Forum » Kaj kupiti » GF quadro fx500, GF fx5700 ali radeon 9600XT
GF quadro fx500, GF fx5700 ali radeon 9600XT
uroz ::
Grafično kartico potrebujem predvsem za oblikovanje (2d, 3d), pa tudi kašnega špila se sem ter tja ne branim.
Sedaj pa ne vem ali naj se odločim za profi kartico ali naj vzamem eno od igralskih.
Na netu nisem našel nobenega konkretnega primerjalnega testa, pa me zanima vaše menje.
Cene so v tujini za kartice praktično enake, medtem ko je pri nas odsteješ 30 prešernov več za quadra ... ali 6 kobillic ... ali 3 cankarje
Sedaj pa ne vem ali naj se odločim za profi kartico ali naj vzamem eno od igralskih.
Na netu nisem našel nobenega konkretnega primerjalnega testa, pa me zanima vaše menje.
Cene so v tujini za kartice praktično enake, medtem ko je pri nas odsteješ 30 prešernov več za quadra ... ali 6 kobillic ... ali 3 cankarje
uroz ::
Ni slaba izbira, sploh če tisto malo sreče pristane v moji mašini.
Bolj me zanima dejanska razlika v recimo kakšnih openGL benchmarkih.
Recimo spring mark: http://www.3dchips.net/content/review.php?id=63&page=12
Kjer se očitno vidi, da v sinteticnih testih quadro sploh ni najboljša izbira (glede na performance).
A je potem slploh še kakšen razlog za nakup quadra, razen kvalitete slike?
Bolj me zanima dejanska razlika v recimo kakšnih openGL benchmarkih.
Recimo spring mark: http://www.3dchips.net/content/review.php?id=63&page=12
Kjer se očitno vidi, da v sinteticnih testih quadro sploh ni najboljša izbira (glede na performance).
A je potem slploh še kakšen razlog za nakup quadra, razen kvalitete slike?
Dr_M ::
ce se ukvarjas z opengl, je nvidia edina izbira...
glede quadra pa...dvomim ce se splaca.
glede quadra pa...dvomim ce se splaca.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Club3D X800XL AGPOddelek: Novice / Grafične kartice | 3169 (2947) | C_maniak |
» | Najbolj kuler za navijanje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1947 (1638) | burkiburke |
» | Računalnik za arhitekturo in dizajnOddelek: Kaj kupiti | 1802 (1369) | Keyser Soze |
» | Preobrazite Geforca FX5900 v FX5950 UltraOddelek: Novice / Grafične kartice | 2029 (2029) | _spirit_ |