» »

GMAIL je iz mojega naslova moji punci poslal virus!

GMAIL je iz mojega naslova moji punci poslal virus!

mzupin ::

Danes me kliče punca in vpraša, če sem ji poslal mail, ki je imel v subject-u napisano ....
sorry ne morem več odpret njenega account-a ona se pa tudi ne spomni točno skratka ni bilo od mene.

Po skeniranju z nortonom se je izkazalo, da ima virus W32.Beagle.X@mm. Jaz pa ga nimam, še.

Ker vedno odpiram pošto direktno s strežnika (arnes, gmai, email), redko dobim virus (sploh nimam antivirusnega programa; le firewall winxp in update).

Kako je to mogoče?

LP

Poldi112 ::

Virusi radi spremenijo ime posiljatelja, tako da je tvoja punca verjetno dobila mail od nekoga, ki ima tvoj mail v adress listi in je okuzen.

Lahko pa da si ti okuzen. Glede na to da si totalno nezasciten.

Binji ::

meni je tudi nekdo poslal mejl da je z mojga naslova dobil taisti virus. Sam ga pa sigurno nimam (vsaj NOD32 tko pravi). Uporabljam pa email.si. Mozno da je virus spremenil naslov al to posilja kr direkt z email.si?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Lonca7 ::

Jaz pa dobim na dan vsaj 2-3 maile z virusi in mi gre že pošteno na živce. Sama nimam virus (panda tako pravi, pa včeraj je bil pc formatiran), pa tudi dobim kakšno obvestilo, da je bil z mojga maila poslan virus. Krneki no.;((
aja yahoo uporabljam

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Lonca7 ()

CaqKa ::

natolcevanja.. ne se zmenit za taka sporočila.. to kr naj v koš leti. naučite se prepoznavat viruse in spam brez AV programov.

Lonca7 ::

Ah to itak sam pobrišem. Sploh ne pogledam več , itak že na pamet vem kakšne subject majo ta sranja.

jype ::

Ja, ker ne veste kako e-mail deluje.

From: polje (tam kjer je vas naslov) si lahko poljubno izmislite. Ce zelite, lahko uporabljate naslov bill.gates@microsoft.com. Seveda odgovori na vaso posto ne bodo prisli k vam ampak na zgornji naslov, zato to ni najbolj pametno.

Virusi ziher ne posiljajo maila "direkt z email.si" ker ne morejo. Med vsemi ostalimi razlogi zakaj to tehnicno ni izvedljivo je tudi ta, da email.si poganja Linux, virusi pa so danes se vedno pisani za Windows sisteme (razen dveh, treh, ki se niso nikoli dovolj razsirili, da bi jih obicajni uporabniki drugih sistemov videli).

Zgodba gre takole: s punco imate skupnega kolega, ki ima Windows. Uporablja nek bedast program za branje poste, ali pa je le na pol pismen. Ali pa je tak njegov ocka/bratec/mama/sestra. Skratka, vi ste temu kolegu v preteklosti poslali mail. Mogoce ste isti mail poslali tudi deklici (kaksen vic ali kaj takega). Ali pa mu je deklica poslala mail, obstaja tisoc nacinov kako sta vas in od deklice mail prisla na tisti racunalnik. Mogoce je to celo njen lasten racunalnik, mogoce pa sta e-maila ostala v "temporary internet files" na racunalniku v kaksni knjiznici, kjer ste vi ali pa deklica gledali posto prek weba, in ste med pregledovanjem poste odprli sporocila z vasim in njenim naslovom.

Potem je prisel na ta racunalnik virus (ali pa je ze bil tam) in na disku nasel oba naslova. Med tisocimi kopij samega sebe je eno kopijo poslal tudi From: ti, To: tvoja punca. Punca je dobila virus od tebe. Ce ima punca bukov antivirusni program, je antivirusni program TEBI poslal mail, da si TI poslal virus (ceprav ga seveda nisi).

Je zdaj kaj bolj jasno?

Po nekaj urah sem (je NORTON) še enkrat prgledal moj računalnik in virusa nimam. Punca pa je pognala fix, ki pa virusa, ki ga je taisti NORTON prej našel, ni našel in seveda ni zbrisal.

Zdej ne veva, kako naprej. Ona uporablja Nortona sam ni updejtan že neki časa. Problem je ta, da Norton scan najde virus, njegov fix pa ne?!? KDO BI TO RAZUMU?

Jest sm res nezaščiten, sam pazim (kje sm že to slišal....?)

jype: Zakaj še ne uporabljam linux-a?

LP vsem

caqKa:

Ali me/nas lahko seznaniš z osnovami prepoznavanja virusov?

Razen tega, da ne odpiraš pošte od naslovnika ki jih ne poznaš in da pošto odpiram direktno s strežnika, ne poznam druge preventive. Sploh zdaj, ko ti virus pošlje prijatej in/ali znanec oz. to misliš!
aJt

CaqKa ::

trenutno so zelo popularna virusna sporočila v katerih v from polju piše "ime.priimek"
verjetno ti je jasno da od prijatlov ponavadi v from polju piše "ime.priime@nekaj.nekje" ali pa "Ime Priimek"

če znaš to ločit potem se (vsaj pri meni) rešiš 90% virusov.

nadalje je zelo dosti viruosv tistih ki se v subject polju začnejo z "Re: {in potem tukaj dalje nekaj v angleščini}"

pa v večini primerov je spam ali pa virus pošta ki jo dobiš od nekoga za katerega prvič slišiš.

pa ni nujno da je pošta ki ustreza zgornjim kriterijem dejansko tudi virus/spam. v večini primerov pa je :)

ABX ::

mzupin:

Napiši v imenu koža želiš prejet email in ga dobiš.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

ABX:

Tega pa nisem razumel!

Caqka:

Tnx

Problem je zaenkrat rešen, v bodoče pa...

LP

jype ::

mzupin: povej mi tvoj e-mail naslov in naslov od tvoje punce, pa ti bo punca poslala mail, da te je pustila, ceprav ona o tem ne bo nic vedela.

Razumes?

jype: Aha. Verjamem. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta problem

Oddelek: Programska oprema
355156 (4641) Kv1DR_K1LL3R
»

Zakaj email.si kot edina mail storitev nima protivirusne zascite