» »

Kaj narobe, da ne morem zmanjšati temperature?

Kaj narobe, da ne morem zmanjšati temperature?

MortalL ::

Ker sem čez poletje malo opazoval temperature sem si zazelel, da bi jih malo zmanjšal. Imam Bartona 2500 z original priloženim hladilnikom, ki je kazal neobremenjen nekaj čez 60 st, kjub temu da sem imel stranico odprto.
Tako mi je kolega dal svoj star hladilnik Dragon Orb 3. Ker mu je crkno ventilator sem dal gor od original hladilnika - 55 st.

OK, sem si mislo, da je verjetno procesor, da je kaj poskodovan ali kaj podobnega. Tako sem kupil nov procesor, tokrat Bartona 2600, kjer lahko pri obeh hladilnikih prištejem zraven 2 st....

Ker sem bil silno razocaran sem skleno nabaviti nov hladilnik. Tako sem po forumih zasledil, da folk zelo hvali Volcano 11, katerega sem tudi nabavo. Tako bi naj temperatura prišla pod 45 st, jaz pa imam trenutno z bartonom 2.6 55st pri 4500 obratih 80mm ventilatorja (na Volcanotu)!!!!!!!!!!!!!

Vsakič sem uporabo termalno pasto, sicer ne najboljše kvalitete, a vseeno. Pri enem poskusu bi še rekel, da sem slabo gor dal, a sem na vsakem hladilniku nekje 3x dal gor.

Kaki nasveti? Temperatura matične je med 32 in 35 stopinj, matična pa je Matsonic MS8147C.
Pa se to: ker ima volcano moznost reguliranja obratov preko senzorja za temperaturo, ki je neodvisen od tistega na plošči, sem ga vgradil, ventilator pa je delal s polnimi obrati (5000), kar pomeni da je temperatura nad 55st, kar pa kaze tudi senzor na plati. Tako sem izključil možnost pogreška na plati....
Hvala lepa!

Eddy ::

Pač take so tempearture tega procesorja...
Neketere matične ti dajejo lažno uteho z nižjimi temperaturami, tako da ti povem da z današnjimi temperaturami bi z vodnim hlajenjem težko dobil 35 stopinj pri takem procesorju!
55°C ni nobena tragedija ampak popolnoma dobra in sprejemljiva delovna temperatura procesorja!

LP! Eddy
www.ekwaterblocks.com

pacman ::

Pač take so tempearture tega procesorja...
Neketere matične ti dajejo lažno uteho z nižjimi temperaturami, tako da ti povem da z današnjimi temperaturami bi z vodnim hlajenjem težko dobil 35 stopinj pri takem procesorju!
55°C ni nobena tragedija ampak popolnoma dobra in sprejemljiva delovna temperatura procesorja!


Se popolnoma strinjam. Dodal bi pa še to da NE verjami vse kar prebereš na forumih.
60° je res na prvi pogled veliko vendar moraš računat da je poletje in je to dokaj normalna temp.

Lp

TribesMan ::

Ce nimas vodnega hlajenja se nimaš o temperaturah pod 50°C kaj pogovarjat.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Grimlord ::

Hm.. jaz mams icer V11+ z YS-Tech ventom na 2,5k rpm, pa se mi temp v idle giblje od 38-45°C, pri full loadu pa do 55°C max. Navit pa je na 3200+ z timingi 2-3-3-7, vendar na def. voltažah.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

mihec87 ::

Tak ti bom povedu tut ni receno da ti plata kaze tapravo temp.Primer na moji plati je prej kazal npr 45 stopin sn pa dal drug bios gor pa mi kaze 15 stopinj vec tk da ne se zanasat na to kar ti plata pove najbolj bi blo da bi dobil termometer pa ga dal najblizje k jedru procesorja pol bi dobil koker tok taprave temp.

ČIP 008 ::

MortalL temperaturo ti ne kaže točno, laže ti minimalno za 10 stopinj.Torej odbij 10 stopinj pri matični in pri procesorju pa boš dobil bolj realno temperaturo.

cyber ::

Mortal ... inštaliraj si eden softwerski cooler recimo CPU IDLE PRO, pa ti ga bo shladil za vsaj ene 15 C, ko procesor ne bo ful obremenjen, recimo men ga shladi na ene 33 do 38 C, ko pa je na full obremenjen pa na 50 do 53 C, temeperatura v ohišju pa je prav tako nekje med 26 in maximum 29 C .
Imam pa prav tako Barton 2500@3200 pa hladilnik volcano 11 z regulatorjem hitrosti.

MortalL ::

Sem nalozil novejsi bios za mojo plato.... razlika v povprecju za 7-8 stopinj, tako da imam zdaj v mirovanju nekje 46-50 st (na 3300 vrt/min), pri obremenitvi pa se nisem prisel preko 54 st. Sem pa zmero temp hladilnika cimblizje jedru, pa je prisel nekje do 45 st. S tako temperaturo, v koliko plata ne laze, sem zaenkrat zadovoljen, poskrbel pa bom edino še za boljsi pretok v kisti z dvema dodatnima ventilatorjema.
Hvala za odgovore!

bajro ::

Tribes js mam athlona 2600xp pa mam na ful loadu (100%) maximalnmo 44 stopinj pa mam zracno s tem,da mam 4 ventilatorje v kistici 3x80mm pa 1x120mm spodaj in piha noter.dva na plexi stranici ,ki pihata noter in na zadnjici :)) enga k vn to use piha. ;)
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura cpu

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
382959 (1731) rejven
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222162 (1476) xenon74
»

Gigabyte Nforce 7n400 - Temperatuta procesorja???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271823 (1375) Ethan
»

Navijanje Athlona XP 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
493308 (2214) boštjan
»

Kolk mate v teh vročih dneh višjo temp.

Oddelek: Strojna oprema
341768 (1145) Sami

Več podobnih tem