Forum » Pomoč in nasveti » outlook ali kaj drugega za uporabo na večih PC-jih z isto bazo?
outlook ali kaj drugega za uporabo na večih PC-jih z isto bazo?
urosh ::
Zadeva je sledeča. Furam več računalnikov, pa me zanima ali je možno, da bi na enem - recimu mu server, laufal ala outlook, če je že pač non-stop povezan na net, pa non-stop laufa, na drugem pa recimo mu sobni, ki je sicer tudi večino časa zalaufan, bi pa ko bi zagnal outlook, dobil podatke iz serverja, se pravi, da bi mi na moji mašini že kar izpisalo kere mejle sem dobil itd. Gre se pa zato, ker lahko do serverja dostopam preko remote desktopa tudi iz službe, seveda pa si v službi nebi rad ustvarjal svojih računov itd. Ker pa moj comp v tem času ni mus, da bo laufal, pa bi vseeno rad preveril mejle, bi zato preko rdc-je povezal iz službe in preveril. Ko pa bi prišel domov, pa bi se iz iste baze, ne da bi se moral preko rdc povezovat z serverjem, povezal z ono bazo.
Upam, da ste razumeli, kaj bi rad naredil? Sedaj me pa zanima, ali se da outlook tako skonfigurirat ali bi bil priročnejši kateri drug program? Mislim da na tem principu dela lotus notes, ne? Ampak en vem, če ga je smiselno uporabljati v ta namen... Obstaja še kaj drugega, po možnosti zastonjskega?
Tnx
Upam, da ste razumeli, kaj bi rad naredil? Sedaj me pa zanima, ali se da outlook tako skonfigurirat ali bi bil priročnejši kateri drug program? Mislim da na tem principu dela lotus notes, ne? Ampak en vem, če ga je smiselno uporabljati v ta namen... Obstaja še kaj drugega, po možnosti zastonjskega?
Tnx
Skrat ::
Zakaj ne bi preprosto uporabljal IMAP (to ti resi problem z dvema domacima racunalnikoma) ter kaksen Webmail za pregledovanje mailov v sluzbi? Lahko tudi kaksnega zunanjega providerja, kot je npr. http://mail2web.com/
Free software is a matter of liberty, not price.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako prenesti outlook maile iz službe - imam samo *.ost na pa *.pst fileOddelek: Programska oprema | 3379 (1387) | darkolord |
» | email.siOddelek: Pomoč in nasveti | 2940 (1971) | draciel |
» | CSS3 fonti, dodajanje šumnikov?Oddelek: Izdelava spletišč | 1612 (1524) | MrBrdo |
» | all in one mail serverOddelek: Omrežja in internet | 2656 (2246) | r5r |
» | web mailOddelek: Pomoč in nasveti | 1930 (1885) | Lucio |