Forum » Omrežja in internet » irc proxy mi firewall blokira...
irc proxy mi firewall blokira...
menson ::
Na nekem javnem computru sm zrihtu irc proxy. K sreči je dovoljeno vse, nimajo nobene blokade za software. Žal pa imajo k**** firewall (xp-ju se mi zdi) tko, da se ne morm prjavt na proxy k ga laufam na portu 9000. Če se prjavm iz računalnika na katerem je proxy je vse ok. Če pa se hočem od doma, mi piše
*** Connecting to *.*.*.* (9000)
-
*** Unable to connect (Connection timed out)
Ko mam proxy na domačem računalniku se lahk folk brez težav prjavla nanj (nimam firewalla). O firewalu nimam pojma tko, da ne vem kok bi zrihtu, da bi me pustu na port 9000, da bi se lahk prek proxya prjavu na irc. Ka morm nardit, da me bo firewall prepoznal al pa dovolu dostop na portu 9000. Doma mam dinamičen ip, javn komputer ma statičnga. hvala, lp
*** Connecting to *.*.*.* (9000)
-
*** Unable to connect (Connection timed out)
Ko mam proxy na domačem računalniku se lahk folk brez težav prjavla nanj (nimam firewalla). O firewalu nimam pojma tko, da ne vem kok bi zrihtu, da bi me pustu na port 9000, da bi se lahk prek proxya prjavu na irc. Ka morm nardit, da me bo firewall prepoznal al pa dovolu dostop na portu 9000. Doma mam dinamičen ip, javn komputer ma statičnga. hvala, lp
OrkAA ::
Ponavadi pred "javnim" računalom stoji še kak server, ki se obnaša kot router in firewall. Port boš lahko odprl samo, če ti uspe shekati server.
Sčasoma boš dojel, da je irc namenjen klepetu in ne zviševanju ega...
Sčasoma boš dojel, da je irc namenjen klepetu in ne zviševanju ega...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVR snemalnik LS-9004H - vzpostavitev omrežja?Oddelek: Omrežja in internet | 3322 (3177) | Housy |
» | HTTP tunnel - ve kdo kaj o tem?Oddelek: Omrežja in internet | 4279 (2813) | ABX |
» | Router ali klicna povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1256 (1086) | KoMar- |
» | irc bnc proxyOddelek: Omrežja in internet | 1312 (1007) | menson |
» | MIRCOddelek: Programska oprema | 1214 (1036) | Blisk |