam everyone, lahko dostopam do sharanih map samo jaz, ker poznam geslo ostali pa ne.
please help.
Microsoft ::
Enejblaj Guest account.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
meszaj ::
Hvala.deluje.
a to sedaj pomeni, da se lahko tudi kdorokli logira v winse brez passworda, ce vpise kot user guest?
to se pa ne da prepreciti, ali?
a to sedaj pomeni, da se lahko tudi kdorokli logira v winse brez passworda, ce vpise kot user guest?
to se pa ne da prepreciti, ali?
Microsoft ::
Ja, lokalno se lahko logira brez passworda.
Bolj pazi na to, da ne bo s tem imel kdorkoli dostopa do tvojih sharanih map. Recimo, da jih vidi vsak iz internetne strani.
Da bi omejil Guest account, da se ne more logirati, poizkusi tole. Run > gpedit.msc > Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > User Rights Assignment > poisci Log on locally > odstrani Guest.
Pri meni je efekt tak, da se ne mores logirat lokalno (vprasa te za neko geslo), mape pa lahko vseeno vidis preko preko omrezja brez gesla.
by Miha
Bolj pazi na to, da ne bo s tem imel kdorkoli dostopa do tvojih sharanih map. Recimo, da jih vidi vsak iz internetne strani.
Da bi omejil Guest account, da se ne more logirati, poizkusi tole. Run > gpedit.msc > Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > User Rights Assignment > poisci Log on locally > odstrani Guest.
Pri meni je efekt tak, da se ne mores logirat lokalno (vprasa te za neko geslo), mape pa lahko vseeno vidis preko preko omrezja brez gesla.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3794 (3143) | Kankan |
» | vista - domače omrežje - nadležno geslo, kako dostopati do share foldrov brez win pasOddelek: Operacijski sistemi | 1923 (1373) | aiko |
» | 'Dovoljenja' za mapo v skupni rabiOddelek: Pomoč in nasveti | 1677 (1650) | Microsoft |
» | (LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih mapOddelek: Operacijski sistemi | 1688 (1348) | jlpktnst |
» | Mojstri še enkrat Crossover povezava - POMOČOddelek: Omrežja in internet | 1978 (1536) | MrStein |