Forum » Operacijski sistemi » win xp in linux
win xp in linux
mk4 ::
Vem, da se to da nerediti da imaš dva operaciska sistema na enem računalniku, ampak vsako moraš imeti na svoji particiji. Zdaj pa vprašanje, ali je vseeno kateri operaciski sistem prvo gor posnameš? in kako narediš da se ti eden ali drugi zažene?
Lp mk4
Lp mk4
http://users.volja.net/mk5890/index.html - povej kaj te moti ali kaj naj dobam
Ferplay ::
Najprej winse potem linux (suse 9.1 ti že sama naredi boot manager in ti da kot priotiteto linux lahko pa si tudi izbereš winse)
--------------------------------------------------------------------------
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki
Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki
fx ::
Lahko pa tudi linux prej in nato win, jaz sem tako naredil pa stvar deluje. Naredil pa sem z suse 9.0. Samo potem moraš samo grub ponovna nastaviti, kar pa v suse ni težko.
lp
"Naj živi UNIX"
lp
"Naj živi UNIX"
MasterMind ::
Ampak, če si novinec.. Bolje, da posnameš najprej Win in nato Linux. (V Gentooju tudi ni težko na novo namestit Gruba )
Gost ::
Če namestiš najprej linux, moraš paziti, da je prva particija oz. so prvi sektorji prvega diska prazni in čakajo za Microsoftov Windows. Ta se namesti le na prve sektorje prvega diska. V nasprotnem primeru boš moral premikati particije, pa še težave pri zaznavanju le teh bodo v linuxu. Ker si še začetnik, ti to močno odsvetujem.
MasterMind ::
Kakšno premikanje particij prosim? WinXP je lahk tut na zadnji particiji če čš.. Bo pač tista particija imela boot flag (no more bit primarna )
Gentoo, KDE uporabnik.
Jebiveter ::
Eno splosno pravilo je, da se najprej namesti neumne in potem pametne OSe. Torej, najprej namestis Windows, potem Linux. It's that simple! Foolproof!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Gost ::
Aja, zato se pri meni ni hotel windows namestiti na ne-prvo particijo, ker nisem dal boot flag na neko ne-prvo primarno particijo. Nisem vedel. No potem pa se lahko namesti windows kamorkoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
Gandalfar ::
Pazi, da pri namestitvi ne bi slucajno premikal particij, če imaš 2.6 jedro, ker si boš sfukal winxp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boot particijaOddelek: Operacijski sistemi | 2387 (812) | MrStein |
» | Narobe inštaliran boot sector, kaj naj storim? HITRO, če se da :DOddelek: Pomoč in nasveti | 1038 (700) | Spajky |
» | Prvo linux potem XP zdaj ne morem v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1739 (1407) | atlet |
» | [Linux][Ubuntu] Nepravilen izbrisOddelek: Operacijski sistemi | 1055 (965) | 'FireSTORM' |
» | 5Mb bo dovolj za prvo particijo?Oddelek: Programska oprema | 1722 (1551) | andrej |