Forum » Programiranje » Win32 API
Win32 API
mov ax 0x7c0 ::
Zdravo!
Imam mali problem. Naredil sem okno na katerem mam pač neke kontrole. Problem pa je v tem, da ko okno spremeni velikost(maximize, minimize, razvlečenje z miško...) kontrole ostanejo na istem. Niso vezane na WM_SIZE sporočilu, ker to ni nujno potrebno. Hočem pa onemogočiti, da bi uporabnik lahko spreminjal velikost okna(neki takega kot noresize).
Kako to narediti pa ne vem. probal sem ze vse WS_... pa ne gre. obstaja kaka funkcija?
lp
Imam mali problem. Naredil sem okno na katerem mam pač neke kontrole. Problem pa je v tem, da ko okno spremeni velikost(maximize, minimize, razvlečenje z miško...) kontrole ostanejo na istem. Niso vezane na WM_SIZE sporočilu, ker to ni nujno potrebno. Hočem pa onemogočiti, da bi uporabnik lahko spreminjal velikost okna(neki takega kot noresize).
Kako to narediti pa ne vem. probal sem ze vse WS_... pa ne gre. obstaja kaka funkcija?
lp
SasoS ::
obstajajo classi ki zamenjajo običajne kontrole, tako da jih je čist enostavno raztegniti. Poišči malo po codeproject, zihr more bit nekje...
mov ax 0x7c0 ::
Zdravo!
Jaz ne rabim razredov ki bi mi menjali kontrole! No kakorkoli že imam tole:
case WM_SYSCOMMAND:
{
switch(wparam & 0xFFF0)
{
case SC_MAXIMIZE:
case SC_MINIMIZE:
case SC_SIZE:
return 1L;
case SC_CLOSE:
{
::DestroyWindow(hwnd);
}break;
default:
{
break;
}
}
}break;
Sedaj pa se mi je pojavil naslednji problem okna ne morem premikati po zaslonu! Zakaj ne? Saj sploh ne obravnavam sporočila SC_MOVE! Torej bi moralo delati! Kaj je narobe?
lp
Jaz ne rabim razredov ki bi mi menjali kontrole! No kakorkoli že imam tole:
case WM_SYSCOMMAND:
{
switch(wparam & 0xFFF0)
{
case SC_MAXIMIZE:
case SC_MINIMIZE:
case SC_SIZE:
return 1L;
case SC_CLOSE:
{
::DestroyWindow(hwnd);
}break;
default:
{
break;
}
}
}break;
Sedaj pa se mi je pojavil naslednji problem okna ne morem premikati po zaslonu! Zakaj ne? Saj sploh ne obravnavam sporočila SC_MOVE! Torej bi moralo delati! Kaj je narobe?
lp
Alec999 ::
Oj,
na zacetku kjer imas:
hwnd = CreateWindowEx( .... bla bla ..
zamenji WS_OVERLAPPEDWINDOW z WS_OVERLAPPED
tadat in ze imas okno, kateremu uporabnik ne more spremeniti velikosti
Happy coding,
Alec999
na zacetku kjer imas:
hwnd = CreateWindowEx( .... bla bla ..
zamenji WS_OVERLAPPEDWINDOW z WS_OVERLAPPED
tadat in ze imas okno, kateremu uporabnik ne more spremeniti velikosti
Happy coding,
Alec999
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | aplikacija za nadzor drugih okenOddelek: Programiranje | 1124 (897) | yeti |
» | MS Windows + Virtual desktopOddelek: Operacijski sistemi | 1565 (1267) | BigWhale |
» | Internet Explorer si ne zapomni velikosti okna - okenski hrosc ?Oddelek: Programska oprema | 2053 (1904) | Cokolesnik |
» | en blemček v C (win 32api)..Oddelek: Programiranje | 1288 (1058) | Monster |
» | Win32 API in C++Oddelek: Programiranje | 1560 (1431) | Monster |