» »

File sharing na domačem omrežju... help!

File sharing na domačem omrežju... help!

doublemp ::

Živjo vsem,

Rad bi povezal preko LAN-a 2 računalnika za file sharing in sicer na enem je XP Pro, na drugem pa 2k; povezana sta preko routerja na kabelski modem.
Oba imata nastavljeno isto skupino (workgroup), pa vendar, ko kliknem na ime te skupine v Network Neighbourhood, piše "[ime skupine] is not accessible. The network path is not found" (na 2k).
Na XP pa tudi skoraj isto -- "[ime skupine] ni na voljo. Morda nimate dovoljenja za uporabo tega omrežnega vira [kje se to naštima??]" in isto kot pri 2000, "Omrežne poti ni bilo mogoče najti".

Včeraj sta se računalnika vsaj "videla", danes pa se to sporočilo pojavi že s klikom na ime workgroupa. Na internetu nisem našel nič uporabnega, tako da upam, da mi bo kdo od vas lahko pomagal!

LP
mmp

McHusch ::

Mogoče ti firewall blokira LAN?

doublemp ::

Najprej sem tudi jaz tako mislil in sem ga izklopil ampak še vedno je isto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: doublemp ()

korenje_ver2 ::

niti ne vemo kaksno strojno opremo imas in kako so racunalniki povezani. dogajal se je ze da se racunalnika nista povezala zaradi razlicnih mreznih kartic. v glavnem vsak racunalnik v omrezju mora imeti ip naslov, ce mislis uporabljat tcp/ip. tko da v ms-dos prompt napisi "ping [ip drugega pcja]". ce je povezava, potem ti mora delati tudi file & printer sharing. v glavnem v omrezni sosescini v svoji skupini moras vedno videti ime svojega racunalnika, sicer je racunalnik narobe konfiguriran. ce vidis svoj racunalnik tm na svojem pcju in ne vidis drugega racunalnika, je mozno da ga se ni prikazalo. zato uporabi iskalnik in poisci ime racunalnika v omrezju katerega naj bi naslo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne dela mreža preko crossover kabla

Oddelek: Pomoč in nasveti
171673 (1516) Invictus
»

? printanje in wireless povezava

Oddelek: Omrežja in internet
263337 (2962) Mati
»

NetBIOS over TCPIP

Oddelek: Omrežja in internet
151802 (1552) Chessman
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289546 (6482) bastadu
»

vzpostavitev domačega omrežja

Oddelek: Pomoč in nasveti
132333 (2066) boogie

Več podobnih tem