Forum » Izdelava spletišč » iis in mysql
iis in mysql
alum ::
no...se nekaj me zanima...
sedaj sem poskusil namestiti forum phpbb...v instalacijski skripti izberem vse, kar je potrebno za dostop do baze, ko pa poskusim izvesti instalacijo, mi napise "The PHP configuration on your server doesn't support the database type that you chose"!
Pogledal sem malo za to napako, vendar ne pise nic konkretnega oz. se pojavi v drugih primerih...
lp, wakum
sedaj sem poskusil namestiti forum phpbb...v instalacijski skripti izberem vse, kar je potrebno za dostop do baze, ko pa poskusim izvesti instalacijo, mi napise "The PHP configuration on your server doesn't support the database type that you chose"!
Pogledal sem malo za to napako, vendar ne pise nic konkretnega oz. se pojavi v drugih primerih...
lp, wakum
Monster ::
hmmm ka to delaš preko IIS?... daj si vzami še malo časa pa si nloži gor apacheja.. dela tud pod windowsih
Ka zaboga...
alum ::
jas moram samo nekje dodat bazo v server (vsaj mislim, da je tako)...to pa mislim, da se ne razlikuje tako mocno med apachejom in iis...v apacheju verjetno dodas to v conf datoteko, medtem ko gre pri iis verjeto to preko kaksnega guija...
tako, da mi bo pomagalo, ce mi zna kdo povedat za apache ali iis (nimam prave predstave kako bi to naredo, zato je problem...)
lp, wakum
tako, da mi bo pomagalo, ce mi zna kdo povedat za apache ali iis (nimam prave predstave kako bi to naredo, zato je problem...)
lp, wakum
Ziga Dolhar ::
Ne. "Baze" nič ne "dodajaš v [web]server". Ne v IISu, ne v Apaču.
Težava bo kje drugje. Recimo da v PHPju nimaš naloženega modula (extension) za MySQL (verzija 5?) ... ali pa si v konfiguraciji phpbbja izbral neustrezen vnos.
Težava bo kje drugje. Recimo da v PHPju nimaš naloženega modula (extension) za MySQL (verzija 5?) ... ali pa si v konfiguraciji phpbbja izbral neustrezen vnos.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Server za asp net aplikacijeOddelek: Izdelava spletišč | 997 (859) | ta_pravi |
» | Kako postaviti svoj strežnik(za spletno stran)Oddelek: Izdelava spletišč | 3379 (3108) | LjAp |
» | Apache + PHP + IIS + ASP.netOddelek: Programiranje | 1676 (1530) | MasterBlaster |
» | iis in firefox in opera in tezaveOddelek: Izdelava spletišč | 969 (914) | alum |
» | Win2000 : NT 4.0Oddelek: Programska oprema | 1384 (1217) | andrej |