Forum » Operacijski sistemi » suse 9.1 pomoč
suse 9.1 pomoč
P_E_R_O ::
Snel sem si suse 9.1 iz linuxiso.org in po inštalaciji ko že pridem v suse se mi prikaže login screen in od mene zahteva username in password.
Mi zna kdo pomagat.
LP
Mi zna kdo pomagat.
LP
Skrat ::
kaj pa ce bi recimo vpisal username in password od uporabnika, ki si ga skreiral ob instalaciji?
Ce ga slucajno nisi: Ctrl+Alt+F1 -> prides v konzolo in se prijavis kot root (aka. Administrator v Win) z geslom, ki si ga vpisal ob instalaciji (tega si moral! vpisati) -- torej Username: root [Enter] te vprasa za geslo in vpises geslo. Potem reces adduser zeljeno_uporabnisko_ime in sledis navodilom. Ko imas ustvarjenega uporabnika reces logout in gres z Ctrl+Alt+F7 nazaj v graficni nacin in se prijavis z novoskreiranim uporabniskim imenom in geslom.
Ce ga slucajno nisi: Ctrl+Alt+F1 -> prides v konzolo in se prijavis kot root (aka. Administrator v Win) z geslom, ki si ga vpisal ob instalaciji (tega si moral! vpisati) -- torej Username: root [Enter] te vprasa za geslo in vpises geslo. Potem reces adduser zeljeno_uporabnisko_ime in sledis navodilom. Ko imas ustvarjenega uporabnika reces logout in gres z Ctrl+Alt+F7 nazaj v graficni nacin in se prijavis z novoskreiranim uporabniskim imenom in geslom.
Free software is a matter of liberty, not price.
P_E_R_O ::
Hvala tole že pišem iz LINUX SUSE 9.1, imam samo še problem s KMail nastavitvami nikakor mi ne uspe usposobit mail-a
Hvala tole že pišem iz LINUX SUSE 9.1, imam samo še problem s KMail nastavitvami nikakor mi ne uspe usposobit mail-a
Skrat ::
Upam, da ne uporabljas graficnega sistema, ko si prijavljen kot root
Free software is a matter of liberty, not price.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SuSE linux (zmesnjava)Oddelek: Operacijski sistemi | 1839 (1473) | 64202 |
» | problem prijavljanja v accountOddelek: Operacijski sistemi | 1477 (1335) | ql000 |
» | Linux SUSE-9.1-personal-x86 pomoč!Oddelek: Operacijski sistemi | 1678 (1186) | Gandalfar |
» | Izbira datotečnega sistema v Linuxu?Oddelek: Operacijski sistemi | 1570 (1311) | gpg |
» | LINUX za windowsOddelek: Operacijski sistemi | 1644 (1192) | SleepLess |