Forum » Izdelava spletišč » Dreamweaver in prenos slik
Dreamweaver in prenos slik
garg ::
Problem z prenosom slik!
Do sedaj sem izdelal nekaj enostavnih strani in jih brez problema postavil na splet kar z samim Dreamweaverjem. (ftp)
NAENKRAT mi je Dreamweaver začel delati probleme in sicer:
Vso spletno stran potisne na strežnik, ko pa si jo ogledam v brskalniku je tekst ok, nameto sličic pa pokaže le prazne obrobe s tistimi malimi kvadratki pa rdečim križcem notri.
Do včeraj je delalo vse ok, slike so se normalno pojavile na spletu!
A sem jst zeznu kako nastavitev?
V čem je lahko problem?
Do sedaj sem izdelal nekaj enostavnih strani in jih brez problema postavil na splet kar z samim Dreamweaverjem. (ftp)
NAENKRAT mi je Dreamweaver začel delati probleme in sicer:
Vso spletno stran potisne na strežnik, ko pa si jo ogledam v brskalniku je tekst ok, nameto sličic pa pokaže le prazne obrobe s tistimi malimi kvadratki pa rdečim križcem notri.
Do včeraj je delalo vse ok, slike so se normalno pojavile na spletu!
A sem jst zeznu kako nastavitev?
V čem je lahko problem?
A ma kaj pomena tistale zadeva v oknu za vstavljanje slik:
Insert - image source - (odpre se okno za vstavljanje slike)
zgoraj v oknu je jeziček:
Select file name from:
- file system
- data sources
Oziroma spodaj v istem oknu je še en jeziček:
Relative to:
- document
- site root
??
Insert - image source - (odpre se okno za vstavljanje slike)
zgoraj v oknu je jeziček:
Select file name from:
- file system
- data sources
Oziroma spodaj v istem oknu je še en jeziček:
Relative to:
- document
- site root
??
tec ::
Poglej kam kaze url od slike v browserju in v kodi popravi lokacijo, oz. premakni slike. Predlagam, da si omislis en ftp client in z njim prenasas fajle na streznik.
Ja tec prav maš! Hvala, ker si mi pravilno nakazal problem.
Napako sem naredil pri samem vstavljanju slik. V oknu za vstavljanje slik sem imel jeziček "Relative to" naštiman na "Site root" namesto na "Document"
Rešitev, če bo kjerga zanimalo: desni klik na sliko v oknu DW - Source file - v jezičku prestaviš na relative to document - klik ok - in to je to!
p.s. uporabljam tudi Smart ftp ampak mi je (vsaj za tele moje enostavne stranice) zelo prikladen sam Dw. Kr dela...
Napako sem naredil pri samem vstavljanju slik. V oknu za vstavljanje slik sem imel jeziček "Relative to" naštiman na "Site root" namesto na "Document"
Rešitev, če bo kjerga zanimalo: desni klik na sliko v oknu DW - Source file - v jezičku prestaviš na relative to document - klik ok - in to je to!
p.s. uporabljam tudi Smart ftp ampak mi je (vsaj za tele moje enostavne stranice) zelo prikladen sam Dw. Kr dela...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naučimo se vstaviti sliko (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22983 (233) | JanBrezov |
» | Forme na 1000 načinovOddelek: Izdelava spletišč | 2311 (1767) | roli |
» | Word - SlikeOddelek: Programska oprema | 1456 (1456) | roli |
» | Dreamweaver 8 - kako delati linkeOddelek: Izdelava spletišč | 1195 (1023) | turboslavski |
» | Koliko bi zaračunali?Oddelek: Izdelava spletišč | 2469 (1606) | cryptozaver |