» »

asus k8v deluxe in višanje FSBja

asus k8v deluxe in višanje FSBja

slovenec2 ::

torej pri plošči K8Vdeluxe in procesorju Athlon64 3200+box verzija kako zvišati FSB brez da mi viša še frekvence HTja in rama???

A so res athloni64 tako slabi za navijanje???

Jaz bi mojega navil na 2.2 Ghz (praktično na nivo 3400+) torej en fsb220, a bi šlo?? (box verzija, torej privzeti hladilnik in še 2 za pihat ven zrak in en za noter). Ni nevem kaj od hlajenja ampak problem niso niti tolko temperature kot pa frekvence na tej plošči ob višanju FSBja. A bi moral druge nižat?? (mislim od grafe, in od ramov)

Zanimajo me predvsem vaše izkušnje glede navijanja pri athlonih64.

Rame imam od Twinmosa Twister 2x512MB PC3700 in ne bi smeli bit problem.

A bi blo treba dvignit še VCORE voltage?? (sedaj mam 1.5V)

Hvala za pomoč

Zheegec ::

Saj frekvenca "FSB" je dejansko frekvenca HT, ki jo ti spreminjaš. Najprej daj HT multiplier na 3x, napetost na recimo 1.55V. Moralo bi pomagati, ker CG stepping se da kar naviti (če ga imaš).
Problem je tudi pomankanje PCI/AGP locka, tako da mogoče grafična ne zdrži visokega clocka...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

slovenec2 ::

ma mene zanima predvsem kake izkušnje mate tisti, ki ste Athlone 64 navijali (predvsem na ASUS plošči)??

Anyone???

TribesMan ::

K8V ni glih extrem overclocker, ker nima zaklenjenih PCI in AGP frekvenc... gre nekje do 220MHz. Pol se pa začnejo podatki na disku kvariti in podobne reči.

Poleg tega ta plata ne pusti spreminjati multiplijerja... ko ga znižaš se zadeva ne postavi več in moraš sprazniti CMOS...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vprašanje glede nadgradnje?

Oddelek: Kaj kupiti
9962 (929) sid911
»

Nadgradnja sistem pomoč.

Oddelek: Strojna oprema
251784 (1426) scancarm
»